Kriget med turistbyrån

Sen vi lämnat Khao Lak så har striderna här nere bara ökat för oss.. Vi kampas med Ving, samtidigt som ny strid dök upp i förrgår..

Vi bokade ju som sagt den där resan med turist byrån här till Ön Racha Island. Först köpte vi en resa genom henne med ett företag kallat RayaaFather för 2st ö stopp med övernattning. Vi skulle då dag 1 få inkluderat: transfer till hamnen, båtturen, snorkeltur, färsk frukt, vatten, tourguide, lunch och sen stanna kvar på ön för att gå till hotellet raya father resort. Sen dagen därpå skulle vi bli upphämtade kl 13.00 för att åka till Coral Island på vägen hem och bada lite där innan vi skulle hem till hamn igen.. transfer tillbaka till hotellet ingick där också.

Allt som allt skulle detta kosta 5500 baht. Det betalade vi då på plats till henne.

Sen när vi kom tillbaks till hotellet så kollade vi upp hotellet vi bokat och insåg att det inte var så bra. Vi valde därför att avboka den övernattningen och istället boka en hotellnatt på egen hand på annat hotell eller om hon vid turistbyrån kunde få fram ett bättre pris för samma hotell så kunde vi ju ändå köra på det alternativet och få samma resa men med bättre hotell..

Så jag gick ner för att istället ändra resan. Alltså avboka övernattningen till det hotellet som vi hade bokat raya father resort. Hon ringde dit och avbokade.

Istället ville vi bo på rayaburi så jag visade henne numret dit och hon ringde och frågade om rummen. Sen frågade hon vilken rumstyp vi ville ha och presenterade några rumsförslag med pris. Vi kom fram till Lagoon Room (4000baht) alltså skulle vi betala 4000baht mer än vad vi redan betalat.. för turen och byte av hotell.. sammanlagt 9500baht. okej tänkte vi eftersom det skulle ha kostat 4600baht för bara rummet om vi bokade online så då var ju det bra! MEN då ingick dock inte transfer från hotellet till hamnen och tillbaka.. gick med på det ändå att fixa egen taxi dit.

Vi skulle dessutom ge dom resterande 4000baht till raya father båtreseguiden på plats sa hon..

Väl där så mötte vi upp guiden från Raya father och hon sa då till oss att hela resan var avbokad men jag förklarade läget att vi bara avbokat övernattningen och då sa hon aha okej jag förstår men att vi skulle betala 4000baht för att åka med.

Inga problem som vi visste, så vi gjorde det och fick hoppa på båten för en härlig dagstur med snorkling osv (trodde vi ja)

Väl på båten så ifrågasatte den guiden vårt hotell om det stämde med Rayaburi och ja sa vi det är vårt hotell.. sen när vi nästan var framme vid ön så sa han att vi klivit på fel båt och vi förstod det som att vi hamnade på fel båt av deras 2 som fanns i hamn via deras företag raya father.. de sa att vi istället fick gå direkt till hotellet och kontakta turistbyrån för att sen kliva på rätt båt inför dagens snorkeltur... MEN eftersom dom hade tagit vårt kvitto med telefonnumret på så kunde vi ju inte ringa till henne så vi bestämde att vi struntar i turen då efter allt problem och badar och sådär på egen hand istället efter det dåliga bemötandet ändå bara kasta av oss där.. Vi visste ju inte hur vi skulle få tag på rätt person ändå.

SÅ nu till problemet!

När vi skulle ta oss hem så skulle vi ju egentligen bli upphämtade kl 13.00 för Coral Island men i hotellets reception så säger dom att vi inte kommer få åka med den båten (raya father) tillbaka utan få åka med hotellets båt istället. Ja ja det blir bra tänker vi hur som vi måste ju härifrån iallafall. Detta får vi lösa hemma vid hotellet där turistbyrån låg. Vi åkte då med deras båt kl 15.00 istället så vår inbokade taxi för upphämtning 15.00 missade vi ju då vi var framme innan 16.00 ca och kände oss därför svindumma eftersom taxichaffören stog vid hamnen och väntade på oss.. vi fick ta egen taxi, så väl hemma fick vi även ge den chauffören som hade väntat 400baht för problemet och utebliven resa.. han hade tydligen väntat på oss i över 1h!!! Stackarn.. Vi kunde ju inte få tag på han och säga att vi skulle komma iland senare.. :(

Hur som så gick vi ner till turist byrån för att få pengarna tillbaka för resan som uteblivit men vi kunde självklart betala för resan dit med speedboat.

Nej, allt var som det skulle. Inga pengar tillbaka sa hon.

Hon påstod efter låååååång diskussion tillsammans att vi hade avbokat hela resan och köpt hotellnatt för 5500baht plus betalat 4000baht för båten med hotellet fram och tillbaka. Så sammanlagt hade vi lagt 95000 baht för den resan enbart.

Medan jag var 100% säker på att hon förklarade och sa att vi skulle få samma trip med snorkling osv och bli upphämtade 13.00 för båt tillbaka med stopp på Coral Island dagen vid hemkomst. För den summan hade vi aldrig betalat för den resan via turistbyrån ju!!, isåfall hade vi ju bokat hotelnatten själva och fixat en båt över och hem. Jag visade henne t.o.m priset online för en natt på Rayaburi: 4600baht och sa: om du kan få en natt under det här priset så är det bra jobbat.

