När allt vi ser blir verkligheten

Nu har jag så länge gått och stört mig på vissa saker jag ser på sociala medier.. Har flera gånger förut påpekat det att alla sociala medier gör att vi försöker eftersträva "perfektion" man blir liksom påverkad av det vare sig man tror det eller ej, men frågan är hur långt man själv går för att visa upp det folk vill se och ha? För att återspegla det där perfekta så tänkte jag ta upp saker här som kanske får andra att inse att mycket av det vi ser är inte den hela sanningen alltid...
Något som blivit väldigt populärt bland fitness världen och hos folk som tränar mycket är att dra upp trosorna så högt över höfterna.. jag vet inte om det är nytt mode igen att ha trosorna över höften eller om det egentligen handlar om att det skapar en bättre siluett och illusion av en kurvigare kropp, jag tror på det sistnämnda dock men detta är bara mina tankar,

Har många gånger jämfört bilder från en bild där trosorna sitter i "normal" höjd och sen en annan bild när trosorna sitter uppe på ryggen som ska visa på före/efter bild (resultat) och det ser ju ut som att rumpan växt till det dubbla på den bilden med trosorna uppe på ryggen.. MEN när man kapar troskanten den extra decimetern så är det liksom ingen större skillnad.... men om folk är glada för sina resultat så missunnar jag absolut ingen!! det jag vill poängtera med detta är att jag tycker det ser löjligt ut och att man egentligen inte visar det rättvisa "riktiga" resultat,,, och som sagt om detta är ett mode så är jag helt vilsen, jag är väl efter när de kommer till det isåfall.

sen är jag imponerad över att INGEN får kameltå på sina bilder?? jag har väldigt svårt att inte få med den där jäkt tån på bilder i underkläder iaf, speciellt dessa CALVIN KLEIN, som alla har.. det är typ omöjligt och jag har kämpat bra för att lyckas utan här haha!
På tal om photoshop.. visste ni att det finns såååå många konton där ute på Instagram som photoshopar sina bilder på sin kropp? jag ser ofta sneda kakelplattor och tightare midjor där det suddat bort överflödigt som inte "ser bra ut på bild", snacka om att skapa en falsk bild av sig själv, jag skulle aldrig få för mig att sudda ut något eller dra in för att skapa en snyggare kropp! förstår inte varför man gör detta.

Photoshop på bebisar är jätte vanligt, ibland passar det sig och ibland inte, det jag inte brukar gilla är när fransarna har lagts till och ansiktet slätats ut, plitor på nyfödda tas bort och man tror sig att bebisar ser ut som dockor, så kollar man ner på sin bebis och jämför.. varför har inte min bebis slät hy och långa ögonfransar? ja för att jag inte använder photoshop, juste... jag tycker dock det finns undantag på redigerade bilder på barn och det är när man skriver ut att man har redigerat sina bilder.. för att det ingår ju hos en professionells fotografs jobb, om man lägger dyra pengar på kamera och bra kvalité på bilderna men då upplyser man ändå läsaren om att sina bilder faktiskt är genomarbetade och på så vis så "lurar" man inte läsaren. Så STOR tumme upp till er som faktiskt skriver ut att ni lägger tid på att få era bilder fina, för då imponeras jag av själva jobbet bakom den fina bilden istället för den fejkade fasaden som vill visas upp.. syftet blir annorlunda med andra ord.

Tycker det är så kul med dom bilderna som läggs upp med först en "före" bild som är tagen i en viss position lite avslappnat, sen kommer nästa bild tagen 1minut senare som ska vara "efter"som är tagen i ett visst ljus med rätt vinklar osv och så berättar då personen i fråga att det är just DETTA som styr resultat på bilderna.. ljus, vinklar, position, spänd/avslappnad.. tycker det är så kul att se vad det kan göra skillnad!! och att de avslöjar hur det kan se ut.. :D

jag lyfter fram mina åsikter och detta är ju hur jag ser på saker och ting, hur jag är som person.. samma sak gäller trender för min del, jag gillar egentligen inte modes trender osv, det är ju något som alla vill ha, jag vill inte vara som alla andra, jag går hellre mot trenden än med.. köper saker för att jag gillar det och kör mitt race så därför är det oftast svårt att shoppa för att ibland finns inte min stil ute i butikerna just då, förstår ni hur jag menar? Detta innebär inte att jag är värsta rebellen och bara kör mitt race men i stora drag så bryr jag mig inte om vad som är på modet, just för att ALLA gillar samma då. men sen så är jag ju ingen direkt mode intresserad tjej så det kan ju spela roll i mitt tankesätt så alla är vi olika här.

