Middagstips

Igår lagade vi min och Simons favoriträtt Fläskfilé gryta med potatisgratäng. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet!
Ingredienser till grytan:
1 paket bacon
1 ölkorv (cabanoss)
1 fläskfilé (dock tog vi kyckling villet funkar lika bra)
Ca 20st vindruvor
5dl grädde
1/2 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 röd chili/peppar & 1 grön
2 köttbuljongtärningar
Salt & peppar

Till gratängen:
Fast potatis valfri mängd beroende på hur stor gratäng man vill ha
1 gul lök
5dl grädde
Riven ost
Salt, vitpeppar, svartpeppar

Fräs upp paprikan, chilin/pepparn & vitlöken i smör och lägg detta i en skål sen.
Klipp baconen i bitar och stek upp. Även kycklingen/filén skivas upp och steks på så att den nästan är helt genomstekt
Nu är allt förberett för grytan!
Gratängen görs innan allt åker ner i grytan för den tar längst tid. Skiva upp potatis och hacka löken och lägg omlott i en ugnsform med salt vitpeppar och svartpeppar, avsluta med riven ost på toppen och slå på grädden in i ugnen 225grader ca 45min
Sen när gratängen börjar bli färdig så läggs alla ingredienser förutom vindruvorna ner i grytan och kokar upp med grädden och buljongtärningarna. Jag brukar ha i maizena redning för att få fin konsistens på såsen. Smaka av om de behöver kryddas! Men har man kryddat köttet så brukar det inte behövas något mer. Vindruvorna läggs i när grytan är färdig i stort sett! Voila ?

Gillar

Kommentarer

Sis
,
Su kan ju inte avslöja pappas hemliga recept 😟
Lakritsbåten
,
Vilken koldioxidbomb! Försök att ta lite mer socialt ansvar i din konsumtion..
Viktoria Bergh
,
Du är ju helt ute och snurrar.. gå någonannanstans med dina synpunkter istället för att gå in hit och dela med dig.
Virginia
,
A lot of fat if you are dieting.
viktoriab
,
What do you mean?