Hyra bil och utforska ön!

På väg ner till frukosten imorse så tyckte vi att det kändes lite svalare ute och solen var bakom morgondis. (Typ ett litet moln) hahah men därför så kände vi att idag kan vara en bra dag att sitta i bil och utforska ön! Så vi hyrde en bil och ja det fanns bilbarnstolar att hyra också dock en framåtvänd barnstol till Frank..! Kostade ca 76€ med barnstolar & försäkringar.

Så efter frukosten så gav vi oss iväg i vår silvriga lilla Suzuki. :)
Mot Kokkari village! Endast 35min bort från vårt hotell låg byn. På vägen dit så var det sååå fin utsikt och kringelkrokiga vägar! Men kändes väldigt tryggt & säkert, åh nästan ingen trafik heller.

Framme så spanade vi in Kokkari beach (väldigt blåsigt med vågor) så vi kastade lite stenar där bara innan vi traskade vidare för att leta lunchställe.
Vi gick igenom byn och hittade då restaurangerna & pubbarna som sträckte sig längst med kustremsan. Vattnet var såååå klart och fint och här var det mycket lugnare.
Titta fiskarna & fiskmåsen! Här satte vi oss för att äta och vi fick i väntan på maten mata fiskarna med bröd från restaurangen. Oj vilka stora fiskar som kom fram!

Beställde en grekisk sallad såklart! Såå gott!
från Kokkari village sen så åkte vi kusten upp i sikte av Livadaki beach. Åkte runt och småkikade på lite stränder osv när barnen ändå sov i bilen! Här tex fotade jag en öde strand när vi satt i bilen (därav sämre bilder) men såå häftigt att kunna utforska sådana här små pärlor!
Ön är ju inte stor i sig, det tar ca 3h att köra runt hela ön, perfekt för oss med småbarn.. nu åkte vi ju sträckor på ungefär 35min, 40min, 15min mellan stoppen! Alldeles lagom tycker vi

Livadaki beach hade en lång smal grusväg ner och det känns helt öde tills man kommer ner till parkeringen där de har solsängar, solbäddar, dusch, wc, pub/restaurang och lite skön loungemusik! Sååå nice! Dessutom var solbäddarna helt gratis och det fanns värdeboxar vid dom om man ville låsa in värdesaker. Smart! De kom även och tog beställning där vi låg. Lyx :)
på vägen hem sen så spanade vi även in psili ammos beach, mest för att ha sett de. Tydligen så är de ca 1km över till Turkiet därifrån bara! Vilket vi kunde se! Turkiet alltså. Häftigt :)

vi hade en suuupermysig dag och jag rekommenderar varmt att hyra bil och utforska ön!

Gillar

Kommentarer