Min hudvårdsrutin ♡ 

(Inlägget är i samarbete med Cetaphil)

Jag har testat Cetaphils hudvårdsprodukter nu under några månader och är väldigt nöjd! Produkterna är riktigt prisvärda och de säljs på alla apotek samt Åhléns!

Cetaphils hudvårdsprodukter är rekommenderade av hudläkare över hela världen och deras produkter innehåller mycket fukt vilket stärker hudens barriärer, speciellt nu under vinterhalvåret.. jisses vad torr jag är! Allt från händer, fötter, ben och ansikte.. jag flagnar på vintern och just därför älskar jag dessa produkter som jag tänkte visa upp för er. Deras hudvårdserie har något för alla hudtyper vare sig man har fet hy, torr hy, blandhy eller normal hy.

Jag har efter bad och dusch använt mig av deras Facial moisturizer. Precis efter en dusch så blir jag väldigt känslig och rödflammig i hyn, och om jag inte smörjer in mig så får jag torrfläckar i ansiktet. Denna facial moisturizer hjälper mig med detta! Det är lätt att absorbera på både fuktig och torr hy och den sjunker in i hyn men ändå upplever jag att hyn blir len och skyddande efter insmörjning. Det bästa är att den här krämen är kliniskt bevisad att både binda fukten i hyn och minska förlusten av fukt i huden. Den täpper inte igen porerna och dessutom så går det att applicera sminket ganska snabbt inpå! Jag har varit med om hudkrämer som känns feta i ansiktet och aldrig verkar hamna i hyn utan lägger sig mest uppepå.. sånt är störande så därför gillar jag verkligen den här krämen!

När denna är lagd kan jag börja att sminka mig, jag använder oftast mineralpuder som foundation och då är det ju extra viktigt med en hudkräm som inte ligger kvar uppe på hyn som en fet hinna efteråt :) MEN efter en dag med makeup så tar jag alltid bort den, för en hy som får vila från smink blir en glad hy! Smink kan ofta täppa igen porerna och om man inte är noga med att tvätta bort smink med rätt produkter så lägger det sig orenheter i hyn som kanske leder till finnar och andra irritationer.. Så superviktigt att tvätta av sminket eller ansiktet efter en natts sömn eller en dag ute tex, jag menar i luften finns också massa orenheter och skit, tänk bara hur många gånger under dagen man kanske tar sig själv i ansiktet med lortiga händer.. så A och O använd en ansiktsrengöring, Gentle skin cleanser passar min hy bra då den är anpassad för både torr och känslig hy (vilket min hy är). Alltså rengör den hyn skonsamt utan att ta bort hudens naturligt skyddande fetter och mjukgörare. Den löser effektivt upp smuts och make-up och behöver inte heller sköljas av med vatten för den är så mild att den kan få lämnas kvar i hyn. Perfekt om man inte har tillgång till vatten tex eller har glömt sin mjukgörande kräm hemma. Jag brukar dock vilja skölja av och lägga på facial moisturizern för att den är så skön på huden! :D
Gillar att det är en pumpflaska också, perfekt så kan man använda en hand.

Nu vill jag ge er ett tips för er som kanske gör som jag! Byter blöjan vid skötbordet och sen tvättar händerna där. Ställ denna handkrämen i skåpet bredvid bebis krämer så kommer du garanterat inte glömma att smörja in dig efteråt. För ofta så har jag aldrig krämen där när jag väl behöver den och struntar då helt i handkrämen! dumt.. haha eller varför inte lägga den i handväskan! finns inget som är så störigt när man är ute någonstans och känner sig så jäkla torr i händerna och inte har handkrämen med sig!! Så lägg den där den behövs MEST! Repair Sensitive Hand Cream är sviiiinbra, jag kan smörja in mig utan att ha känslan av ett smörpaket i händerna.. värsta som finns när man använder handkräm som är så fet och bara lägger sig i handflatan istället för ner i huden!! Denna är bäst och jag använder den varje dag! inget mer rispande mot kläderna när man tar i plaggen med händerna! :D Den mjukgör och återuppbygger så denna är perfekt för dig som tvättar händerna ofta, den bygger upp hudens egna fuktbarriär och kan även användas som en nattkräm för händerna. Så lite mer anpassad för den som har torra och kanske spruckna händer.

Gillar

Kommentarer