Godmorgon fredag!

Godmorgon!! Inatt så hade vi en stökig liten Ralf.. han kunde inte komma till ro i sin säng och jag fick amma ca 3 gånger, sen byta blöjan 3 gånger.. det kändes som att han hade lite magont för att han knorrade och magen var spänd.. det är ju en väldig omställning för bebisen att nu börja dricka mjölk helt plötsligt.. deras magsäckar är ju så små nu i början. efter att ha ligammat en sista gång vid 3 inatt så somnade vi där tillsammans.. (har försökt bära över honom till hans säng innan) men han ville nog ha sällskapet för vi sov ända till morgonen då Frank kom in till oss :)
Så jag sov lite till medan älsklingen gick upp och gjorde frukost med Frank, sen bytte vi så att Simon fick somna om en stund. Viktigt att man hjälps åt med vilan och återhämtningen.. jag menar jag blir ju den som automatiskt blir mer ansvarig över Ralf då jag ammar. Sen om jag ammat färdigt på natten och märker att blöjan behöver bytas så väcker jag inte älsklingen för det.. även om han har sagt till mig att jag får göra det när jag vill såklart.

Jag är glad om jag får tid att återhämta mig under dagarna ändå.. då sover ju Ralf mycket och Simon kan dra med Frank på massa grejer, som att åka och handla, fixa med motorcykeln sånt som Frank tycker är kul ändå osv!

Men idag ska vi ta en heldag tillsammans! :) vi ska åka och handla ihop inför kvällens grillning. Så mysigt! Ser fram emot en hel familjehelg som starar idag! Först nu jag känner att jag har ork för det med så! :) det tar ju några dagar att återhämta sig i kroppen.. har haft småkrämpor och varit väldigt matt och det är ju inte konstigt det! Att ha genomgått en förlossning är ju TUFFT! samt att kroppen efteråt är som efter ett maratonlopp.. och kroppen ska dessutom anpassa sig efter att ha gått och burit på 15kg extra vikt till att ha tappat mycket sådär drastiskt.. det liksom småvärker i muskler och ligament när man står, går, och vilar.. ❤️ Så glöm inte att ta hand om kroppen efteråt och var snäll!

Gillar

Kommentarer

Suaann
,
Grattis till er nya son kolik är vanligt, hoppas ni slipper det.. det underlättar också om du äter rätt. Du har ätit smaskig kryddstark kebab, choklad o pizza, lilla bebismage gillar inte sånt, tipsar bara ☀
viktoriabergh
,
Tack snälla! Det är inte kolik iaf, han gråter inte utan har mest ”oro” han hade just dessa timmar som vakentimmar när han låg i magen och får han somna nära mig så sover han jättebra. Det är när han ska försöka somna själv i sin säng han knorrar och är missnöjd. 😊 men absolut kan man tänka på vad man äter om de påverkar. Kram!