Mo Gård mitt jobb

Jag tänkte nu berätta vad jag jobbar med! :) jag fick jobb på ett stiftelseägt företag som har olika boenden runt om i Sverige för människor med funktionsnedsättningar samt hörsel eller tal svårigheter. På vår avdelning är det bara hörselnedsättning, därav gick vi utbildningen om teckenspråk! Vissa använder sina egna tecken och det finns ju självklart slang osv i teckenspråk med så det gäller bara att lära känna alla brukarna på boendet för att förstå deras kommunikationssätt.

Man blir deras förlängda arm ut 8 vardagen, då det ska göras daglig verksamhet (jobb) och andra vardagliga sysslor som städa, tvätta, laga mat, handla och fritidsaktiviteter! Vi jobbar i ett stort team men man kommer oftast få ha följa en person ett arbetspass och hjälpa till med alla vardagssituationer, påminna om tandborstning, packa väska, se till att jobb blir gjort (hjälpa till och visa vägen) samt även delta i deras aktiviteter.. promenera.. gympa.. simma.. bowla .. :)

Alltså ett jobb där den ena dagen aldrig är den andra lik! Jag gillar spontanitet, jag gillar att hjälpa människor och jag tycker att det är fantastiskt att få ha ett så aktivt jobb där man sällan sitter still! Dessutom ligger det 5min med bil från oss. Så detta underlättar ju jättemycket då älsklingen jobbar i hela stor Stockholm! Om det behövs hämtas på dagis tidigare eller sådär.. sen har jag väldigt varierande tider med allt från 8-16, 16-00 där jag sover kvar på jobbet och går upp 06.00 för att jobba till 09.00 sen är jag då ledig hela dagen och börjar inte förens 15.30 dagen därpå och jobbar då till 21.00 sen kanske jag är hel ledig en dag och jobbar 8-16 dagen därpå. Ibland jobbar man även helg. Så jag tycker att dessa tider är underbara!! Det gör att jag kan få mycket tid med Frank och han kan få vara hemma mer. Jag kan vissa dagar njuta av en sovmorgon och hemmadag med honom och åka och jobba när han snart ska hoppa i säng. Så det ger mig mycket kvalitet tid! ♡ :)

Så det är lite vad jag ska jobba med! Spännande va?? :)

Gillar

Kommentarer

Frida
,
Hej jag har en liten undran, vad säger du om lightprodukter under graviditet/amning? Själv var jag beroende och drack ca 3 burkar Coca-Cola zero varje dag oftast under min graviditet och amning. Jag lyssnade på Livsmedelsverket men blev ändå påhoppad om att det skulle vara livsfarligt nu i efterhand. (Drack ej kaffe eller något sådant, så inte farligt för koffeinet.. utan mer sötningsmedlet jag undrar över) Måste inte Livsmedelsverket ha studier om att det verkligen inte är farligt om de skriver ut det? Tänker jag frågar dig istället för att undra! Kram
viktoriabergh
,
De studier som gjorts på aspartam är inte så långa så man vet inte riktigt om effekter i framtiden.. men det är ändå bevisat att inte vara så farligt wom folk säger att msn kan framkalla cancer osv.. det är i stora stora stora mängder.. mer än vad vi orkar dricka och det gäller det mesta om man överdoserar något tillräckligt mycket (än vi egentligen klarar få i oss) så är det farligt. Jag skulle definitivt lyssna på kroppen och hellre skippa sockret för det är bevisat vara dåligt mot kroppen. Så gör det som känns bäst för dig. Och som livsmedelsverket skriver så är det ingen fara 😊 jag drack också Cola zero+ lyssna inte på folk de vill bara komma med pekpinnar.