Igångsättning

Vi har varit hos barnmorskan idag och fått information kring igångsättning. Vår barnmorska ringde även till BB-Stockholm för att förebereda dom på att vi kommer komma dit på torsdag. De kommer ringa oss från BB innan kl 10.00 på torsdag morgonen och så får vi en tid då vi får komma in. Så än så länge har vi ingen tid men en dag

Det blev plötsligt lite läskigt att tänka på förlossningen eftersom vi nu VET att det endast är 3 dagar kvar tills vi får kicka igång denna kropp!
Stressad över att faktiskt få bli igångsatt då jag vet att kroppen egentligen sköter det bättre själv. MEN
eftersom min kropp inte verkar vara med på noterna så känner vi ju ändå att vi bara vill få träffa bebis nu så gör vad som krävs liksom!
Har inte föreställt mig en planerad förlossning och inte heller kejsarsnitt men nu inser jag att jag behöver ställa om. För det kan ju faktiskt bli allt som jag inte tänkt.

Jag har liksom önskat att få känna när det startar i kroppen! När det ska ske? Hur det ska ske? Och att få överraska Simon med att nu är det dags! Jag vill ge honom det... och mig.

Så det känns nog mest sorgligt för den sakens skull än rädsla för igångsättning. Inser att det inte behöver bli utdraget eller supersmärtsamt och skulle det bli så, då är det ju ändå över tillslut! Det finns ju ett slut på det och de förhoppningsvis när bebis kommer ut frisk och jag mår bra! ☺ så håll tummarna för oss att det ändå kommer starta innan torsdag!!!
Vi hejar på Frank nu de sista 3 dagarna♡

