Grund makeup

Tänkte snabbt gå igenom hur jag lägger min bas när jag väl sminkar mig ?
Jag använder mig av 3 olika concealers.
Först en gul nyans som ska dämpa det röda i ansiktet. (Så som finnar, rodnad osv) efter detta så täcker jag över det blå nyanserna med en röd/rosa concealer (oftast runt ögonen) och till sist så vill jag ljusa upp vissa områden och det görs med en ljus/vit concealer. På bilden ser ni vart jag lägger den ljusa.
här har jag nu jobbat in concealern i ansiktet med hjälp av fingrarna. Den ljusa är mer flytande och de andra är mer krämiga i konsistensen men jag väntar lite med att blanda ut den ljusa så att den hinner sjunka in lite och bli bättre att jobba med.. annars flyter den runt mer ovanpå huden istället för att jobbas in.
sen blandar jag ihop en ljus foundation med en mörk så att jag får den nyans jag behöver. Vilket är suuupeersmart!! För då behöver man inte byta foundation efter solbränna med tanke på att man får nya nyanser i ansiktet hela sommaren ?. Brukar lägga den ljusare foundation runt ögon på näsvinge haka och kindben och den mörkare där jag vill skugga..

Sen borstar jag alltid över med ett neutralt/transparant löspuder för att fixera basen så att den inte "rinner av" efter detta går jag över med en shading/highlighter för att få till djup i ansiktet. Tillslut kommer en rouge på kinderna samt en liten bronzer i hela ansiktet för det där solkyssta varma resultatet.
Efter detta så är basen klar men ögonbryn är ju viktigt att få till för att skapa ett helhetsintryck!
Jag borstar alltid igenom ögonbrynen så att hårstråna lägger sig på rätt ställe. Sen använder jag mig av en ögonbrynsfärg som har 3 saker i en. Först en genomskinlig fixerings kräm för att få till rätt form! Denna brukar jag blanda med den färg jag ska ha så färgen sitter bättre. Jag brukar börja underst i ögonbrynet och skapa bågen med en mörk nyans sen gör jag samma sak överst men går inte ända in med penseln för i början av brynet så vill jag använda mig av den ljusbruna färgen för att skugga fram brynet så det inte börjar med skarpa linjer. Skulle självklart fotat steg för steg! Men kan göra det någon annan gång ?

Ni kan även bortse mina torra läppar! Eftersom jag hade tänkt äta middag nu så lägger jag inget på läpparna. Annars fyller jag alltid i läpparna med en läppena för konturerna sen ett läppstift i ganska beige ton för att få till slutresultatet!

Självklart tillkommer mascara ögonskugga osv! Men det beror ju på om det ska bli en dagmakeup eller festsminkning! ? om jag kör vardagssmink så brukar jag använda ett mineralpuder för att få den där lättare basen. Så denna sminkningen är för festligare tillfällen.

Gillar

Kommentarer