Kladdig kladdkaka

Starta Ugnen 175°
Recept:
100g smör
2 ägg
2 1/2dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 mtsk kakao
1/2 tsk salt


♢ Börja med att smälta smöret så att det hinner svalna lite
♢ Blanda ihop ägg och socker poröst
♢ Rör ihop alla de torra ingredienserna (mjöl, kakao, vaniljsocker,salt)
♢ Blanda ner försiktigt i smeten annars kommer kladdkakan att bli torr om de blir för mycket luft i smeten.
♢ Avsluta med att röra ner det smälta smöret

♢ Smöra formen och tillsätt kokosflingor. (Tycker det är godare än ströbröd)
♢ Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 10-15min beroende på ugn. Men kolla den ofta och ta hellre ut den för tidigt medans den är lite rinnig! För då är det bara att ställa den i frysen. Så blir den perfekt kladdig till servering! ??

Gillar

Kommentarer