Information till föräldrar

Fick några som hörde av sig angående att Simon var sjuk och hemma för att vabba Frank, de ville varna mig för att försäkringskassan kanske skulle ogilla detta. MEN eftersom jag är förkyld och inte har ork att ta hand om sjukt barn så får alltså han ansöka om VAB. Såhär skriver försäkringskassan angående detta:

Så en liten upplysning till er som kanske kämpar ihjäl er när ni är sjuka med att samtidigt ta hand om sjukt barn. Det är inte lätt att ha koll på allt sånt här och det var faktiskt Simon som visste detta och inte jag. Skönt att en förälder har koll ;)

Frank har hostat så han spytt idag. Stackaren!! Så fort han somnar så kommer hostan även om vi har bäddat upp med massa kuddar. Jag har också fått rethostan men hoppas att det är sluttampen av förkylningen!! :/

Här har vi dock en väldigt glad bebis! Som slapp febern igårnatt och har varit nöjd idag men såklart krävt mammas uppmärksamhet!
Älskar hur mysigt vårt vardagsrum har blivit! Dock så har man ju såå mycket prylar i hemmet när man har bebis! Babysitters, babygym, babyskydd, vagn, matstol, leksaker.. ja listan görs lång

Jag har poppat popcorn och tittat på bachelor men ska strax hoppa in i duschen! Sen blir det att sova tidigt idag. Sömn sägs vara bästa medicinen mot sjukdomar, får hoppas på det!

Gillar

Kommentarer

Helena
,
Så fint vardagsrum! Vart är er fina matta ifrån?
Sarah
,
Stackars liten:( glöm inte att du måste sjukanmäla dig hos försäkringskassan för att Simon ska kunna ansöka om vab!
Emma
,
Hej! Tack för tipset om vab! Dock undrar jag hur du gör med föräldrapenning när du jobbar med sociala medier? Jag ska gå på ledighet nu snart och kommer ändå att göra lite reklaminlägg under tiden. Kan man ta ut full föräldrapenning men samtidigt göra samarbeten på sin Instagram? Tycker försäkringskassan är otydliga på mkt. Eller hur gör man för att inte ”åka dit”.? Kram
viktoriabergh
,
Hej! Varsågod 😊 jag tar inte ut ”full” peng. Man kan ju plocka 7 dagar i veckan, jag tar ca 5 och då kan jag jobba helger 8+8 h = 16h 😊 så tänker jag! kram!!
viktoriabergh
,
Absolut! Det har jag gjort!