Gnabb och gnäll

Vi är inne i en period nu då vi inte haft en sån jättebra stämning mellan mig och Simon. Man kastar pikar på varandra och gnäller, är otrevlig i svaren, går runt och tycker att den andre gör fel hela tiden och om man går in i kärnan till varför man är sur så får jag inte fram ett konkret svar utan det handlar om små situationer hela tiden som vi bygger upp detta bråket runt om. HELT JÄVLA ONÖDIGT egentligen...

Hela gårdagskvällen blev lite förstörd för den sakens skull.. en mysig tacokväll skulle man kunna tro om jag hade fotat middagsbordet igår men egentligen kunde man ta på tystnaden. Sen fortsatte kvällen i smågnabb om nattningen osv.. ja pjuh, man blir ju matt av detta! Som tur är så blev vi sams över sms då. Kan vara lättare ibland att kommunicera över text..! ❤

Jag vet i alla fall att det jag saknar mest just nu som skulle vända lite på detta i stor helhet är att vi spenderar mer tid tillsammans där vi kan skratta, göra roliga saker ihop, det är nyckeln..

nu har jag inte heller orkat ha någon direkt närhet då jag mått dåligt och haft det kämpigt och den kroppsliga distansen skapar väl ringar på vattnet också.. För om man inte gosar och visar sig ömsint så blir det lite tuffare klimat mellan varandra så att säga.

En längre kram om dagen och kanske en puss i pannan gör nog stor skillnad. Ska börja tänka på det, det är alltid lätt att tänka hur man vill att någon annan ska göra och bete sig men man tittar sällan på sig själv hur man själv kan förändra och förbättra. Vad brukar man säga.. det börjar hos dig själv. ♡
I förhållandet så har man alltid toppar och dalar och jag accepterar att det kan vara så, jag känner ingen direkt stress över att man kanske kan ha mindre sexuella aktiviteter ibland, eller att man behöver mer egentid ibland med vänner eller på egen hand. Det ska få vara så, det är normalt det tror jag absolut..

Det jag dock inte vill är att det ska bli för låånga perioder och att man inte försöker göra något för att vända på det tillslut.. så för att summera lite nu så behöver vi börja gå in i en bättre period. För att komma dit så vill jag ge mina generella tips :

Skapa mer tid för varandra och då menar jag MED varandra. Som familj eller bara som partners.

Göra saker som får oss att skratta.. vad tycker vi är roligt? Vad är lättsamt ? Det behöver inte vara så invecklat.. en komedi i soffan? Eller någon aktivitet kanske.. ja vad som passar!

Visa mer närhet och kärlek till varandra, kyssar i vardagen, en smekning på kinden, en längre kram, ett gulligt sms, en omtanke? Ja vad som! Lyft varandra.

Gör något för din partner! Bjud på middag, ge en massage, planera en spelkväll, överraska med något litet, eller erbjud dig att haka på och göra något som den andre önskar. "ditt val"

Kommunicera! Prata om det som är jobbigt, prata om hur ni ska gå tillväga för att vända det, försök hamna på samma bana och kom överens om något som funkar för er.

Gillar

Kommentarer

Agnes
,
Hej viktoria! Det är härligt att du vågar dela med dig. Jag har själv en son på 14 månader och en på 3 månader och mellan mig och min man fungerar det fint. Ett tips är att ordna upp det här innan nytillskottet , för att gå från 1 barn till 2 barn kan man inte förstå förrän bebisen är där. Det är riktigt tufft och därför viktigt med kommunikation .
Denise
,
Hej Viktoria! Jag och min sambo är i precis samma fas som du beskriver att ni är i. Vi har ettåring här hemma. Hon bidrar med så mycket kärlek med även mycket annat, som du säkert förstår. Det tär på mig och min sambo väldigt mycket, på vår vänskaps och kärleksrelation. Är glad att få läsa om detta i din blogg, eller ja i någon blogg överhuvudtaget. Så vackert att se någon bloggerska vara transparent och visa upp verkligheten. Och bidra med råd som faktiskt är viktiga och kärleksfulla! Det är ju detta som är viktigt, hur man jobbar på relationer och kärlek! Inte det som många andra bloggerskor/mammabloggar skriver om: kläder, smink, träning, barnvagnar etc. Så jag ville egentligen bara säga tack. Tack för att du bidrar med verkligt material i din blogg, material som hjälper och stöttar och visar oss läsare att våra liv inte är onormala med bråk och gnabb i relationer. Och tack för dina bra tips. Jag och sambon jobbar på här hemma för att komma nära igen. Hejar på dig och Simon och erat jobb för att ta hand om er relation. Vi alla klarar detta tillsammans, med lite hjälp från varandra! Kram
Anna
,
Mycket bra råd. Men det gäller att båda vill åt samma håll, som kämpar och gör dessa små saker i vardagen.
Charlotte
,
Blir så glad av äkta bloggare! Du har så rätt i allt du skriver. Kloka du. Tack för du visar att ert liv är precis som alla andras. Att Du delar med och motgång. Tycker du är modig och grym. Blir alltid glad och mår bra av att sa din blogg
Charlotte
,
Ett förtydligande: såg så konstigt ut nu när jag läste vad jag skrev. Det jag menade med ”som alla andra” är att du inte visar en perfekt fasad. Utan att alla relationer har med och motgångar och du är modig som delar båda. Det gör dig till en bra bloggare i mina ögon. Bra balans i inläggen ☺️ Fortsätt som du gör. Kram!!
viktoriabergh
,
Hej Agnes! Tack för råd. Jag har hört som du säger att det är en stoooor omställning och absolut får vi försöka lösa allt så mycket som möjligt innan barn nr 2. ❤❤❤
viktoriabergh
,
Hej Denise! Jag vet precus vad du menar med att en 1åring kan bidra även negativt 😉 påfrestningarna osv.. Stort tack för så fina ord till mig. Jag kommer alltid visa mig 100% öppet om både upp och nedgångar för jag tycker som dih.. att man ibland fokuserar för mycket på det andra mindre viktiga! ♡ heja er, fortsätt kämpa och kom ihåg att förstå tiden med barn är den tuffaste. Klarar man dom åren då klarar man allt! 😉 kram!!!
viktoriabergh
,
Hej Anna! Absolut, som jag skrev så är ju kommunikationen viktigt och att man bestämmer hur man ska göra detta tillsammans. På det sätt som funkar för varandra.
viktoriabergh
,
Men Åh tack fina du!! Vad glad jag blir ❤❤finns ingen finare komplimang än den som är för det äkta!! Ska fortsätta i denna anda, tycker det är så viktigt att fortsätta dela med sig av Hela livet. Kram!!!!