Franks matvanor 8mån

Tänkte göra ett inlägg om vad Frank äter nu när han är 8månader. Vill först poängtera att alla bebisar är olika och detta har funkat bäst för OSS. 

Vi kom fram till att han vill äta det vi äter. Han hatar barnmats burkarna, och pureead mat. dock har han ju kanske mjölkproteins allergi och vi har kört efter en mjölkfri kost länge nu då detta verkar funka bäst för honom(utslag har varit de enda symptomen och oro) detta har mer eller mindre försvunnit när vi varit utan mjölken så vi vågar knappt testa något annat nu.
Detta ställer ju till det lite dock då han inte kan äta några sådana produkter alls medan vi ändå vill äta produkter som innehåller mjölk. Allt gott innehåller ju mjölk, alla goda ostar halloumi, m

Får oftast laga mat till honom och sen vår mat. De maträtter som vi går runt mest på här hemma är, fisk, potatis, pasta, köttbullar, korv, grönsaker, avokado, bananpannkaka, blodpudding, plockmat(icas plocksallad) omelett, kyckling, potatissallad, och mycket mer..

Ibland blir det liksom en korv med bröd till lunch som idag, då stekte jag kycklingkorv till oss hans korv stekte jag på låg värme och jag VET att kanske korv osv inte är den bästa maten men ibland orkar man bara inte ställa sig och göra storkok... som mamma blir det ibland de där enkla genvägarna men det tycker jag är helt okej. Jag försöker se till att det blir mycket näringrik mat alltid annars så vad gör en liten korv då och då?

Han vill gärna ta egna tuggor på maten, och ibland får han små stavar att hålla i maten och äta själv. Annars matar jag med en gaffel som vi har då den är "samma som vi har" enligt honom. Hahh bestämt liten kille.

Till frukost blir det en tallrik med Enagos mjölkfria äppelgröt med en klick päronpuree i. Frukost nr 2 kan vara smak av min avokado, mina ägg, eller en halv kycklingleverpastej smörgås. (matglad)

Mellanmålen brukar vara klämmis, banan, avokado, päron, smoothie, bananpannkaka. Det funkar bäst här hos oss. :) Om ni har lite ny inspiration eller tips på ICKE PUREEAD mat som har mycket grönsaker i sig så kommentera gärna! Mjölkfri också.

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Ska testa det! har gett broccoli ibland men han vill så gärna äta allt på en gång ;D glupsk kille! tack för tips!
viktoriabergh
,
Jag tror inte det är några som helst problem! Frank får sista målet kring 19.00 och vi försöker natta kring 20.00 😊 Frukosten blir när han vaknar om klockan är förbi 05.00 då dvs.. brukar försöka natta om först men om inte detta går så går vi upp och gör "morgon"