Graviduppdatering

Tänkte göra en graviduppdatering för er nu när det gått några veckor! :)
Igår klev vi in i vecka 26! Såååå sjukt att vi snart är nere på en 2-siffrig nedräkning! Wiho.

Jag har ju som ni vet mått väldigt dåligt med både illamående, kräkningar, foglossning & ryggont..

nu vill jag faktiskt påstå att det är bättre med själva illamåendet! MEN jag har nog fått tillbaka problemen som jag hade första graviditeten med Frank. Bråck på magmunnen eller vad man kallar det, alltså det är ju vanligt med förslappade muskler nere mellan magsäck och strupen därför får många gravida kvinnor halsbränna och sura uppstötningar.

Jag har inte fått det än som tur är, men det som jag fått förklarat för mig är om man har ett bråck så är liksom passagen lite mer öppen och därför åker ofta det man precis ätit eller druckit upp igen, så nu har jag istället för att gått runt och mått illa fått mer akuta anfall. Där maten jag nyss ätit kommit upp i munnen som en liten spya eller som när jag hostade till lite i Mauritius efter att ha druckit en virgin colada och hela drycken åkte tillbaka upp så att jag spydde i glaset! Så äckligt!!! Haha men vad tusan, det "bästa" med det är att det liksom mer eller mindre vänder direkt och hinner inte bli sådär som en vanlig spya.. det är dock jobbigt att det kan komma så plötsligt!

man får försöka att inte lägga sig ner efter mat eller dryck heller för då kommer det tillbaks upp igen.. som att det är helt öppet från magsäcken upp till munnen. Så sjukt.

Jag ska iaf träffa läkaren igen nästa vecka så får vi se om det finns något att göra..

jag har även fått svar på vad jag trodde var massa sammandragningar, men idag hos bm så visade det sig vara lågt blodtryck, vilket jag också hade problem med när jag bar på Frank i magen. Blodtrycksfall och näringsbrist hade jag problem med då och blev inlagd för dropp & kräkningar i några dygn. Detta hände ca 3gånger! Så ska försöka lindra detta genom att:

• Bära stödstrumpor hela tiden.

• Äta & dricka mer regelbundet (små portioner)

• Lägga mig ner på sidan när jag upplever yrsel.

• Vila!

Förövrigt så är det inget man kan göra, så jag håller tummarna att detta inte blir förvärrat, det är så obehagligt.. idag har jag haft det nästan hela dagen, man blir helt matt i kroppen (känns som ett tungt träningspass) tryck över bröstet, svårt att andas, yr och svimfärdig, illamående och svag med en lätt spänd mage. Så kan ju vara en kombination av sammandragningar med.. men nu vet jag iaf vad det är och hur man kanske kan lindra det!

Foglossning hänger i, ska försöka röra på mig så gott jag kan men försökt minimera att lyfta Frank då det gör ont att bära och gå samtidigt.

Bebisen är väldigt aktiv och har blivit starkare och starkare för varje vecka! Nu har jag även märkt av hicka i magen hos lillebror. Så mysigt ändå

Jag ska äta järntabletter 1 om dagen och bebisen växer som den ska enligt kurvan :) var häftigt att få höra hans hjärtljud första gången.. lilla killen.. :)

Det står i min app nu att bebisen har goda chanser att överleva om en förlossning mot förmodan skulle dra igång! Vi hoppas såklart att bebis vill stanna kvar i magen hela graviditeten ut såklart! Hur mår ni i vecka 24-26? :)

Gillar

Kommentarer

Therese
Therese,
Är också i vecka 26, tydligen beräknad på samma dag som dig den 15/5, har följt ett tag på Instagram och har också ett barn sen innan född 18/12 - 16. Men iallafall... Än inga gravidkrampor, sura uppstötningar som kan hålla i sig bra länge och fötterna kan svälla men pepparpeppar, än inge mer. / Therese
viktoriabergh
viktoriabergh,
Åh sura uppstötningar låter inte så härligt! Glad att jag sluppit de än så länge iaf jag menar .. man behöver ju inte åka på alla symptom! Hoppas de håller i sig för dig och att du kanske blir kvitt uppstötningarna. Kram!
IP: 82.99.3.229