Mitt största komplex & dålig vana..

Nu tänkte jag dela med mig av något som jag känt mig lite obekväm med.. min hy, mina torra läppar och mina blåmärken/ärr pga dålig vana.

Min hy har under graviditeten blivit sämre! (Tjej i magen kanske?) Jag har fått som utslag/eksem brevid läpparna som blir röda och torra fläckar. Så störande! Jag har alltid haft bra hy men vet inte hur jag ska hantera dessa områden för att det ska bli bra? Någon som känner igen sig?..

Sen har jag mitt stora problem... sen jag var liten så har jag dragit bort skinnflikar från läpparna, så fort det blivit torra så får jag små skinnflikar som jag pillar och drar bort, ibland blöder det ju men oftast försvinner bara övre hudlagret av läppen och jag slipper störa mig på hudflärpen.. problemet är ju som med ett sår.. att det kommer hud över som en skorpa som ska låtas bli så att huden återställs och läks. Så när jag hela tiden river bort denna eller biter på läpparna så lär det ju tillslut bli något dåligt utav det.

Det har det.. Nu har jag fått en missfärgning på läppen som en lila fläck där jag river mest.. som ärrbildning eller ett blåmärke.

Jag ser detta supertydligt och vill så gärna få tillbaka mina fina hela läppar.. samt sluta med detta dumma tixs, eller vana eller vad man säger.. vissa biter på naglarna, river av nagelbanden, drar i håret, tar bort skorpor på kroppen, klämmer finnar.. de flesta kanske har något dumt som man inte kan sluta med? Men om ni har tips till mig hur jag ska få ordning på detta och om det kanske går att bli av med missfärgningen via laser eller något? Så är jag öppen för det med! Detta är ett jobbigt komplex som jag har och aldrig skrivit om.
(med peeling i ansiktet)
här ser man både missfärgningarna på den sidan jag river mest samt den röda torrfläcken under läppen på sidan. Syns lite dåligt på bild men.. skulle sä gärna vilja ha hjälp och råd.

Idag peelade jag huden för att få bort döda hudceller men tror nog att det krävs något annat. :/

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Har decubal dry lips så ska testa med det! Tack ❤
viktoriabergh
,
Tack för tips!! Ska absolut testa, kram!
viktoriabergh
,
Tack snälla!!
viktoriabergh
,
Ska köpa och testa! Tack ❤
viktoriabergh
,
Ja det var smart, kanske får börja med det. Tack för bra tips. Kram
viktoriabergh
,
Tack ska kolla på den ! Nej de är tyvärr inte hormonerna då jag haft detta sen innan. Tack gulliga du!! Kram❤
Linn
,
Hej Viktoria! Sådana märken har jag runt hela munnen och några på näsan. Jag är i v 20 och mitt illamående har fortfarande inte släppt. I onsdags var vi på rutinultraljudet och tadaaa, en tjej. Vem vet, prickarna och ihållande illamående kanske betyder att det är en tjej där inne. Lycka till!
viktoriabergh
,
STORT TACK ❤️ från mitt hjärta för dina fina ord och för att du också delade med dig. Skönt att ändå höra att det finns fler som jag! Hih.. kul att man kunde bidra till lite härlig kvällsläsning. Hoppas du mår bra stor kram från mig!!
viktoriabergh
,
Åh vad häftigt att det gick åt det hållet för dig istället. Vissa får ju jättebra lyster i hy och hår men andra tvärtom! Hoppas du får behålla superhyn! Det är ju egentligen inte så noga ”in the end of the day” om man säger. Tack!! Stort lycka till! Kram
viktoriabergh
,
Haha ja kanske !! Vi får snart veta wiho. Grattis till er lilla tös. Kram! Detsamma ❤️