Hon vägrade lyssna på mig och hon påstod att allt var korrekt och att vi avbokat resan med raya father helt och att allt står på kvittot. Tyvärr så kollade jag inte så noga på kvittot som jag skulle gjort. Ord mot ord hjälper ju aldrig! De stod bara hotellet med 1 natt och sen T/F vilket troligen är to and from. Hade det istället stått racha Island + Coral som de stod först så hade de inte varit några konstigheter... jag har verkligen lärt mig en läxa. Att språksvårigheter ställer till kommunikationsproblem och otydlighet skapar PROBLEM!! Det blir ju ord mot ord. Hon har ju sagt fel och ville ta dit polis osv.. men det finns ju ingenting som kan bevisa hennes felinformering. Vi har ju "fått det vi har betalat för enligt kvittot."

Blev så jävla arg så jag stod och hoppade där och hon påstod att hon hade jobbat i 9 år och aldrig haft fel. Perfekt... det sista jag gjorde var att riva sönder broschyren i 4 bitar och lägga dom på hennes bord. Som ett litet barn betedde jag mig men blev så Jävla arg!!! Hon var lika barnslig hon!

Jag började nästan gråta när vi gick därifrån och kände att luften gick ur mig men efter lite peppning från min älskling så förstod jag att hon inte velat lura oss.. och att det mestadels handlade om kommunikationssvårigheter och otydlighet som sagt. Jag visste att vi inte skulle få pengarna tillbaka eftersom vi inte har några bevis mer än vad hon sagt eller inte sagt.

Orkar inte ha mer krig i luften kände jag och dessutom behöva gå förbi där varje dag sista veckan med hat i blicken och massa onödig energi skulle gå åt. Nej fy!

Så jag bestämde mig för att gå tillbaka och be om ursäkt för mitt beteende och förklara för henne att jag nu förstår att detta blivit ett missförstånd från oss båda. Med kommunikationen! Inget att göra och att jag vill skapa fred. Men att hon måste vara tydlig i sin kommunikation över vad man faktiskt betalar för och vad man får.

Hon tog inte emot min ursäkt först, som en unge .. hon började nästan gråta och jag med.. men hon vägrade ta emot min ursäkt. Jag försökte ändå förklara varför de blev såhär pga bådas fel. Men att jag ändå var den större personen här som kom tillbaka för att skapa fred. Tillslut efter att älsklingen försökt förklara och lugna henne så kunde vi skaka hand och jag har iaf lagt detta bakom mig. Så nu mår jag bra .

Men vet ni vad?

På vägen hem från middagen ikväll så log jag dit mot henne och hon tittade bittert tillbaka med avky i blicken.. som att jag var boven i dramat här!! Haha aja, hennes förlust, energi för henne som går åt att va så fjantig istället.

Jag vann kände jag då. Pengar tillbaka eller rätt i sak.. men eftersom hon inte kunde begrava stridsyxan när vi faktiskt krigat på samma vilkor så vann jag den striden ändå.

Så för att summera...when life bites you in the back..

Gillar

Kommentarer

Nicole
,
Jag tycker det var väldigt moget av dig att gå tillbaka och be om ursäkt Mvh Nicole
Vilken resa! Hjälp. Hoppas ni har det bättre nu åtminstone och ja, språket kan helt klart skapa förvirring... KRAM
www.sandrajosefinlinder.se
viktoriabergh
,
Tack snälla! Ja det blir ju bara en förlust för mig annars om det ska ältas! :/
Susann
,
Tyvärr är det lite problem med detta i Thailand. Dom vet lite hur dom ska krångla till det. Min man kan bli sååå arg när man tex bokat en fiske resa som låter så bra och så blir det pinsamt dåligt. Thailand är hur mysigt som helst och härligt men turismen förstör på något sätt i landet. Jag hade aldrig klarat va så stark som du o be om ursäkt ,
Virginia
,
God I am very observative and intuitive and I have the feeling , Dont know you just read some of your post , you are never hippy with anything. Of corsé you have to react if they try to cheet on you or you dont feel okej at work. But as i said. Hoy are lever satisficed with what you have and You själv create probable situations of conflict thatake hoy unhappy. Hoy started worked , after a los of excuses probably yo y let your job. U bought a house after nothing hoy leave it want a new. Hoy go with your family to paradise i would l9ve to have the chanse to go there rught now i cant , and u just complain for the decoration. Instead of móvil the moment and ser your baby . He will be a teenager in one time and You would realices hoy lost it and hour life complaining. Is not hate. Just honesty. I also das, not like hoy but unhappy with myself and times flys. Ready about meditation and how to look to life with other eyes. We all love in a virtual World nowadays and all de ser also make us feel bad withourselves. Take care I hope u can ser the real messege on this. I saw u on the ex on the beach and realized or have the feeling hoy are bossy and want to have control over everything. I know that das 3 years algo más yo y might have changed. Just saying.
viktoriabergh
,
You dont understand.. i do this as a living... diskussions for People thats why i bring the problem to the table and maybe inlarged them a little bit.. so in myself im truly happy. Thank u
VIRGINIA
,
I said what it seems to be in my opinión. Great if u are happy. But did u left your job after some weeks and want to change the house you bought for a living too ? Meditation filosofi might hepl. To get to understand what i mean. Take care