Hemmadag med update på bebis

Idag kände jag behovet av att bara vara hemma och inte ha några måsten att åka iväg på! Det har ju varit fullt upp med handling, BVC, presentköp osv! Så en dag hemma när vädret varit grått och trist passade perfekt. Bara jag och lilla Ralf.. ❤️

Den här sötnöten har lagt på sig väldigt bra! Igår när vi var på BVC så vägde han 5260g och har växt så mycket som till 55,5cm med start på 50cm. 4 veckors utveckling! Som jag trott då så måste det vara grädde i tuttarna hos mig.. ser en sorg i att han växer och blir stort så snabbt! Jag som hade velat behålla han nyfödd och liten hela livet helst! Nej men nästan, är ju en sorg i att detta blir vår sista bebis på något vis.

Skönt att han lägger på sig o andra sidan och mår bra! :) dock så har han haft några stökiga kvällar/nätter nu med mycket gaser och knorrande eller ja mer stönande och bökande.. ni vet när bebisen inte gråter utan bara knorrar väldigt högt och i tecken av att något stör! Vi gissar på magen iaf.

Därför har nätterna varit ganska tuffa nu och han har varit svår att söva på kvällarna.. då har han hållt på med massa smuttande på tuttarna från och till, sen hållt på o stökat. Ganska ansträngande för mig som endast är den föräldern som kan trösta och lugna.. (nästan) man blir väldigt behövd och jobbigast är ju när älsklingen behöver gå och lägga sig för natten och jag får då hålla på med projekt söva bebis. Jag har inte ”jobbat så hårt” för att få Ralf att somna på kvällarna för jag tänker även att han somnar när han somnar och desto senare ( typ 21,22,23) desto bättre kanske han sover på natten.. vilket faktiskt funkat!

Så jag klagar inte så mycket på sömnen eller tröttheten för det är ändå okej, mest jobbigt mentalt att inte kunna få sin bebis att komma till ro. Första 2 veckorna så sov han ju heeela tiden och man behövde definitivt inte jobba för det. Nu kräver han mer närhet och sover oroligt i sin säng på natten så han får sova bredvid mig i sängen för att vi ska sova bäst.

 

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Tycker att du ska prova bärsjal. Så värdefullt när de är sådär små. jag provade det till min nr 2 och när hon är knorrig/magont skrikig eller bara när vi går till förskolan med syster. Den är så bra och man blir så lugn av att bära. stor kram
viktoriabergh
,
Hej! Vi har en bärsele men problemen uppdagas bara på kvällarna/nätterna så att säga och det är såpass ”lugnt” att man inte behöver upp och gå men det stör då mycket ändå att inte ha en bebis med ro. kram!
Lina
,
Åh, vart är mobilen ifrån? 😊
viktoriabergh
,
Ikea! 😊