Hur kommer man igång?

Tänkte dela med mig av en kommentar som jag tror kan va ett bra tips till många! Detta med att hitta motivationen är en ständig kamp!

Kommentar från M:


Hej, jag försöker hitta motivation till att träna, behöver verkligen det då jag lagt på mig senaste året, är inte överviktig men har alldeles för mycket hull för mitt eget bästa och självförtroendet är i botten. Men det är såååå svårt att komma iväg och hålla igång längre än någon vecka, jag är alldeles för lat. Har lite vikter, gummiband och kettelbell här hemma som jag kan träna med men det är svårt att göra det med. Hur tycker du att jag ska gå tillväga för att komma igång och få in det som en del i vardagen.
Undrar även hur jag ska lägga upp min kost, i dagsläget äter jag det jag vill och alldeles för mycket smågodis. Måste dra ner på det rejält. Men skulle vilja få lite tips om hur man ska/kan äta om man inte rör på sig så mycket så här i början innan man fått in rutinen. Resultat är min bästa motivation till träning så därför vore det bäst om kosten gjorde det största men framför allt första förändringen på min kropp. Hoppas du har tid att ge mig ett svar. /M

Mitt svar till M:


Hej M!
Ja mitt tips är att inte gå ut för hårt för då blir det oftast allt eller inget och ett litet snedsteg så hamnar man i svacka direkt. Börja med att byta ut saker du brukar äta till bättre produkter. Tex spaghetti och köttfärsås där kan man byta ut pastan till bönpasta / zucchini.

Frukosten? Kan man ändra något där? Mörkt bröd istället för vitt bröd? Söta yoghurten själv med bär? Osv.
Istället för plockgodis kanske du kan addera mer frukt och unna dig något litet godis som en mindre chokladkaka eller mörkare choklad tex.
Mellanmål = smoothies? Supergott ju!
Så ta små steg i taget så kommer det andra mer naturligt och försök då att även i träningen göra något litet. En promenad på 20min är bättre än ingen samma sak med verktygen du har hemma. Bestäm dig för 3 olika övningar 3 varv. 10min träning kanske sen ökar du successivt allt efter att suget/motivationen kommer tillbaka! Lycka till ????
En bild på min lilla lunch som jag fixade iordning efter att ha promenerat i 30min längst med vattnet här hos oss.
Som sagt man måste börja någonstans..

Hade väldigt tur idag ändå då illmåendet kom som en käftasmäll efter grötfrukosten.. så inge mer gröt! Får testa något annat. Köpte hem salta kex nu iaf som jag ska ha vid sängen. ? glad att det avtog lite med illamåendet så jag kunde gå på promenaden men nu måste jag vila igen.

Förresten!! Sommar i P1 har ju börjat nu ju! Hade helt missat det. Fullkomligt älskar det, så harmoniskt att lyssna på och det för mig är sommarkänsla på riktigt! Ska hinna lyssna ikapp de avsnitten jag missat. Någon annan som lyssnar på Sommar i P1?

Gillar

Kommentarer

Kristina
,
Hej! Det som hjälper mot illamåendet är Mariekex, jag hade dock inte så mycket problem med det men när jag kände av nått så åt jag Mariekex och sen blev det bättre. Testa de om om du inte redan gjort de 😊 Lycka till.