KUB test eller inte?

På torsdag så ska jag till det första mötet med barnmorskan. Alltså inskrivningen! Minns inte riktigt vad man gjorde första mötet.. men det känns även lite sent nu att ha det först i vecka 11? Eller är det kanske vanligt?

Iofs så sa hon som jag bokade tiden hos att eftersom jag inte är förstagångsföderska så var det inte jätte viktigt att komma dit så snabbt som möjligt och vi skulle ju resa till Spanien mitt i allt så kanske därför det blev som det blev.

MEN nu har jag även hunnit fundera på detta med KUB test..

Vi gjorde det med Frank och jag hamnade på minsta möjliga procent för missbildningar eller andra följder som kan bli vad jag har förstått det som är anledningen till att man gör detta test. Så vi kunde ju vara ganska lugna på den fronten.. men nu vet jag inte om jag efter 2år skulle kunna ha en annan procentenhet? Jag menar genetiken spelar kanske in och ålder oftast... eller kan det skilja så mycket från barn till barn? Jag är dålig på att veta om det finns några specifika risker vid ett KUB prov också?

Så min fråga är.. ska man göra kub testet denna gången också eller vad säger ni? Finns det några för eller nackdelar med detta? Det kan ju iaf vara roligt att faktiskt få se det lilla livet på skärmen.. att få se det lilla hjärtat slå. Så för just den sakens skull så skulle jag nog vilja göra det. Jag hoppas bara inte att det är försent nu när jag ska dit för första mötet i vecka 11? Jag menar när görs kub som senast!? Så jag hinner välja om vi ska göra eller ej.

Men som sagt skriv gärna vad ni vet om detta och ge råd

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Förstår att man då får mer oro osv, men jag tänker att de där extra kontrollerna kanske ändå gör att man kan sköta graviditeten så säkert som möjligt? Hade man inte kollat så kanske saker skulle gå fel längre fram eller ja man vet ju aldrig. Förstår absolut den där ångern att man gjorde på ett sätt. Jag försöker dock alltid gå in med inställningen att allting sker av en anledning. Det var nog meningen att detta skulle uppdagas för er isåfall gud har en plan för alla. Tack snälla du!! Kram och lycka till!!
viktoriabergh
,
Håller nog med dig där!! Varje möjlighet till att se bebis är värt ❤
viktoriabergh
,
Jag förstår absolut dina grubblingar, jag tänker ändå att det kanske är bra att man ändå kan se och kanske göra åtgärder som får graviditet att bli bra och säker för bebis i magen om något uppdagas. Om inte annat en fin stund att få se den lilla i magen. ♡ gör det som känns bäst! Oro kommer nog alltid finnas där ändå.. kram!!
viktoriabergh
,
N3j jag kommer nog inte försöka lägga så stor vikt vid testet men mer för att se bebis på skärmen. Få se om allt står rätt till där. 😊 wow spännande!! Ja jag håller med dig där!! Nu vet man ju vad man skapar
viktoriabergh
,
Det ska vi faktiskt!! Just av den anledningen som du skriver 😉 hihi. Kram!!
viktoriabergh
,
Jag hade inte tagit bort barnet om de var förhöjd risk eller så. Men om vidare tester kanske visar på något riktigt allvarligt stor fel med bebis. Livshotande kanske tom så får man ju överväga. Vi gör det nog mer för att se bebis i magen än att titta på resultatet av testet.
viktoriabergh
,
Håller med!! ❤❤❤
viktoriabergh
,
Jag håller med dig! Man vill ju mest veta att barnet kommer överleva och komma ut med icke kanske livshotande fel.. något handikapp i värsta fall det går ödets väg och jag skulle älska mitt barn till döds men som sagt för trygghet att få se att barnet förhoppningsvis mår bra på Kub test isf. all lycka till!!! Kram
Ami
,
Hej! Vi gjorde KUB-test och fick ett ”dåligt” resultat pga blodprovet. Vi gick vidare med NIPT som visade på låg risk. Oavsett vad ditt beslut kommer att vara skulle KUB-testet visa på ett sämre resultat så är väntan på vidare tester samt deras svar det absolut jobbigaste jag varit med om. Jag mådde så dåligt av oro när man redan mådde dåligt, kräktes och grät av ångest varje dag. Såklart man är orolig! Jag kommer aldrig göra om KUB testet utan bekosta ett NIPT-test direkt nästa gång. För min skull, för att slippa extra lång oro. Det var värt pengarna. Lycka till!
viktoriabergh
,
Okej förstår vad du menar . Men vi kommer nog göra kub ändå!