Hitta nya rutiner i denna tuffa period

Ja han är ju sååå söt! MEN han krånglar väldigt mycket nu nattetid.. det känns som att vi inte har fått tillbaka vår lugna nöjda Ralf som sover gott. Det är mer stök, mycket gråt och svårt att trösta, han vill inte ha nappen lika ofta som tröst utan kräver min närhet och han vill ha bröstet ofta.. många många uppvak och jag tycker synd om han samtidigt som jag tycker synd om mig själv!

I denna stund nu när detta pågått i snart 2mån från och till så känner jag mig så matt och slut! Vill därför försöka börja avvänja honom med amning men inser ju också att det är omöjligt i denna stund när han inte är i fas.

Vi får försöka oss på de lite senare om det vänder!? Eller har vi fått en annan bebis nu?? Är det såhär det kommer vara nu!?? Hur upplevde ni perioden mellan 5-7mån? Någon som känner igen sig med detta? Tandsprickning, faser, förkylning, tänder igen.. osv ?

Berätta gärna!

Hur som så har vi försökt införa välling till läggdags då det kan va ett bra utbyte mot kvällssamningen tänkte vi. Jag visste inte om han skulle gilla det ens men första kvällen så gick Simon iväg och nattade han utan bekymmer så drack han ca 60ml. Denna köpte vi, skulle tydligen vara skonsam mot magen.
Hur har ni infört Välling? För nu de senaste 2 nätterna har han legat i sängen på rygg och druckit och hållt i flaskan.. samtidigt som han nästan somnat direkt av att dricka.. han dricker mellan 60-100ml nu i början av 120 som vi gör. Kanske är för mycket!? Om magen pallar tänkte jag på.. om det är det stöket på nätterna varit nu i kombo med tandsprickning? Man har ju INGEN aning... men han dricker det glatt och detta var första gången vi testade flaska! Så tacksam att det funkat!

Han har fått napp efter flaskan och sen somnat.. men varje kväll så har han vaknat 20min senare och gråtit, nu har han vaknat typ var 20/10e minut.. tills jag gav alvedon och la mig med han i min famn.. då somnade han och sover djupt nu.

Plutten ❤️

Frågan är då! Nu ser hans matschema ut såhär:

Frukost kl 7-8 1 portion havregröt med lite päronpuré i. (Små smakprov av vår smörgås eller äggröra osv) det vi äter.

Mellanmål: amning ibland annars inget mellanmål

Lunch 11-12 oftast 1 burk majs/potatis puré eller en halv större burk med någon grönsaksblandning.. alt vår mat som mosats till mindre bitar..

Mellanmål: grötklämmis, amning, mosad banan, bananpannkaka.

Middag: 17 1 portion havregröt igen.

Välling: 18 vid läggdags

just de sista målen där känns sådär! Vet inte hur vi ska lägga upp det annorlunda för han försöker sova mellan 15-16 och vi äter middag vid 17.00 då vill ju Ralf också äta.. sen är han så trött att han kämpar sig vaken till 18.00.. och då måste han ju få vällingen i sängen!

Men hur har ni gjort eller hur skulle ni lagt upp det? Tror ni att det går att göra på annat sätt eller skulle ni säga att detta nog funkar bra? Känner mig så LOST i detta! Dels för att vi aldrig testat välling men också för att han är så jäkla trött på kvällen och ska sova vid 18.00 så snälla hjälp oss gärna med lite tips!!

Puss.

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Jag förstår den lösningen absolut! Här har vi turligt nog tvärtom! Han sover bäst i egen säng men kommer han inte till ro på natten så ammar jag och så somnar han om brevid mig. Okej tack för tips! ☺️
viktoriabergh
,
Jaaa så skönt att det redan gett effekt nu med bättre koll på matintag & sovtimmar under dagen samt att ge mer välling vid första uppvak ungefär! så tack!!
viktoriabergh
IP: 82.99.3.229