Gravid vecka för vecka 36

Vecka 36 (35+4)
Känns som att veckorna går ihop och dagarna flyter samman.. bebisen är ungefär 45cm lång och väger mellan 2,5-2,7kg. Mycket vila rekomenderas nu inför förlossningen och att bb väskan ska förberedas för om förlossningen startar så låter man den starta. Hindrar inte den :) spännande!! De sägs att 95% föder mellan vecka 37-42.. så det kan ske snart för oss! MEN vanligast är att man går över 40+ som förstföderska så vi får se! Tycker det är spännande ändå att det faktiskt skulle kunna dra igång när som.VECKANS SÖMN: Denna vecka har jag behövt gå upp och kissa mer på nätterna, antar att det är för att bebisen ligger längre ner i bäckenet och trycker på blåsan. Har blivit lite mer sömnig på kvällarna nu också och märker att energin börjar dala.. vilket jag iofs uppskattar! Eftersom jag annars har svårt att ta en vila mitt på dagen eller få till ordentlig sömn.

ALLMÄNT MÅENDE: Nu känner jag lite värk i ländryggen som jag inte känt förut, börjar väl bli tyngre nu för kroppen och jag har även en annan sorts foglossning som har flyttat sig mer från ljumskarna in mot rumpan. Som att jag skulle ha suttit på en cykel alldeles för länge och fått ömhet/blåmärken på insidan. Därav orkar jag inte gå lika långt som innan, min vanliga promenadsträcka har jag fått skippa nu sista tiden för skulle behöva pausa minst 3 gånger då pga smärta. Så små promenader funkar bättre bebisen håller igång på kvällarna som mest och bökar mer omkring i hela magen och drar sig längst "väggarna" i magen mer än sparkar på få ställen. Man märker alltså att det börjar bli trångt för han

VECKANS TRÄNING: inte mycket nu! Men känner att det är okej ändå:) börjar längta efter träning efter graviditeten nu och ska denna veckan åka till jobbet för att hämta lite redskap som jag kan köra hemmagym med! Perfekt

VECKANS TANKAR: Kan man få cravings sent i graviditeten tror ni? För jag har blivit tokig i satsumas! äter minst 5st varje dag .. så gott!
>
VECKANS BÄSTA: Att jag känner mig väldigt trygg med Simon inför det som komma skall, och han försöker få en aktiv tjej att sakta ner vilket inte är det enklaste men när han faktiskt påpekar hur långt gången jag är så får han mig att tänka till lite mer och acceptera att det faktiskt kanske bara är 3 1/2 vecka kvar tills förlossningen.. ♡ mitt bästa stöd!

VECKANS SÄMSTA: Att jag har ont i fogarna och ryggen. Hade gärna gått på promenader osånt! För att känna på den friska luften men får vara glad för det lilla turerna som blir. :)

Gillar

Kommentarer