Inga leksaker 

Jag kände för att rensa ur Franks leksakskorg här hemma då det svämmade över av saker.. men insåg snabbt att det som låg i korgen var snuttefiltar, gosedjur och babysaker... han hade alltså efter utrensning endast typ 6st leksaker kvar!!! Hälften har vi fått... vi har alltså endast köpt 1 pussel som är värdelöst för 20:- , 2st speldosor en från Spanien för 60:- med spanska ord.. en från wish för 35:- med engelska ord.. 1 leksak med plastburkar från Ikea (billig den med) ja det är de vi köpt. Första känslan är ju SKAM! Så jävla snålt och vafan har vi inte kostat på oss att ge han leksaker!!! Han älskar ju att leka och ligger ju ändå i framkant av utveckling och lek. Fyfan den känslan som kom när jag tittade ner i korgen.... stackars barn. 
Sen kom förnuftet och sambons kloka ord, (ja han kan ju lära sig att man inte behöver ha allt)... sen kände vi också att han har ju faktiskt klarat sig fantastiskt bra på detta lilla! Jo för att han leker med allt annat som finns i hemmet! Vi säger sällan nej till lådor, skåp och prylar i hemmet eftersom det för honom är lek och upptäckt! På så sätt så har vi ju egentligen massor av leksaker! 

Det jag vill komma fram till med det här inlägget är väl att även den fattigaste föräldern kan klara sig fint! Det behöver ju liksom inte kosta så mycket för att ge sitt barn en rolig vardag! :) sen tror jag att det kan vara viktigt som förälder att visa sitt barn leken! Hur man leker med saker, att vägleda dom! 

Som när jag tog fram en soppslev och en plastboll som vi fick på teatern och började spela "innebandy" har aldrig hört honom skratta SÅ mycket! Så bara fantasin sätter gränser! ❤️ 

Gillar

Kommentarer