Hur vi skulle vara som föräldrarHar tänkt på detta lite nu i några dagar.. Hur komiskt det är att man hade en sådan klar och tydlig bild av vem man skulle vara som mamma eller pappa när Frank låg i magen. Så mycket vi kom överens om hur vi skulle gå till väga med vissa saker och uppfostran osv. Jag kan redan nu efter knappt 6 månader rabbla upp många saker som inte blev som vi hade bestämt.

♡ Att delamma: kombinera amning med flaska. Det var vår plan.. det funkade faktiskt jättebra till en början och det började tom övergå till mer ersättning än amning och då började jag redan då sakna amningen. I samma veva skulle vi utreda Frank för komjölksprotein och behövde byta ut ersättningen NAN till althea.. som smakade & luktade skit i jämförelse mot den vanliga ersättningen. Frank höll med och totalvägrade! Vi testade med vaniljpulver i och blanda hälften och testa ett annat märke på ersättning också och tillslut försökte jag att pumpa ur och ge flaska men då var tekniken på flaska som bortblåst och Frank ville inte längre ta den. Så jag fick amma mer och mer och det övergick till heltidsamning.

♡ Sova i egen spjälsäng. Från första natten har han fått sova i vår säng och det bara blev så. Man blev ju sååå blödig och ville bara vara nära honom när han var liten och sen försvann aldrig den känslan! Vi sov bäst så alla 3. Det är ju först nu på senare veckor som de börjar bli lite för jobbigt med en liten mellan oss som nu inte längre är lika liten och skör. Så jag tror att vi alla sover näst nu om Frank får sova i sin säng. MEN sen är det ju faser och olika skeden hela tiden där bebis är mer otröstlig och kräver mer av oss som föräldrar. Närhet och trygghet så nu får han det han behöver. Det är enklast att lyssna efter hans signaler än dansa efter våra.

♡ Sluta amma vid 6mån. Kommer inte ske kan jag säga. Frank vinner den kampen.. Har inte mage att bara sluta ge han det han behöver. Får se hur vi kommer "trappa ner" men kommer nog inte bara sluta tvärt.. känns för jobbigt för oss och honom ♡ man har ju varit den tryggheten i 6mån och vill då göra det smidigt för oss alla :) de flesta säger ju att de kommer mer naturligt också desto mer vanlig mat som de äter. Så får se om de går att minska på amningen mer stegvis :)

♡ Fördelningen som föräldrar. Jag hade en bild av och vi båda trodde kanske att det skulle bli ganska jämlikt här hemma med honom. Men att vara mammaledig är ju heltidsjobb och man kan vara rätt så trött på bebis om det varit en jobbig dag tillslut. Och då blir det ju inte så att Simon tar honom 100% när han kommer hem från jobbet. Det är ju mer 75-25 I uppdelning än 50-50 som jag hade tänkt först.. Så när han är hemma från jobbet hjälps vi ju åt :) men vissa dagar kanske man egentligen bara vill säga här. Ta din son.. han har varit gnällig idag. Nu får du amma osv så åker jag och tränar och slappar i soffan framför en serie. Men nej detta går ju inte för jag är ju mamma. Detta hade jag liksom inte riktigt satt mig in i innan och visualiserat. Såg ju mest oss som familj inte min egna roll hur den skulle bli.

♡ Att ha sex och kela som innan. Grattis till er som kan detta! Vi har fullt upp med att torka spyor, rodda med middagar, byta blöja, mata och söva. Detta med sex kommer längst ner på listan tyvärr men vi orkar så fort vi får tillfälle. Det är annars lätt att ge all sin tid och kärlek till vår lilla man och sen glömma bort varandra också. Så viktigt att behålla myset mellan varandra. Även om det inte innefattar sex så tycker jag att kramar och kyssar definitivt ska prioriteras under denna tid.
nyblivna föräldrar ☝️

Gillar

Kommentarer