Hur man gör bilresan behaglig med barn. 

Eftersom vi i vår familj älskar att ta trips med bilen så tänkte jag lista våra bästa tips på hur man får en så behaglig bilresa som möjligt! 

Tips 1. Ta med MAT. Klämmisar, banan, rån, och frukt. Detta är bra om man är minst 2 i bilen så en kan va med där bak och ge mat om de behövs. Dock skulle jag inte ge mat som kan sättas i halsen om man åker. Men passa på att ta en picknick på vägen i bilen eller på någon fin rastplats. :) 

Tips 2. Ladda ner alla favorit barnprogrammen och sätt på i repris. Minst 20-30min kan gå åt att se på detta. Köp gärna till en plastficka som kan hängas på nackstöd så slipper du få kramp i armen av att hålla upp paddan/mobilen.  

Tips 3. Trötta ut så mycket som möjligt innan resans start så att det förhoppningsvis blir sömn i bilen direkt när man åker.

Tips 4. Ta med er "leksaker" som de aldrig fått leka eller hålla i förut. Kan vara nyckelknippa, hårborste, saker från hemmet. Det brukar ta uppmärksamheten en bra stund att studera något nytt.

Tips 5. Ha lite kyligare i bilen så att det blir behagligt.

Tips 6. Stanna en längre stund efter kanskr halva resan om så behövs. Gärna ett stopp där ni planerar lunch. Så att man får kliva upp ur bilen och rasta lite ;). 

Sen kan man liksom göra om punkterna ovan en gång till.  

Gillar

Kommentarer