Kroppen efter förlossningen

Ni är många som gärna vill se ”verkligheten” efter en förlossning, jag visar gärna upp kroppen efter för att visa er hur det KAN se ut, alla kroppar är ju unika och vi alla ser olika ut både innan och efter förlossningen. Såhär ser iaf min kropp ut 2 dygn efter lillebrors ankomst!
Hur mår kroppen då?

Tuttarna svullnade upp direkt när han började amma! Amningen har dessutom kommit igång jättebra hittills men det gör ju väldigt ont när han ska suga.. i början speciellt! Jag har tur ändå att mjölken verkar komma rätt snabbt och detta gör ju att han äter och sen är nöjd så jag har han inte fastklistrad vid brösten.. med Frank så gjorde det så himla ont hela tiden och han ville dessutom smutta hela tiden..

Magen är tom, ekar när man trummar på den och superdegig! Riktigt mysigt!!

direkt efter att han var ute så började även gaser bildas och jag har nog aldrig småsläppt mig så mycket som jag gjort nu.. som att tarmarna fick plats och fylldes direkt med luft! Hahah pruttkalas..

man kan även känna att det rör på sig inne i magen nu när allting börjar falla ner på sin rätta plats igen. Såkallade spöksparkar!

Underlivet eller rumpan ömmar väldigt mycket och har varit svullet! Känns lite som en babianrumpa när jag går.. fick förfrågan om isbinda på sjukhuset men tackade nej till det. Men bra tips för den som får väldigt ont och känner mycket svullnad! :) för det brukar man oftast göra! Men som sagt mest i mellangården/rumpan än i själva fiffi..

eftervärkarna är också rätt hemska men värmekudde och smärtstillande har hjälpt till att lindra! Så bra tips att ha hemma är (värmekudde)

om ni har några frågor så får ni självklart ställa dom! ☺️

 

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Tack snälla rara du!! Jag blev väldigt glad och varm av att läsa denna fina kommentar, gulligt av dig att dela med dig av dina tankar och jag kommer absolut fortsätta vara jag i bloggen och mina sociala kanaler. Älskar att få visa livets alla sidor. Stor kram till dig! ❤️❤️
viktoriabergh
,
Ja det gör jag ändå, blöder nog mer.. men känns som att kroppen ”läker” snabbare..