När hälsan glöms bort..

Jag har känt mig så nedstämd de senaste dagarna.. jag har inte orkat ta tag i några måsten eller mig själv.. Att jag inte har rört på mig en gnutta börjar också sätta humöret i obalans.. och kroppen dessutom!

Så ledsen för att jag inte prioriterar mig och välmåendet! Orken har liksom inte funnits, eller lusten. Jag har gått in i något deppigt tillstånd och jag gissar på att det är en rad faktorer som spelar in i detta måendet.

Den största faktorn är nog att man mått dåligt såpass länge så att det tar på det mentala.. och dels orken. De stunder/ dagar när jag mått bättre och haft mer ork så har jag bara gjort saker som är lättsamma och roliga men som skapar stress i slutändan, Istället skulle jag ju då fokusera på de nyttiga och nödvändiga valen. Att prioritera välmåendet ska ju stå längst upp på listan om jag ska kunna vända detta.

Sen tror jag att allt fixande kring försäkringskassan, läkarbesöken, samtal med jobbet osv gör en lite tokig med. Stress över den biten med sjukpenning och att få allt rätt. Så svårt när man dessutom kan så lite!

Dessutom har jag även stressen av att försöka vara en glad och positiv partner och en stöttande och bra mamma så det gör också det hela tuffare.. jag har inte bara mig själv att tänka på denna graviditet.

Men nu ska jag vända på detta!!

Jag ska hjälpa mitt psykiska mående och fokusera på MIG.

Detta gör jag genom att:

Göra en aktivitet dagligen! Om det så är det minsta lilla.. allt från promenader, åka till gymmet, simma, träna bäckenbotten, gravidyoga hemma i vardagsrummet eller annan träningsform med sats online training. Eller 3 övningar för att hjälpa smärtorna i ryggen tex. Jag MÅSTE få till den dagliga motionen... det funkar ju inte att sitta inne i en soffa i månader! Jag har ju åtminstone 15min om dagen där jag kan lägga tiden på mig och hälsan! Inga ursäkter!!

Jag ska även bli bättre på att äta mellanmål samt tillföra frukt och mer grönt till maten. Plus att jag behöver dricka mer vatten!! Ska börja med apelsinvatten i en flaska from imorgon.

Det är jag skyldig min kropp! Speciellt nu när man inte får någon daglig aktivitet via jobbet och behöver boosta sig med vitaminer för att öka energinivån.. & förstå mig rätt i detta, det är ingen träningshets jag vill uppnå eller göra någon kostplan utan jag vill vara snäll mot mitt välmående och jag anser då att frisk luft, daglig motion och mer vitaminer ska hjälpa mig dit. ❤️ tack vare att älsklingen gav mig en upplysning om mitt dåliga humör den senaste tiden och min nedstämdhet så gav han mig rådet att ta hand om mig själv!

Så klok och fin min kille.

Så imorgon ska jag ta hans råd: ta bilen till förskolan och åk ut till ett fint ställe där du testar att promenera en bit om det känns okej i fogarna, om det snöar och jag känner av foglossningen mycket så stannar jag inne just imorgon för att utföra gravidyogan. Det är en plan!

Gillar

Kommentarer

Camilla
,
Hej Viktoria! Känner så igen mina känslor i det du beskriver. Är själv gravid i v 14, med andra barnet, och har precis börjat må bättre igen efter illamående osv. Jag försöker oxå vara snäll mot mig själv men blir lätt att man hamnar i fel banor när man inte "är sig själv". Det ska finnas ork till att motionerna, prestera på jobbet, vara en rolig och aktiv mamma och en kärleksfull partner. Mina "krav" är densamma fastän jag är gravid och det är väl där jag måste sänka kraven lite, för att inte känna att jag "misslyckas". Problemet är väl att man fortfarande vill så mkt men inte accepterar att man mår annorlunda och att energin är därefter. Mitt mål är att göra stärkande övningar för ben och rygg, en gång i veckan, för jag vet att min kropp kommer må bra av det. Samt minska ner på godsakerna mitt i veckan. Som tur är får jag en bra dos med vardagsmotion då jag cyklar till och från jobb vilket tar totalt en timme. Jag har oxå precis som du börjat känna av det i fogarna när jag går promenader, så det är uteslutet att gå pws tyvärr. Har du provat att cykla? Jag tycker själv det är väldigt skonsamt och skönt. Ta hand om dig! Kram
Malin
,
Tycket det låter himla klokt! Frisk luft & lite motion på något sätt skadar aldrig, hoppas inte fogarna ställer till för mycket
viktoriabergh
,
Nej precis, rätt rimligt egentligen men man är ju inte alltid så rimlig.. haha. Tack snälla!!❤️