KUB test eller inte?

På torsdag så ska jag till det första mötet med barnmorskan. Alltså inskrivningen! Minns inte riktigt vad man gjorde första mötet.. men det känns även lite sent nu att ha det först i vecka 11? Eller är det kanske vanligt?

Iofs så sa hon som jag bokade tiden hos att eftersom jag inte är förstagångsföderska så var det inte jätte viktigt att komma dit så snabbt som möjligt och vi skulle ju resa till Spanien mitt i allt så kanske därför det blev som det blev.

MEN nu har jag även hunnit fundera på detta med KUB test..

Vi gjorde det med Frank och jag hamnade på minsta möjliga procent för missbildningar eller andra följder som kan bli vad jag har förstått det som är anledningen till att man gör detta test. Så vi kunde ju vara ganska lugna på den fronten.. men nu vet jag inte om jag efter 2år skulle kunna ha en annan procentenhet? Jag menar genetiken spelar kanske in och ålder oftast... eller kan det skilja så mycket från barn till barn? Jag är dålig på att veta om det finns några specifika risker vid ett KUB prov också?

Så min fråga är.. ska man göra kub testet denna gången också eller vad säger ni? Finns det några för eller nackdelar med detta? Det kan ju iaf vara roligt att faktiskt få se det lilla livet på skärmen.. att få se det lilla hjärtat slå. Så för just den sakens skull så skulle jag nog vilja göra det. Jag hoppas bara inte att det är försent nu när jag ska dit för första mötet i vecka 11? Jag menar när görs kub som senast!? Så jag hinner välja om vi ska göra eller ej.

Men som sagt skriv gärna vad ni vet om detta och ge råd

Gillar

Kommentarer

Ami
,
Hej! Vi gjorde KUB-test och fick ett ”dåligt” resultat pga blodprovet. Vi gick vidare med NIPT som visade på låg risk. Oavsett vad ditt beslut kommer att vara skulle KUB-testet visa på ett sämre resultat så är väntan på vidare tester samt deras svar det absolut jobbigaste jag varit med om. Jag mådde så dåligt av oro när man redan mådde dåligt, kräktes och grät av ångest varje dag. Såklart man är orolig! Jag kommer aldrig göra om KUB testet utan bekosta ett NIPT-test direkt nästa gång. För min skull, för att slippa extra lång oro. Det var värt pengarna. Lycka till!
viktoriabergh
,
Okej förstår vad du menar . Men vi kommer nog göra kub ändå!