Graviduppdatering

Tänkte göra en graviduppdatering för er nu när det gått några veckor! :)
Igår klev vi in i vecka 26! Såååå sjukt att vi snart är nere på en 2-siffrig nedräkning! Wiho.

Jag har ju som ni vet mått väldigt dåligt med både illamående, kräkningar, foglossning & ryggont..

nu vill jag faktiskt påstå att det är bättre med själva illamåendet! MEN jag har nog fått tillbaka problemen som jag hade första graviditeten med Frank. Bråck på magmunnen eller vad man kallar det, alltså det är ju vanligt med förslappade muskler nere mellan magsäck och strupen därför får många gravida kvinnor halsbränna och sura uppstötningar.

Jag har inte fått det än som tur är, men det som jag fått förklarat för mig är om man har ett bråck så är liksom passagen lite mer öppen och därför åker ofta det man precis ätit eller druckit upp igen, så nu har jag istället för att gått runt och mått illa fått mer akuta anfall. Där maten jag nyss ätit kommit upp i munnen som en liten spya eller som när jag hostade till lite i Mauritius efter att ha druckit en virgin colada och hela drycken åkte tillbaka upp så att jag spydde i glaset! Så äckligt!!! Haha men vad tusan, det "bästa" med det är att det liksom mer eller mindre vänder direkt och hinner inte bli sådär som en vanlig spya.. det är dock jobbigt att det kan komma så plötsligt!

man får försöka att inte lägga sig ner efter mat eller dryck heller för då kommer det tillbaks upp igen.. som att det är helt öppet från magsäcken upp till munnen. Så sjukt.

Jag ska iaf träffa läkaren igen nästa vecka så får vi se om det finns något att göra..

jag har även fått svar på vad jag trodde var massa sammandragningar, men idag hos bm så visade det sig vara lågt blodtryck, vilket jag också hade problem med när jag bar på Frank i magen. Blodtrycksfall och näringsbrist hade jag problem med då och blev inlagd för dropp & kräkningar i några dygn. Detta hände ca 3gånger! Så ska försöka lindra detta genom att:

• Bära stödstrumpor hela tiden.

• Äta & dricka mer regelbundet (små portioner)

• Lägga mig ner på sidan när jag upplever yrsel.

• Vila!

Förövrigt så är det inget man kan göra, så jag håller tummarna att detta inte blir förvärrat, det är så obehagligt.. idag har jag haft det nästan hela dagen, man blir helt matt i kroppen (känns som ett tungt träningspass) tryck över bröstet, svårt att andas, yr och svimfärdig, illamående och svag med en lätt spänd mage. Så kan ju vara en kombination av sammandragningar med.. men nu vet jag iaf vad det är och hur man kanske kan lindra det!

Foglossning hänger i, ska försöka röra på mig så gott jag kan men försökt minimera att lyfta Frank då det gör ont att bära och gå samtidigt.

Bebisen är väldigt aktiv och har blivit starkare och starkare för varje vecka! Nu har jag även märkt av hicka i magen hos lillebror. Så mysigt ändå

Jag ska äta järntabletter 1 om dagen och bebisen växer som den ska enligt kurvan :) var häftigt att få höra hans hjärtljud första gången.. lilla killen.. :)

Det står i min app nu att bebisen har goda chanser att överleva om en förlossning mot förmodan skulle dra igång! Vi hoppas såklart att bebis vill stanna kvar i magen hela graviditeten ut såklart! Hur mår ni i vecka 24-26? :)

Gillar

Kommentarer

Linnea,
Du är duktig som kämpar på trots symptom som inte är så roliga att dras med ,heja dig! Jag är i vecka 20 o mår bra men har ont i i höfter och svanskotan emellanåt.. ska nog köpa ett foglossningsbälte. Har du provat ett sånt nån gång? 😊
www.nouw.com/hedstromss
Jennie
,
Jag är i vecka 31 med barn nr 3 har en son på 5 år en dotter på 1 år! Jag är sjukskriven med enorma smärtor var av att jag går på morfin och kan knappt gå, min man är hemma på heltid med mig då jag inte kan ta hand om speciellt den minsta! Blir dock igångsatt tidigare men inte förens i vecka 38! Jag kan änfå ”stå ut med smärtorna” men samvetet av att vara en ”dålig” mamma är nog det värsta! Så försök vila så mycket du kan, så du inte blir sämre än vad du är! Alla mina värden är i botten också! Hoppas du får en bra sista tid som gravid! ❤️
Jessica
,
Är också i vecka 26. Klarat mig undan illamående. Har dock noll karaktär så trycker all skit jag är sugen på. Sen har jag även foglossning mellan benen vilket inte är så skönt. Blir tyngre då dottern på 1år o 9 mån gärna vill bli buren. Hoppas du snart mår bättre ☺️
viktoriabergh
,
Tack snälla!! Ja jag har ett sånt bälte! Tyvärr har jag inte orkat ge mig ut på promenad för att riktigt använda det.. men de kändes superskönt när de väl satt på så ska försöka använda de mera! 😊 ganska ”billigt” och går ju att sälja vidare sen. Värt att testa iaf! 😊 kram lycka till!
viktoriabergh
,
Åh nere på ”sluttampen” skönt! Men så jobbigt för dig att få behöva gå på smärtlindring och vara så begränsad! Lider med dig ❤️ tur vi vet vad vi får ut av de, och din minsta på 1år förstår kanske inte riktigt heller, om inte så kommer det inte finnas i minnet sen när bebisen väl är ute! 😊 de är under en kort tid av livet och inget vi självvalt att må dåligt så försök tänka positivt. Jag ska ta ditt råd och ta hand om mig! Man vet aldrig när de försämras.. kramar till dig och lycka till!
viktoriabergh
,
Åh häftigt! 😊 ja jag har inte heller mycket till karaktär men jag försöker nu ge mig mer näringsrik mat eller åtminstone vettiga mellanmål. Sen har jag blivit illamående av godis så ska försöka äta mindre godis.. mer frukt! Känner igen de där mellan benen grejen.. usch haha man får försöka vara ”hård” mamma kan inte bära och stå på sig lycka till!
Therese
,
Är också i vecka 26, tydligen beräknad på samma dag som dig den 15/5, har följt ett tag på Instagram och har också ett barn sen innan född 18/12 - 16. Men iallafall... Än inga gravidkrampor, sura uppstötningar som kan hålla i sig bra länge och fötterna kan svälla men pepparpeppar, än inge mer. / Therese
viktoriabergh
,
Åh sura uppstötningar låter inte så härligt! Glad att jag sluppit de än så länge iaf jag menar .. man behöver ju inte åka på alla symptom! Hoppas de håller i sig för dig och att du kanske blir kvitt uppstötningarna. Kram!