Min födelsedag.. fullspäckat

Frank somnade när vi åkte hem från förskolan i förmiddags så då kunde jag passa på att baka ensam istället. Hade öppen dörr och öppna bildörrar på alla sidor så ni kan vara lugna;) blev dubbel sats kladdkaka. Så jag gjorde en kladdkaka och kladdkakenuffins som enklast kan frysas ner. Smart ju! De lyckas dock alltid bli svampig/ "fluffig" kladdkaka i varmluftsugn! Hur gör ni andra med varmluft? Känns som den antingen blir för rinnig eller som sagt för fluffig.. jag räddade den som tur va!

Tog ur den snabbt ur formen så att den inte skulle eftergräddas sen tryckte jag ihop kladdkakan! Alltså plattade till den direkt när den kom ur ugnen för att göra den kompaktare. Hade även ställt upp ugnen på 220° i slutet så den fick en hårdare yta.. sen ställde jag in den i kylen direkt och då blev den faktiskt riktigt bra!! Så nu ska snart vispas grädde för jordgubbarna är inhandlade. Hittade dock inga svenska :( vi kommer ta en fika ikväll efter middagen men jag och Frank tjuvsmakade ju i förmiddags.. hih ;)
I samarbete med Eleven också så fick jag beställa hem en sååå fin YSL palett med ögonbrynsskuggor, fick med en pytteliten gullig ögpnbrynsnoppare och pensel till i paletten.. så sött det finaste var att jag graverade mitt namn på den. Man kan göra detsamma på tex parfymer osv.. perfekt som present eller nu till morsdag! utvalda produkter som går att gravera hittar ni här

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,
Ser att du använder elvisp, kladdkakssmet ska man aldrig vispa utan röra försiktigt annars blir kakan luftig
Sara
,
Hej! Om de står tex 200 grader i receptet så ska man endast ha 180 i varmluft, googla så kan du hitta en tabell för olika temperaturer
viktoriabergh
,
Ja men det står alltid vispa ägg och socker poröst? :/
Anna
,
Hej! Ett tips är att aldrig vispa en kladdkaka, utan bara röra samman ingredienserna. Det är sockerkaka och muffinssmet som ska vispas fluffigt. Ett annat tips är att ha lite lägre temperatur för jämnare kladdighet. Låt den vila flera timmar innan servering. Storlek på springform avgör hur länge du bör ha den i ugnen... Kladdkaka är ju så gott och smidigt
Sara
,
Hm ja de e ju iof konstigt
viktoriabergh
,
jag vet!! men tusan står ju i varje kladdkaksrecept att man ska vispa socker och ägg poröst för att sen blanda ner resten försiktigt.. men kanske ska skippa den infon helt och vispa ner för hand? 😊 jaaa så gott! smart det där med lägre temperatur, aldrig tänkt på. ska testa nästa gång 😃 tack!