gravid vecka 31

Så har helt plötsligt nästan vecka 31 passerat! (30+5).. denna veckan sprang iväg tidsmässigt!
Ser ni förresten hur låg magen är!? Såhär har den varit sen start men nu när det börjar bli tungt så blir det mer märkbart jobbigt.. tom att ha trosor på sig gör att de trycker och de känns som att hur man än sitter så ligger det ett litet huvud eller något annat som är ivägen där nere liksom.. ska bli spännande inför nästa BM besök att se om bebisen lagt sig med huvudet nedåt igen.. kanske lite fixerad?

Bebisens utveckling: Nu är alla organen nästan helt färdigutvecklade, Lungorna tar längst tid men det är i stort sett en fullt utvecklad bebis inne i magen nu. Bebisen ska nu fortsätta lägga på sig hull och växa till sig. Längd på bebis nu är ca 40cm och väger mellan ca 1500g-1700g i veckans slut.. bebisen kan nu lägga på sig ca 200g/veckan.. Fosterrörelserna har bytt karaktär nu från mer sparkar och snabba rörelser till mer svepande med kroppsdelar och förflyttningar där hela magen ändrar form och rör sig.

Allmänt mående: I början av denna veckan så kände jag mig supergravid med alla krämpor som hör till och kände typ en uppgivenhet att hur ska jag klara av ca 9veckor till!!?? MEN sen har det faktiskt vänt.. jag har haft mer energi, känt mig piggare i kroppen och inte alls varit lika påverkad av graviditeten som i veckans start.. så skönt! Jag har även ett mer lugn inom mig nu, kanske beror på att alla bebisens kläder är fixade! :)

Veckans sömn: Sömnen är som innan, ibland jättebra och ibland sämre. Ibland går jag upp och kissar 2 gånger och ibland kan jag sova hela nätterna. Det som är skillnaden från veckan innan nu är att jag lätt får halsbränna om jag lägger mig ner nära inpå middagen/kvällsmaten, sen är det såklart jobbigare att byta position för man börjar bli osmidig :D

Veckans träning: Varken promenader eller träning denna veckan! Jag har fixat så mycket i hemmet och med jobb så har inte prioriterat att komma ut knappt! Det måste det bli ändring på.. jag gillade ju mina dagliga promenader!

Veckans tankar: Insåg ju nu i veckan att vi står utan bedside crib! Trodde att vi hade sparat Franks gamla men den är helt spårlöst borta.. minns inte om vi sålt den eller vart den tagit vägen. Spjälsängen vi har får inte plats i vårt sovrum så denna veckan har jag försökt forska i vad vi ska köpa för säng till bebisens första tid.. sen behöver vi komplettera med andra saker.. ny skötbädd, vagga/vagn täcke med påslakan osv! :)

Veckans bästa vs. sämsta! Veckans bästa har varit nu de sista dagarna då jag känt mig mindre gravid och mer energifylld! Mindre krämpor i kroppen och jag hoppas jag får känna såhär till och från hela vägen fram! De sämsta denna vecka har varit dom dagarna när jag känt mig så jäkla illamående konstant! Samt smärtor i fogarna..

Gillar

Kommentarer