FY!!! AJJA BAJA!

Varje morgon här nu är kaos... haha jag plockar in leksaker här hela morgonen och skriker nej och får hålla hårt i min frukost så jag inte blir av med den.. hah tror ni nej funkar? Nääää.. han börjar skratta och ska busa mer då! Vad fan ska man göra? 

Tex när han står vid tv bänken och håller på att dra ner tvn i golvet, eller tar upp hårda leksaker för att rispa med på tv skärmen... jag har testat att ryta ifrån, skrika NEJ! Fyy, ajja baja, lyfta bort han, dra ner hans händer ifrån där.. liksom argt! Men han skrattar eller börjar gråta och fortsätter ändå.. åh har ni tips på hur ni hanterar "NEJ" situationer? Vad funkar bäst för er? Man kanske bara ska avleda med lek oså? Tipsa gärna!!!

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Tack för tips ska definitivt göra så! det är nog av ren lathet som man skriker nej och sitter kvar lite.. för att önska att man slapp gå upp varje gång 😉
viktoriabergh
,
Tack! Ska testa ♡
Julia
,
Precis som Anna säger så ''hör'' inte barn nej/inte och det är super svårt att sluta använda! Man inser hur ofta man använder det när man ska försöka sluta. Det man kan göra är att t.ex. säga ''här borta ska vi vara, där ska tv:n stå ifred/själv'' eller dylikt. Att försöka berätta vart man får vara. Sen tycker jag ajja baja är ganska bra ändå eller ajaj. Som du säger själv ifall man ska avleda med lek och det är toppen! Vi säger att han står och slår på tv:n med något han inte får så kan man t.ex. säga ''ajaj tv:n går sönder om du slår på den, kom och titta vad jag hittade här (exempelvis visa en leksak), kom så går vi hit'' osv.. Sen behöver inte detta funka på Frank men det är värt ett försök! Hoppas ni får en fin dag! 😊
Anna
,
Hej Enligt vissa psykologer så är det bättre att försöka ta bort det han inte får röra än att skrika eller säga nej. Barnen förstår inte att d de gör är fel o ett nej kan skada deras självkänsla. De tror att de är dåliga o inte själva handlingen. Kan man inte ta bort vissa prylar så håller jag med C. Avled o försök förklara varför de inte ska leka med det. Det gäller samma sak som när de bajsar/kissar. Man ska aldrig säga stt de luktar äckligt eller hålla för näsan osv. För de tror stt det de som är äckliga och även där skadas självskänslan. Lycka till:)
Camilla
,
Det är ju en jobbig period ni är inne i nu med allt slitande, dragande och upptäckande 😊 Men jag har kört konsekvent med "ajaj" och lyft bort mina barn från det ställe där de inte får vara. Sen har jag satt dem de får vara och lagt några leksaker framför. 😊 Lycka till!
Heidi
,
Hej Vi har exakt samma problem med vår flicka.. men vi har nog satt hårt mot hårt och jag har även knäppt henne på fingrarna när hon varit vid spisarna vi har i huset. Jo hon förstår att hon inte får gå dit nu, nu senaste veckorna visar hon inget intresse för att ens närma sig spisarna. Vi tyckte de va viktigt att få in de då vi eldar i dem om hösten o vintern ofta o vi vill inte att hon bränner sig. De verkar ha fungerat, går hon dit så knäpper vi på fingrarna igen o säger nej. Så att inte säga nej tycker jag bara är fel, de ska ju lära sig vad de har för betydelse o o samma stund man säger nej så flyttar man ju barnet från de som hen inte ska vara vid. Fungerar bra här
viktoriabergh
,
Åh tack för viktiga tips! 😊
viktoriabergh
,
Bra idé det ska vi testa:)
viktoriabergh
,
Perfekt! Nej först sen avleda eller bära bort 😉
Fanny
,
Har en dotter som är 8 månader och hon gör precis som Frank om man säger till henen, skrattar ellet blir ledsen. Jag har dock kommit på att kalla glatt på henne eller säger "titta här" med positivt röst och visar en leksak funkar bättre. När jag gör så brukar hon komma direkt. Jag tror på att avleda är bättre annars får ordet nej inte samma allvarliga innebörd. Hoppas ni hittar ett sätt som funkar för er!