inställd utflykt och hemresa

Hej! Tog en liten paus från bloggen för att försöka njuta ordentligt den sista dagen på semestern! :) Vi hade bokat in en katamaran utflykt den sista dagen via TUI som skulle ta oss runt de vackra öarna bland annat Ile Aux Cerfs & även stopp för vattenfall och snorkling.. Detta hade jag sett fram emot ända sedan resan bokades hemifrån, detta var liksom mitt önskemål av utflykt och vi hade tänkt göra den tidigare i veckan men de var inte varje dag som utflykten avgick så måndag blev det tillslut. Vi satt packade och laddade att bli upphämtade i hotellets lobby när personalen sa att vi hade ett samtal från TUI i receptionens telefon.. RESAN INSTÄLLD. buhu! Pga vädret skulle bli dåligt..

jag blev så himla ledsen och besviken!!!

Denna utflykt skulle för mig summera hela vår Mauritius-tripp och vi skulle få chans att se ”den riktiga sidan av ön” de vackra stränderna, de klarblåa vattnet osv! Paradiset på riktigt! Men istället blev det inte så, vi hade alltså nästan bara sett hotellet på denna veckan.. (vi får skylla oss själva som inte åkte iväg tidigare) vädret går ju liksom inte att styra över, sen så var nog 8dagar med så lång flygtid lite för kort för oss har vi kommit fram till.. då vi faktiskt kände att vi behövde koppla av och ta det lugnt också och därav bokade vi inte in så mycket utflykter att utforska ön på. Hade vi stannat 2veckor så hade vi garanterat upptäckt mer och på så vis varit lite mer ”klara” med Mauritius.

Så jag blev ganska deppig sista dagen när vi då inte kunde åka... vi gick ner mot havet för att låta Frank få leka lite i sanden och då kom ovädret in mot oss.. (tur att de ställde in resan) det blev ösregn och blåsigt så vi hängde nästan hela vår sista semesterdag inne på hotellrummet ganska uttråkade i väntan på ny dag så vi kunde åka hem. Lite trist!
Vi försökte göra något bra av dagen ändå, så vi spanade in krabborna vid floden och när klockan slog 14.00 så duggregnade det bara lite då och då, så vi gick ut till poolen och badade lite iaf! Frank tyckte det var skoj även om vädret inte var på topp! det var ju ändå 27grader varmt då så var ju inte så illa.. Vi avslutade kvällen på topp iaf med en gemensam middag tillsammans med våra nyfunna vänner som är från Stockholm. Så mysigt & kul med nya vänskaper! Igår var hemresedagen och det var ändå en smidig hemresa..1,5h transfer, 11h flygtid & landade i Stockholm 21.35 då tog vi oss med vår bil hemåt på 50min och hamnade i säng innan midnatt! Sängen var sååååå mjuk och fantastisk och tystnaden gick liksom att ta på! Underbart, borta bra men hemma bäst ;)

Gillar

Kommentarer