Hoppas på en fas

De senaste 2 nätterna har inte varit så bra.. med inte så bra menar jag fler uppvak där jag ändå enkelt kan vagga om.. men det innebär ju ändå att jag måste kliva upp och stå och vagga så sömnen blir ju lidande. Har även varit lite magont, skrik vid 04.00 och svårsövd vid både vilostunderna på dagarna och inför läggning. Hoppas på en FAS! För när ska det vända för oss... det verkar alltid som att alla andra har det så himla lätt med sina bebisar. Eller är det en fasad bara?

Problemet är inte att Frank får dålig sömn, är extra gnällig, kräver mer närhet, och verkar vara allmänt kinkig. Problemt är bilden av hur en bebis SKA vara.. jag har målat upp en bild tack vare allmänheten, att Frank är onormal.. men jag är ju smartare än så och vet att detta är normalt. Det är bara lätt hänt att tro på det där perfekta familjelivet med en "enkel" bebis.. kanske 1 av 10 är superbabys medan de andra 9 innefattar Franks beteende. Har jag rätt eller hur upplever ni att bilden av hur en bebis ska vara är?

Med andra ord så tror jag att vi har en helt normal bebis med ett bebis beteende som nog de allra flesta kan känna igen. ♡
Det är tur att du är glad alla andra tillfällen under dagen. (Han som gråter vid varje nattning) ☝️

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Nej men Gud, klart han inte är onormal! Han är ju fortfarande bara en liten bäbis och jag tror det (tyvärr) dröjer flera år innan man får sova hela nätter igen. En bra natt för oss är med ett uppvak för mat vid 04. Dom gånger hon vaknar till/gnäller och jag får ligga och vagga henne räknar jag inte en som uppvak, tänker att så är d bara. Vet att det är sjukt jobbigt när sömnen blir lidande!! Ett tag vaknade hon varje timme för mat, så d är mkt bättre nu.. Vet att det kan va sjukt svårt att ta till sig råd, men jag tycker det bästa endå är när man inte har några förväntningar eller "måsten", då blir man så knäckt lätt! Jag försöker ställa mig in på att jag inte kommer få sova nåt på några år, allt annat är en bonus typ. Då blir jag i stället nöjd över att få sova några h i rad när d händer! Hoppas du får lite mer sömn snart, kämpa på!
viktoriab
,
Jag instämmer! Fas på fas. Kämpa ♡
Matilda
,
haft max 2 "hela nätter" 22-04 med sammanhängande sömn på dessa 10 mån. Just nu ska han snutta mer än någonsin han äter ändå hela portioner och massa gröt innan läggning så är inte hunger. Tog säkert ca 2 år med första barnet innan han regelbundet sov hela nätter så är van sen 3 år tillbaka att inte sova hela nätter. Så du är absolut inte ensam och Frank verkar otroligt normal kramar!
viktoriab
,
Åh skönt att man kan hjälpa till!
Emelie
,
Hej! Med min första son fick jag ALDRIG sova! Han sov max 15 min per dag inte mer en så, så han aldrig komma till ro innan det va dags att vakna. På nätterna vaknade han varje timme, jag ringde ofta bvc om hjälp men det blev inte bättre, fick råd att gå till en barn psykolog för att få prata ut om sömnen osv, men jag gick aldrig. Han är nu 3 år och hsr aldrig sovit en hel natt! Du är inte ensam. Alla barn är olika. Men vet hur det känns, kändes som jag vsr ensam i världen med ett barn som aldrig sov. Styrkekram till er!
Gry
,
Du är inte ensam. Har en mammig tjej som vägrar napp och nappflaska. Hon vägrar sova i sin säng så hon samsover med mej. Men har börjat att lägga henne på dagen när hon vilar i sin säng . Men går sådär. Min donna ska tutta 7-8 gånger på natten. Vet inte va ja ska göra. Är trött och hängig redan nu. Har du tips? 😊
Sofia
,
Han är absolut inte onormal, alla bebisar är olika och många har det extra kämpigt just i utvecklingsfaserna.. min dotter är 5 mån och vi har gått igenom både de ena och de andra, inte en enda dag utan skrik hittills.. de första 3 mån sov hon endast 20 min för att sen vakna och äta, dygnet runt! Sen en stor dos kolik på det.. Nu sover hon 22-07 men det gör hon endast för hon sover bredvid mig, sen mat vid 7 och sova vidare till 9.. fortfarande består våra dagar av 15-20h skrik fortfarande och många gånger vill jag inte ens gå ut för det är så jobbigt, älskar henne mer än allt men man blir väldigt trött ..
viktoriab
,
Åh vad kämpigt de var så vi hade de! Testa att som du gör natta i egen säng oå dagen och försök vagga till sömns.. gärna så att hon somnar i sin säng. Inte famnen! Sen börja att amma sittandes och lägg ner. Så gjorde vi ♡
Jennifer
,
Det där med fasad är säkert sant i vissa fall men jag tror mer på inställningen man har till saker och ting och vad man jämför med. Det finns de familjer som har det både sämre och bättre än din och min. Vid det här laget vet vi att alla är olika, så att jämföra är ingen idé. Så länge din son mår bra spelar det väl ingen roll om han inte är som alla andra?
Annie
,
Jag tror jag är en av dem som har fått en såkallad "superbebis" som är allmänt nöjd dygnet runt. Men trots det så har jag aldrig sovit en hel natt sedan hon föddes! Och det är 8 månader sedan... Hon sover ganska oroligt under nätterna och vaknar mellan 2-3/4 ggr per natt pga att hon tappat nappen/orolig osv. Då är det bara att stoppa i nappen igen så somnar hon men det betyder ju inte att jag somnar om direkt...