Hot och belöning

Idag så tog älsklingen med sig Frank och åkte till Västerås för att kika på motorcross tävling.. perfekt för lilla mamman här hemma, då kunde jag köra ett litet träningspass framför datorn.
Det jag kör är strong mama steg 1. På sats online training. Såååå bra! 30min pass som är anpassat för kroppen efter förlossningen.

Efteråt så myste jag med min minsta. Han har blivit så stark och står gärna på benen och tittar sig omkring väldigt mycket. Nyfiken liten gos .
Annars har jag bara slappat hemma idag med lite sortering och rensning av barnkläderna.. fram med franks gamla storlek 62-74 och bort med storlek 50-56.... :( ledsamt.. men ja, nu är Ralf redan 58cm lång! Så det är bara att börja sälja av lite bebiskläder här framöver. :)

På kvällen grillade mannen hamburgare och Frank klippte sig (äntligen) då det har varit ett stort gråtmoment för Frank, men nu ikväll ja då gick det förvånansvärt bra så han fick cykla med mig till macken för en glass som belöning. Vi kör belöningssystem här i vår familj... och även hot ibland.. man hotar mest om leksaker, godis, och lek med kompisar... hur gör ni? Finns det andra beprövade metoder som funkat för er som ni vill dela med er av ?

Gillar

Kommentarer

Angelica
,
Vill tipsa om "skryt, humor och motivering" istället "t.ex visa mig hur duktig du är som klarar att göra de å de
Linnea,
Bra metod 😉 vi kör likadant! Ibland en vit lögn som igår när han vägrade äta middag för att han skulle dammsuga med sin dammsugare, då tog jag den och sa att batteriet var slut och att vi var tvugna att äta upp maten så att mamma skulle orka hämta nya batterier i garaget 😉 Det funkade!
www.nouw.com/hedstromss
Fia
,
Jag tycker det är viktigare att man är konsekvent med det man menar. visst kan man ”hota” men det måste finnas en mening in det. De är totalt meningslöst att säga ”då får du inte cykla mer” om dom ändå får fortsätta cykla . Bättre att hitta enklare konsekvenser för barnen och hålla dom!! Inte backa för att dom blir ledsna eller arga utan bekräfta känslan men ändå inte ge efter . Man måste vara tydlig som förälder tycker jag ☺️ Och det är INGEN fara om barn är ledsna , sura och tex har tråkigt ibland, detta måste också upplevas för att kunna förstå hur motsatserna är!
Therese
,
Jag igen som vill inflika och kommentera. Ett barn född 18/12 - 16 och en två månaders, har skrivit någongång förut. Men log faktiskt här för mig själv, men här kör vi också belöning, är du duktig på affären får du klubba, är du duktig med de så får du de. Du måste städa bort dina leksaker nu för att...etc. Alltså nej man kanske inte kör bästa metoden, kanske låter jätte hemskt men de funkar här
viktoriabergh
,
Tack!!
viktoriabergh
,
Hahah perfekt! vi får använda vår listighet! ☺️
viktoriabergh
,
Smart! Har faktiskt börjat lite med det efter din kommentar, så tack för tips!
viktoriabergh
,
Ja absolut, vi håller oss alltid till de vi säger för att det ska ge effekt. 😊 håller helt med dig!
viktoriabergh
,
Haha ja, men jag tror att det är bra att visa på konsekvenser eller belöna gott beteende. Vi försöker även vara duktiga på att uppmuntra och ge beröm när han gör något bra som vi kämpat med.. för att han ska känna sig stolt. Viktigare än ”belöningen” 😊 kram!!
viktoriabergh
,
Blomsterlandet