Jag undrar hur många fler människor som hade mått bra med sig själva om inte sociala medier fanns? Har följt Malou efter 10 varje dag denna vecka då ämnet varit pillersverige, mycket fokus på psykisk ohälsa och jag vill verkligen säga till dig som läser detta att försök se förbi alla fasader.. perfekt finns inte, eftersträva inte det som du tror att andra vill se utan sträva efter det du vill vara..

lummigt inlägg men ni behöver verkligen inte hålla med mig om detta, det är enbart mina åsikter, min blogg mina ord.

 

Gillar

Kommentarer

Susanne
,
Så länge din man älskar dig för den du är så stressa inte, han älskar dig oavsett hur du ser ut ❤ glöm inte det Du är en underbar förebild ❤❤
Martina,
Jag tror att det handlar om bekräftelsebehov och jakten på likes.Hade man en trygg självkänsla skulle man aldrig behöva försköna sina sociala medier. Få till det så perfekt.. Önskar att fler kunde leva sitt liv bara utan att tänka på vad som ser bra utåt sätt.Att man ständigt gör saker bara för att ens sociala kanaler ska se bra ut. Jag har verkligen insett att man blir förbannat missnöjd över sitt eget liv när man ständigt är på sociala medier och ser alla har så himla roligt och lyckat liv. Kärlek, pengar, resor i överflöd. Och då är jag faktiskt relativt nöjd med mitt liv nu.Jag frågar mig ständigt varför man söker den bekräftelsen/liksen? Varför är det så viktigt? Att vara stor på sociala medier?
tina_bergvall@hotmail.com
Elin
,
Så himla bra skrivet! Tack för att du är så ärlig och inte förskönar vardagen med bebis. Kram
Madeleine
,
T A C K för dina kloka ord. Någonstans i bakhuvudet finns medvetenheten om hur mycket på sociala medier är en fasad men man glömmer det tyvärr allt för ofta och finner sina egna "brister" i jämförelse med all perfektion. Ett inlägg som detta från någon som är en förebild behövdes verkligen just nu. Så återigen TACK för att du är du!
Martina
,
Jag avgudar dig Finns verkligen ingen annan bloggare som är så jävla sig själv och ärlig! Min stress om att få tillbaka min kropp efter graviditet är sjukt jobbig. Då man ser många mammor vars kropp ser helt oberörd ut efter graviditet. Det gör inte min då jag gick upp 18kg under graviditet . Men när jag läste detta inlägg plus dina tidigare så kände jag att jag verkligen borde stanna upp o andas. Gå och köpa en påse godis en kväll o bara få leva typ! Respekt till dig fina människa
viktoriab
,
Åh vad härligt att man kan hjälpa till! Ja de viktigaste är att man själv mår bra och hinner njuta av sitt liv! ♡♡ ingen stress, försök göra de små bra valen. Godispåsen kan vara mindre än vad den brukar va, då smakar den oftast bäst! 😉 hih. Kram!!
viktoriab
,
Tack! ♡♡♡♡
viktoriab
,
Tack! Han älskar oss 😊 inga bekymmer.♡ stor kram
viktoriab
,
Tack för att du tycker som du gör! Känns jätte härligt. ❤ kram!!
viktoriab
,
Så jävla rätt! Instämmer i allt!! Nej de är verkligen ingen vinst att vara störst i media. Viktigast är ju de verkliga livet utanför! ❤ kram och tack för så kloka ord.