Hemmagjord ingefärashot

Jag testade i söndags att göra egen Ingefärashotsdryck :) den blev HUR god som helst! Enkelt var det också, endast 4st ingredienser. Här kommer receptet för dig som vill testa på detta:

5dl vatten

Ca 70gram ingefära 

2-3mtsk honung 

1 citron

Gör såhär:

Dela på citronen och pressa ur all saft. Se till att sila bort överflödiga kärnor/citronkött. Riv ingefäran med skalet på ner i en kastrull som du sedan häller i vattnet i. Ställ på spisen men det ska inte övergå 60° värme helst då de nyttiga näringsämnena i ingefäran försvinner. Jag använde mig av en kökstermometer för att ha koll på detta. Låt det stå så vid ca 55° värme i ca 20min så att vattnet fått smak av ingefäran. Sila sen av ingefäran och lägg ner honungen i vattnet medan de är varmt. Häll sedan i den pressade citronen. Klart! :)  perfekt med en shot på morgonen för att kicka igång dagen! 

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
I vintras så gjorde jag typ 1/2 liter med ingefärsshots. Ställde den i en försluten flaska i kylskåpet och tog en shot varje morgon. Räckte i ca 2-3 veckor. Det tog tid att riva all ingefära men skönt att ha färdigt och bara hälla upp. Tror den klarar sig i kylskåp i upp till en månad om jag inte minns fel. 😊
viktoriabergh
,
Ja exakt pga citron syran! Perfekt ju 😊
Lis
,
Ha i lite gurkmeja också.