Jag har tagit ett jobbigt beslut..

Efter att ha mått dåligt och grubblat länge på detta så tog jag tag i saken och sa upp mig på jobbet. Efter att ha jobbat i endast 4 veckor tyvärr så känner jag att ändå att det är rätt väg att gå.

För att förklara närmre vad som hänt så sökte jag alltså en tjänst som handledare för daglig verksamhet där arbetet var att planera aktiviteter, utföra aktivitet och sen utvärdera i antingen grupp eller för enskild brukare(funktionsnedsatta) tyckte att det verkade super roligt med ett så fritt och aktivt jobb! När intervjuerna hölls så hade jag svårt att koppla samman ansökan med vad dom sa, chefen är fantastisk men ny och hade enbart varit där i 3veckor när jag kom så allt var ju lite rörigt och luddigt.. fick mer en presentation av vad företaget jobbar med och hur det är uppbyggt och inte så mycket ingående kring min tjänst och vad mina arbetsuppgifter skulle bli. Hur som så visade dom även ett exempel schema på en 6veckors period där både helg, kväll, natt och mest dagtid låg inplanerat. Inga problem tänkte jag.

När jag började jobba sen och fick mitt schema så fick jag reda på att vi inte alls jobbade natt utan det var tydligen jour pass där man sover jour. Alltså tjänar man 35:-/h på natten.. jouren ska egentligen ligga inne på 2-4 pass på ett 6 veckors schema.. Jag fick 5st jourpass.. 1 gång i veckan ungefär skulle jag sova där :/ sen har jag knappt fått ett enda dagspass.. mest pass från 15.30-21.00

Min tjänst är på 85% MEN eftersom jour tydligen ligger utöver mina 85% så räknade jag ihop att jag skulle vara på jobbet 48h / veckan alltså MER än en heltid!! Men får endast betalt för 85% ja + jour pengen då på 35:-/h..

Helt plötsligt blev min tjänst på 85% övertid.. och då känner jag att den tiden inte är värd vad jag får.. dessutom har jag bara hört negativt om företaget sen jag startade där och jag vill inte jobba för ett företag som inte bryr sig om sina anställda. Tyvärr är ledningen inte bra.

Dessutom blev jag rehabiliteringsassistent med mycket omvårdnad och detta var inget som jag riktigt blev informerad om heller.. summa summarum så känner jag mig lite inlurad i den här tjänsten och därför har jag valt att säga upp mig.

Nu står dörren öppen för nya möjligheter och jag har 2 vägar jag kan gå. Så vi får se hur det blir :) jag känner mig glad iaf och lättad över att ha detta sagt. ♡
lite skakis igår och ledsen efter att ha behövt säga upp mig.. aldrig kul! För på det boendet där jag jobbade var allt fint med super fina kollegor och chef.. men det väger tyvärr inte upp det andra.

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Ja så sjukt!! Sämsta avtalet någonsin liksom.. dessutom var det inte sovande jour för det var liksom uppkopplad på massa larm och oftast uppvak för personalen då brukare gick upp på nätterna.. Så dåligt tyvärr:/
viktoriabergh
,
Hej! Nej mo gård heter företaget:)
viktoriabergh
,
Nej men så är det ju faktiskt!! 😊 ♡
viktoriabergh
,
Tack snälla!! Ingen fara, alltid!! ♡
viktoriabergh
,
Ja men precis så känner jag med! Tack snälla ♡
Julia
,
Åh så tråkigt. Förstår verkligen varför du sa upp dig. Kramar till dig. Du hittar säkert något bättre snart
Frida
,
Hej! Tycker du gjorde ett bra val! Jag har jobbat exakt så (fast 7 jourer på 6 veckor) i två år. Sett flera kollegor blivit sjukskriva på grund av utmattningssyndrom. Min arbetsplats var ”bra”, i alla fall brukarna, så de va därför jag kämpade så länge. Men nu lite mer än en månad sen jag slutade så känner jag att det är helt rätt beslut. Bara en sån grej att få sova hemma varje kväll är så skönt! Lycka till med jobb framöver
viktoriabergh
,
Ja Tack! Ja att få sova hemma är ju en LYX! Det ska jag inte ta för givet 😊 ♡ tack snälla detsamma
viktoriabergh
,
Tack snälla! Ja vi får hoppas det 😊 ♡
viktoriabergh
,
Tack snälla! Ja så är det ju ♡♡