HÄLSOMORGON

Jag har insett att när det kommer till träning/hälsa så funkar jag bäst om jag startar dagen med det. 

En hälsosam frukost och ett litet träningspass! Då helt plötsligt får jag ett hälsosamt tänk resten av dagen.. vill inte äta något skräp till lunch, utan det ska gärna vara proteinrikt och "cleant" alltså råvaror som inte är processade. 

Mår illa av tanken av något fett och ohälsosamt.. men skulle jag däremot bara ligga på soffan så börjar jag tänka dåliga tankar om denna dag och mig själv och på så vis klankar man ner på sig själv och vill istället "unna" sig något smaskigt(onyttigt) i matväg/fika.. 

Såhär funkar jag, det kanske krävs en bra morgonrutin för att hålla i detta dock så att varje dag kan bli en bra dag med ett hälsosammare tänk.  

Så som goda förutsättningar för att skapa en nyttig start. Frukost ska finnas hemma, träning kan vara inplanerat. 20min var och varannan dag är bättre än 1-2h en eller två gng/veckan. Skapa tid (prioritera) funkar det inte att gå iväg och träna så gör som jag, träna hemma i vardagsrummet med hjälp av träningvideos.. de peppar mig och gör så att träningen blir av. Går det tex inte söva bebis eller bebis får leka runt så ta dig ut på en promenad.  Stanna vid någon bänk och gör något. Bestäm dig för att göra något iaf. Något är bättre än inget! Haka inte upp dig på att träningen kanske blir rubbad och förstörd för du försökte iaf, du gjorde någonting och detta stärker ditt tankesätt för resten av dagen. 

De är ju de många små valen som gör de största förändringarna i slutändan... så nu tänkte jag att jag ska planera en god sallad som får bli dagens lunch, sen ska jag käka frukt till mellis. För det är jag sugen på nu! Mums. 

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Hej! Bara allmänt nyfiken - så kalkonen/skinkan du har på bilden är inte processad? Vad står det på paketet att den innehåller? Saker kanske inte är så nyttiga som vi tror menar jag bara 😊 Samt ägg. Ska inte säga för mycket men ett STORT tips är att kolla på netflix-dokumentären What the health. Riktig ögonöppnare. Ha det bra! Kram
viktoriabergh
,
Det där tycker jag kanske var lite mer drygt än nyfiket dock. Tror du förstår vad jag menar när jag skriver som jag gör!.. men tack för din upplysning.