"Hur tu00e4nker du kring RS viruset? "

Hur tänker du angående rs virus å så nu när dom gått ut med att det är en väldigt intensiv rs säsong i år? Typ att man ska undvika folkmassor fram till slutet av mars...

Jag har såklart tänkt om nu när larmet gått ut med att det är en stor smittorisk just detta år.. innan så kunde jag gå till köpcentret när det var mycket folk och jag tänkte lite såhär "det händer inte oss" vilket är jävligt dumt för det är såklart det kan drabba oss!!
Nu efter att ha fått reda på hur det smittar, vad man ska försöka undvika osv så har jag ändå ett sunt tänk. Jag kommer inte stänga in oss fram till Mars utan istället har vi köpt handsprit som vi alltid har med i skötväskan, så viktigt är ju att ha en god handhygien, att inte låta människor ta på han eller kela med han i ansiktet. Vi kommer undvika köpcenter och allmänna platser då det är som mest folk, men eftersom jag är mamma ledig så kommer jag passa på att gå och handla på ICA när det är som minst folk, inte ta upp han ur vagnen mer än nödvändigt och kanske strunta i den där extra fikan i veckan men det innebär inte att jag kommer sluta gå i butiker eller luncha med människor. Det handlar om att man får välja sina tillfällen väl, jag behöver ju inte ge mig ut när det är som mest människor. Jag kommer fortsätta gå på strong mama för jag hoppas och antar att man inte åker och tränar när man själv är förkyld eller sitt barn mår dåligt. Kommer dock inte lämna in på minisats för jag litar inte på bakterierna som rör sig där! Jag kommer försöka göra aktiviteter mer utomhus också med vagnen för det är ju bra att vara ute i friska luften samt umgås med mina mamma vänner hemma hos varandra. Vi är noga med att inte åka hem till varandra om vi vid minsta tanke tror att de är en förkyldning på gång för att inte riskera varandras hälsa.
Hur tänker ni kring RS?

Gillar

Kommentarer

Ulrika
,
Jag tänker likadant, jag vill inte bara sitta hemma när jag är mammaledig, men behöver ju gärna inte åka till köpcenter en helg när alla andra också är lediga 😊 Och så som du också skriver, inte låta folk pilla onödigt på dottern ifall dom inte håller god handhygien. Små barn måste också utsättas för lite för att kunna bli lite resistenta, dock inte i extrema folkmassor och liknande. Man måste ju kunna åka och handla menar jag 😊
Emilie,
Jag tror precis som du skriver att vara lite försiktig. Det går inte att skydda sig mot alla virusbacillusker men många kan man undvika. Speciellt när barnen är väldigt små. Har en dotter som idag är 12 år som fick rs virus vid 2 mån ålder. Till följd av den så fick hon förkylning och ansträngningsastma och kan få det väldigt jobbigt vid förkylningar samt en skrollande hosta.
www.viktoriabergh.se
Sarah
,
Jag håller helt med dig. Jag har en 7 månaders bebis som hade rs-virus i höstas, han var då 5 månader gammal. Han har en storebror som går på dagis med så det är egentligen inte konstigt att han fick det. Vi har ända sen lillebror föddes resonerat som så att vi undviker butiker, kaféer, köpcentrum och lekland tider där är mkt folk och väljer precis som du skriver att gå dit när det är mer folktomt. Så jag är på precis på din linje;-) Jag är sjuksköterska och vill ge några små tips; handsprit räcker tyvärr inte.... det är tvätta händerna med och tvål och vatten som gäller! Handsprit är absolut bra men tvätta händerna först! När Frank sen börjar stoppa sina händer och leksaker i munnen tänk på var han haft sina händer med. Samt var extra noga med att koka nappar och flaskor när ni varit iväg för att ta död på Bacillerna. Åh glöm inte bort redskapen på ert gym, de är fulla av bacillusker så tvätta händer ordentligt när ni varit där och innan ni åker hem och pussar på Frank. Kram på er!
Therese
,
Du tänker helt rätt. Jag tänkte så med min förstfödda son. Det jobbiga nu med barn nummer två är resonemanget kring rs och förskolan.
Hedstromss,
Min son fick kraftig förkylning när han var 1 månad, vi fick åka till sjukhuset och inhalera 2 ggr :/ så efter det är jag extra nogrann nu vid rs säsongen. Vi har tex avbokat babysim och kommer ist börja i april när värsta sjukperioden blåst förbi. Vi avstår även att träffa andra barn och vi tar aldrig med honom på stan eller ica utan sånt sköter vi en och en medan en av oss kan vara hemma mer bebis 😊 tränar gör vi också en och en så att bebis kan stanna hemma 😊 hört såå mkt skräck om RS och jag ser inget problem med att vara hemma till mars slut för hans skull:)) hoppas alla bebisar klarar sig fint ♡
www.nouw.com/hedstromss