Hur har storebror reagerat

Har ju inte hunnit berätta om första mötet mellan lillebror & storebror! Samt omställningen för Frank.
Vi hade en väldigt nervös och småfnissig storebror som hälsade på lillebror i första mötet. Frank gick fram och småfnissade och var absolut inte vanliga Frank.. man märkte att han var påverkad av mötet. Häftigt att se!

Direkt sen så ville han ju stolt, pussa, hålla, kramas, och han höll på så hela dagen.. han kunde inte slita sig från Ralf. Han stod vid hans säng och klappade på honom och pussade och när jag satt i soffan så hörde jag Frank säga till Ralf: jag är så glad att få träffa dig illebjor (lillebror)

mitt hjärta smälte!!!! Sååååå fin och omtänksam han är och har varit, han har varit väldigt uppstressad också, stissig liksom.. förstår att det måste vara tusen tankar som snurrar i huvudet på honom. På kvällen efter första mötet så grät han för att han ville att Ralf skulle sova tillsammans inne med honom. Gose

Vi har försökt uppmärksamma och vara med Frank så mycket som möjligt nu i början och Simon har tagit med han ut på roliga utflykter. Sen när dom varit hemma så har jag fokuserat mest på Frank. Försökt umgåtts och myst tillsammans, så att han inte ska känna sig utbytt.

Vi har även försökt skämta mycket om bebisen tex när lillebror pruttat eller bajsat, och jag försöker alltid fråga Frank om han vill hjälpa till eller så (speciellt med bajsblöjorna) hahah Frank bara skrattar och säger nej bläää usch, hahah mamma får byta! Så vi har en härlig avslappnad syn mot bebisen denna gång jämfört med när Frank kom! Jisses vilken skillnad :)

Nu efter några dagar hemma så har Frank börjat komma tillbaka till sitt vanliga jag.. lugnare, mer harmonisk, och sovit jättebra, i sitt rum HELA nätterna!! Varit glad och kärleksfull mot bebisen, så stolt som storebror är han!

Det svåraste var nog idag när jag var ensam med båda från 16.00- sent ikväll.. ALLT gick superbra!! vi gick till lekparken tillsammans med nya vagnen (syskonvagn) köpte pizza på vägen hem & handlade lite godis på macken, åt hemma och försökte börja med nattningsrutinerna...

då kom busfrank fram, det brukar hända när jag har en tuff dag och jag är ensam med honom.. han bara skrattar åt mig, springer omkring här hemma, retas och gör allt i sin makt för att få mig att tappa tålamodet typ. Så känns det!

Jag försökte ju samtidigt ta hand om bebisen och få Frank att både vilja byta blöja, borsta tänderna, sätta på pyjamas osv!

Vi hade vårt första bråk efter bebis nu... mitt tålamod försvann och jag har JORDENS huvudvärk.. plus hormonpåslag.. så jag grät tillslut för att han var så dum mot mig tyckte jag, han kan liksom säga dumma saker och verkligen retas.. ändå bara 2,5år jisses.. haha stark vilja.

Efter att ha fått läsa bok samtidigt som jag ammade och sen avbryta nattningen med bajsblöja på bebis så somnade lillebror och då kunde jag lägga 100% fokus på Frank. Då gick det superbra. Jag satt inne hos han och kliade han sen behövde jag bara gå in en gång till efter det för att säga godnatt igen och nu sover han. Båda barnen sover nu. Jag ska fira med lite choklad och mer dricka!! Vill inte somna med huvudvärk.. men ja, utan bebis så kanske Frank inte hade haft samma humör och mitt tålamod kanske hade varit bättre men det var ändå ok med 2 barn. Man löser ju allt och Ralf en väldigt nöjd bebis än så länge.. ☺️

Gillar

Kommentarer

Fia
,
Tänk på att få syskon är en naturlig del i livet , ha inte dåligt samvete gentemot Frank☺️Tänk på att fint han kommer vinna utav att ha ett syskon. Låt han bara få vara hemma med er o landa i allt. .. stressa eller hypa inte att han måste ha roligt. Han vill säkert bara bekanta sig med sin lilla bror ☺️ Lycka till med allt ☀️
Amanda
,
Så roligt att du skriver om hur frank reagerar osv.. Så nyfiken hur det kommer att bli för mig då vi väntas lillasyster om drygt 1 månad! Du får gärna fortsätta uppdatera hur allt går, så roligt att läsa!
viktoriabergh
,
Nej tack, man har nog dåligt samvete hur man än gör. Så sant, tack för kloka råd! Kram!❤️❤️
viktoriabergh
,
Åh spännande! Ja de är ju en stor förändring så kanske härligt för andra att läsa om det. 😊 tack!! Det ska jag, stort lycka till för er! ❤️❤️