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Jag blev igångsatt efter att ha gått över 14 dagar. Jag var rätt nervös och hade hört blandade åsikter om just igångsättning, plus att jag också kände mig snuvad på att få känna alltig komma igång av sig själv osv. Nu har jag ju inget att jämföra med men jag har bara positiva saker att säga om både att bli igångsatt och min förlossning. Det kommer bli så bra oavsett hur de blir för er! Snart får ni träffa er son och det är ändå det viktigaste!! Kram
Ida
,
Jag fick också tid till igångsättning bokat idag till torsdag (BF+18 då). Fick hinnsvepning idag och hoppas det har bra effekt. Känner mig besviken över att det kanske inte kommer starta av sig själv. Men försöker fokusera på att kroppen kan komma att hantera resten av förlossningen bra ändå 😊 Håller tummarna för er!
Camilla
,
Hej! Jag har blivit igångsatt en gång och den andra gången kom jag igång själv. Det var prick lika. Du får värkar. Som blir kraftigare. Det är ingen skillnad. Enda skillnaden är att du befinner dig på förlossningen när första värken kommer vilket jag tyckte var tryggt eftersom det var första gången. Andra gången fick jag värkarna hemma och då hade jag varit med om det en gång tidigare så visste lite mer vad det handlade om och var trygg. Min första förlossning slutade med snitt och den andra vaginalt. Båda intressanta erfarenheter. Hur det en går för dig och var förlossningen än startar, glöm inte att du aldrig kan påverka utslaget och att det blir som det blir. Barnet kommer ut oavsett. Glöm inte bort att profylaxandas, det hjälper! EDA gjorde mig helt smärtfri ett tag, det var underbart. Men min andra förlossning hjälpte den inte alls. Lycka till när det är dags!
Josefine
,
Spännande. Vill inte skrämmas på något sätt. Men läs gärna lite om Cytotec innan du väljer att använda det. I min systers fall var barnmorskorna inte så informativa om dess risker. Billigt alternativ för sjukhusen men inte alltid det bästa! Men oavsett så har vi en fantastisk sjukvård i sverige och allt kommer gå bra ska du se!
Joanna
,
Jag blev igångsatt för 2 månader sedan med Cytotec! Mitt första barn! Allt gick jätte bra! Va inte orolig! Barnmorskorna är så himla proffsiga! De har så bra koll!! Jag födde min son på 8 timmar från första värk och då fick jag ryggmärgsbedövningen! Du fixar det! Önskar er all Lycka till
Julia Clevler,
Gud så härligt att er son snart äntligen är här! Jag förstår er jobbiga väntan, jag själv var förstföderska och fick en dotter i augusti. Jag hade haft värkar en vecka innan och var i latensfasen enligt bm, sedan avtog det helt! Jag var helt inställd på att bli igångsatt precis som du och jag känner igen din känsla att man är som fången i sin egen kropp. Sista dagarna ligger man mest på soffan och orkar ingenting.. Vi skulle bli igångsatta på lördagen, på torsdag morgon fick jag värkar och strax innan fem natten till fredag var hon ute. Bf + 14 så det var på håret att det hann starta av sig själv. Jag tror det blir samma för dig, tycker att det finns ett mönster i att de små har en tendens att kika ut lagom inför igångsättningen 😉 Jag håller alla tummar för att er förlossning blir som ni tänkt er, oavsett så är all väntan och jobbiga känslor som bortblåsta så fort ni har er lille son hos er! Kram
www.stockholmsmamman.se
Ylva
,
Jag blev igångsatt med första barnet så jag förstår dina tankar. Man har ju en bild av hur det startar igång hemma och vad man vill göra på egen hand innan man åker in. Men med facit i hand så spelar det absolut ingen roll alls! Det viktigaste är ju att bebisen kommer ut och mår bra, inte allt runtomkring <3 Vad som kan vara bra att förbereda sig på om man blir igångsatt, det är att det kan göra betydligt mer ont för att värkarna inte klingar av helt emellan topparna som de gör annars. Detta säger jag inte för att skrämmas utan som info! Jag hade en tanke att föda utan bedövning men det var bara att glömma och lustgasen blev min bästa vän 😉 Så om du inte tänkt på bedövning så kan det vara en idé att börja tänka på det. Behöver du inte ta den när det väl är dags så är det ju inte mer med det 😉 Det kommer att gå bra oavsett och det är SÅ häftigt att föda barn! Du/ni har en helt fantastisk upplevelse att se fram emot, igångsättning eller ej <3
Ida
,
Jag gick över 42+1. Fick tid för igångsättning på torsdagen kl 3 och på onsdagen vid 8 tiden satte värkarna igång av sig själv. Åkte in vid 9 9 på torsdagen. Födde min dotter 01:15 på fredagen. Vill bara tipsa om Eda och lustgasen. De var min räddning. När jag hade fått edan kände jag inga värlar alls. Ta de som magkänslan säger. Min barnmorska undrade om jag verkligen skulle ha EDA. " Du är öppen 8cm ska du verkligen ha den sprutan, du har varit igenom de värsta" Ja sa jag. Hade jag inte tagit den hade kag haft värkar i 9 timmar som jag hade känt av. Låt dem inte köra över dig utan ta de som du tycker känns bäst! Magkänslan stämmer nästan alltid. Lycka till! Både en tuff och fantastisk tid väntar dig. Men när allt väl kommer till sin ordning är de, de finaste man någonsin kan få. Så mycket kärlek.
Sandra
,
Det brukar starta när man väl fått en tid för igångsättning så vi får hålla tummarna lycka till
Rebecca
,
Vart igångsatt med första en fredag kl.12 och han kom Sön kl. 01. Trösta sig med att det är första barnet som vi gjorde värre om det är 2:a eller såvidare. Och syskonet sitter hemma och pusslet ned skola/förskola måste skötas. Jag tyckte igångsättningen gick fort. Fredagen låg jag och läste tidningar, lunchade på sjukhus cafét och bara umgicks med min partner och lördagen typ samma fram till kl.15 då allt sattes igång på riktigt ned öppning och förlossningsvärkar. 2:a barnet föddes på 1,5 timme från först "menssmärtan" utan bedövning och det var värsta. Nu väntar vi 3:e till våren Lycka till. Snart är han i era armar!