Gravid vecka 29

Hej på er!

Jag tänkte starta med återkommande vecka för vecka uppdateringar nu i bloggen fram tills förlossningen. Med start i vecka 29 som vi är i nu (28+4).

Jag gjorde dessa inlägg när vi var gravida med Frank i magen, väldigt kul nu att gå tillbaka och läsa hur jag kände mig då i exakt samma tidpunkt i graviditeten.. :)
Bebisens utveckling: Bebisen kan nu via hjärnan kontrollera andningen & sin kroppstemperatur. Ljus, ljud, lukt & smaker blir bebisen alltmer känslig för.. Anlagen för permanenta tänder utvecklas i tandköttet denna perioden och den börjar bli stark vilket kan märkas av i sparkarna nu. Bebisen har även en tydlig dygnsrytm nu och det märks i rörelserna i magen.

Allmänt mående: Jag har nu kommit in i sista delen av graviditeten vilket kallas för tredje trimestern, jag börjar känna mig mer gravid nu än tidigare.. tyngre i kroppen och mycket mer flås! Gravidflåset ;) mitt psyke har ju varit högt och lågt och jag övar på att ta hand om mitt mående genom att göra saker som jag vet att jag mår bra av.. ett varmt skumbad, promenader, piffa till mig. Allt för att boosta insidan som är lite extra skör nu.. Jag tror att det kan vara hormonerna som stökar med mig men försöker acceptera topparna och dalarna och inte gräva så djupt ner i tankarna. <3

Veckans sömn: Sömnen har faktiskt varit ganska bra! Jag kan oftast sova hela nätter utan att vakna för att kissa eller liknande, så tacksam för att kunna få till djupsömn! Drömde väldigt mycket och konstigt runt vecka 20-25 men det har försvunnit nu. Jag har även de nätterna då jag måste upp och kissa 4 gånger och att vända sig börjar bli lite av ett projekt, men det är överkomligt! Jag kan fortfarande sova på ryggen ibland och det är skönt! (vet att det varit skriverier om detta med att sova i ryggläge men om man läser på lite om det så behöver man inte oroa sig)

Veckans träning: Jag har fortsatt med mina promenader på ca 3,5km vilket känns alldeles lagom för kroppen.. med gravidbältet som stöd så känns det väldigt behagligt att gå, att det dessutom blivit varmare ute gör att man får energi av att gå! Jag har som mål att komma iväg till gymmet 1gng denna veckan och även få till ett hemmapass i vardagsrummet. Det lilla är bättre än inget! kom ihåg det.

Veckans tankar: Nu har jag funderat lite på vad vi måste köpa hem till bebis som vi inte har kvar från Frank, ja allt från babygym, kräkhanddukar, nappflaskor, amningskuddar, salvor, kläder osv? Jag ska göra en lista som jag sen kan dela med mig av. Vet ju att vi med Frank köpte några grejer som aldrig användes sen! Dessa ska jag även ta upp i samband med listan ;)

Veckans bästa vs. sämsta! Veckans bästa har varit att jag fått sova okej samt kommit ut på promenader. Veckans sämsta har varit mina känslostormar med gråtkalas..
kjolen är från nelly (förra säsongen), linnet Cubus & hårbandet Gucci.

Gillar

Kommentarer

Linda
,
Jobbar du nu? Så kul att följa dig!
Frida Söder
,
Du ser helt fantastisk ut! 😊 Är i samma vecka som dig (28+2) och jag sover huuuuur dåligt som helst! ...och känner mig inte alls lika fräsch som dig! Kul också med uppdateringar vecka för vecka, det är riktigt kul att läsa! Kram
viktoriabergh
,
Hej! Nej eller jag jobbar 25% ☺️
viktoriabergh
,
Hej Frida! Usch sömnen har gått upp och ner för mig så hopps du får någon bra natt snart! ❤️ annars passa på under dagen, då kanske du kan sova ikapp! 😊 jag har känt mig som ett VRAK men idag ville jag boosta mitt självförtroende lite så med smink och lite finare kläder på så kände jag mig fräsch idag! Så ett tips 😉 Kram!!
Tova
,
Ja gärna ett inlägg på vad som är bra att ha och vad ni köpte till Frank som ni inte använde. Är gravid med vårt första barn (v35!!!) och tro vi typ har handlar allt
Frida
,
Wow vad fin du är, du strålar!
viktoriabergh
,
Men tack gulliga du!!
viktoriabergh
,
Hahah!! Ja ska fixa!!