Frustration

Jag känner mig så uppgiven över nattningarna numera!!

I över en vecka så har det varit problem att få han att somna när just JAG nattar! Blir så tålamodslös med!!! Gillar inte att tappa humöret och skälla på han för att han inte kan somna.. men jag förstår inte varför det ska vara så svårt! ...

...värmen påverkar säkert och även att det är ljust ute ändå.. Han har helt vänt på dygnet..

nu har han inte somnat förens runt 21, 22, 23.. känns alldeles för sent för en liten kille som Frank! Vet ändå att han sover lite för länge efter lunch men jag tror ändå att han behöver det med tanke på värmen som råder.. inte konstigt han blir matt och trött. Men om man kanske ska försöka få han att sova i endast 1h på förmiddagen så kanske det är enklare på kvällen. För trött är han men uppenbarligen inte tillräckligt!

Jag har försökt med de flesta metoderna och vi vill ju ändå inte bara låta han vara vaken för då blir ju alltid morgondagen så tuff när han sovit lite och så blir det ju egentligen en ond cirkel av att han då behöver sova mer under förmiddagen.

Hur som, får nog hitta ny lösning snart. Har ni tips? Jag orkar inte med detta! Sä jobbigt att inte få han att somna och dels för att man själv behöver lite egentid på kvällarna.. saknar det. ♡

Gillar

Kommentarer

Linda
,
Säger som dom andra, dra ner sovstunden på dagen, han kanske snart inte behöver sova middag, är ju några gnälliga dagar när man slutar sova middag men han kommer ju defenitivt somna gott å tidigt på kvällen. Förstår att du vill ha egentid! Har alltid lagt mina barn senast 20 på kvällen å gör det forfarande , mina killar är idag 8 å 10. Dock har det blivit senare nu denna sommar närmare vart så när varmt väder:) Oftast när nåt inte funkar behöver man bryta det onda mönstret å göra på ett annat sätt. Kram på er å hoppas det vänder snart!
Tina
,
Försök göra så svalt i rummet också, ha neddraget, skaffa fläkt eller en ac. Försök undvika vara ute när det är som varmast, vid ca 12-15
Emilia
,
Hej! Ett litet tips kan vara att köpa boken " elefanten som så gärna ville somna " vi läser den för vår snart 2 åring. 😊 Man blir så trött av den! Och mysigt att läsa tillsammans 😊
Louice
,
Håller med föregående talare : ) Vår tjej är 1,5 snart. Vaknar vid 7, sover lunch vid 11.30-13 ca. Plus minus så klart beroende på dagsformen. Tar det väldigt lugnt nu dessa varma dagar och badar eller duschar henne sval ibland ett par ggr om dagen men alltid kvällsbad. Sen somnar hon vid 19.30/20 någon gång. Hon har i perioder somnat i eget rum, ibland hos oss osv. Läste någon klok som sa att det spelar ingen roll var eller hur dom somnar, bara dom somnar vid ungefär samma klockslag varje kväll. Försöker leva efter det så just nu somnar hon i selen för det mesta, både morgon och kväll och det ger lugna insomningar, för det mesta utan kamp. Känns bra för alla att slippa fajtas. Och fläktar har vi köpt, haha! Hjälper till på traven. Lycka till!!
Linn andersson
,
Har/har haft samma problem med min son. Jag har testat såå många olika sätt för att få honom i säng i "normal" tid för en 2 åring.MEN det enda om fungerar är att låta honom sova tills han vaknat självmant vid middagsluren...1,2,3 timmar spelar ingen roll..låter han ligga tills han knatar upp själv. Han somnar ändå tvärt runt 19.30-20 varje gång jag testat detta. Har jag varit tvungen att avbryta eller väcka honom från middagsluren av någon anledning är det lögn att få honom i säng innan 22. Och då ska jag inte tala om hur hans humör är xD
Matilda
,
Det är värmebölja ute. Inga barn sover riktigt som dem ska inte ens vi vuxna. Ge ditt barn kärlek och mer aktivitet innan läggdags, vill han inte sova så tvinga inte honom. Bli inte arg för att han inte vill sova stackars. Detta eviga tjat om din egentid på kvällarna får en att kräkas. Du är förälder och det är ditt ansvar, blir arg över att du inte får egentid?? Jag kokar! Det INTE första inlägget från dig där du gnäller över din egentid. Välkommen till föräldrarskapet, rutinerna går upp och ner. Kommer avfölja dig och sluta läsa din blogg, fruktansvärt att du är prioriterad och inte din son!
Sofie
,
Hade lika kunnat vara jag som skrev det här inlägget.. har en son född november 2016 som är precis likadan.... och man blir så trött! SOV BARA!!!! Nu senaste 4 dagarna har det faktiskt fungerat helt okej - efter att vi kortat vilan på dagen till endast 1h. Kl 1930 är han trött och vill sova. Testa korta vilan och se vad som händer! Hoppas det blir bättre!
Lis
,
Du får väcka honom vid lunch vilan. Max 1 timme och inte senare än 13. Då hinner han bli trött igen. Ingen frukt/socker p kvällen.
Jessics
,
När min son började sådär fick vi dra ner sovtiden till ca 30 min, och absolut inte sova efter klockan 14.00. Tog ett tag att komma in i nya rutiner, men nu somnar han oftast runt 19-19.30 Sa även till på förskolan, att dom också fick sänka sovtiden! Hoppas de löser sig, kvällen är så skön att ha lite barnledig!
viktoriabergh
,
Vet du vad, din kommentar säger mycket om dig. Om du uppfattar det som att det är EGENTIDEN som är viktigast för mig än att jag faktiskt tycker att det är jobbigt för Franks skull? Jag vill väl göra allt för att han ska ha det så bra som möjligt både på nätter kvällar och dagar. Då behöver man som förälder ibland hitta sätt som hjälper de små. Att du kräks av mig? Då är det nog smart att du inte kommer hit något mer och jag tackar dig för det. Vill inte ha läsare som är så trångsynta och dömmande. Framförallt elaka. Så tack för att du inte kommer tillbaka.