Gårdagskvällens nattningsförsök..

Igår försökte vi första kvällen med att bryta lite nattningsvanor här hemma för Frank, efter era förslag på nattningstips för att få han att somna själv så tror jag vi kommit fram till att försöka vara i närheten av honom först, vid sängkanten, på golvet, vid dörren osv! Innan vi går vidare i processen..

Igår läste jag då saga för honom i sängen sen fick han ha nattlampan tänd och jag satte mig nere vid fotänden, förklarade att det var sovdags och sa godnatt osv.

Frank höll sig rörlig i sängen väldigt länge med försök till allt, vatten, kramas, pussas, pappa, osv.. när han blev för "aktiv" så sa jag bara att han får sova själv och mamma kan gå ut till sovrummet så länge eftersom han inte ens försöker att blunda & somna.

Så så gjorde jag, med dörren på glänt och peppandes att det kommer gå bra vi finns här ute. Några gånger så hörde vi ingenting inifrån sovrummet, ibland grät han när jag gick och då efter en stund kom jag in tillbaka bekräftandes om att allt går bra.. frågade om han kunde somna om jag satt på sängen och sådär höll vi på..

Ibland när jag gick ut till soffan så kom han tittandes i dörrkarmen och då skickade jag tillbaka honom in, han förstod ändå.. men ja som sagt detta höll på i ca 1.5h med alltså 2 stadier. Ett där jag satt på fotänden tyst och försökte få han att somna. Det andra när jag gick ut till vardagsrummet och satt i soffan med dörren på glänt. Så han hade alltså 2 alternativ hur han skulle somna på. Med mig där eller ute.

Tillslut så somnade han när jag satt på fotänden!!! Vilken SEGER! Så det är alltså möjligt att få han att somna utan oss liggandes precis bredvid honom. Känns ändå skönt att veta det! ❤️ lite såhär kommer försöken se ut nu framöver, för att få han att bli trygg med detta och förstå att vi försvinner ingenstans och att han grejar att somna utan oss liggandes där.

Gillar

Kommentarer

Lisa
,
Bra jobbat, det gäller att härda ut! Det brukar ge sig efter ett par nätter bara Vill bara förvarna att han säkert kan "ramla tillbaka" i gamla vanor när bebisen kommer. Vår äldsta är jämngammal med Frank och har somnat själv sedan han var strax över året, men när lillasyster kom för 8 mån sedan så ville han ha oss nära igen. Så det kan eventuellt slå tillbaka lite när bebisen kommer, det blir ju en stor omställning för dem de små liven ❤️
Fanny
,
Grymt! Bra jobbat! 😊 ge det lite tid bara, och flytta längre ut typ varannan dag så kommer det vara löst snart 😊
viktoriabergh
,
Tack snälla!! ja precis, har också hört de! Vilket ändå är förståeligt, tror de är viktigt att ge dom tryggheten och kärleken i allt, speciellt när de ska komma en ny liten varelse in i vår familj ❤️ kram!!
viktoriabergh
,
Tack snälla!! Ska testa ikväll igen så häftigt att bara veta att det GÅR!