Franks matvanor 8mån

Tänkte göra ett inlägg om vad Frank äter nu när han är 8månader. Vill först poängtera att alla bebisar är olika och detta har funkat bäst för OSS. 

Vi kom fram till att han vill äta det vi äter. Han hatar barnmats burkarna, och pureead mat. dock har han ju kanske mjölkproteins allergi och vi har kört efter en mjölkfri kost länge nu då detta verkar funka bäst för honom(utslag har varit de enda symptomen och oro) detta har mer eller mindre försvunnit när vi varit utan mjölken så vi vågar knappt testa något annat nu.
Detta ställer ju till det lite dock då han inte kan äta några sådana produkter alls medan vi ändå vill äta produkter som innehåller mjölk. Allt gott innehåller ju mjölk, alla goda ostar halloumi, m

Får oftast laga mat till honom och sen vår mat. De maträtter som vi går runt mest på här hemma är, fisk, potatis, pasta, köttbullar, korv, grönsaker, avokado, bananpannkaka, blodpudding, plockmat(icas plocksallad) omelett, kyckling, potatissallad, och mycket mer..

Ibland blir det liksom en korv med bröd till lunch som idag, då stekte jag kycklingkorv till oss hans korv stekte jag på låg värme och jag VET att kanske korv osv inte är den bästa maten men ibland orkar man bara inte ställa sig och göra storkok... som mamma blir det ibland de där enkla genvägarna men det tycker jag är helt okej. Jag försöker se till att det blir mycket näringrik mat alltid annars så vad gör en liten korv då och då?

Han vill gärna ta egna tuggor på maten, och ibland får han små stavar att hålla i maten och äta själv. Annars matar jag med en gaffel som vi har då den är "samma som vi har" enligt honom. Hahh bestämt liten kille.

Till frukost blir det en tallrik med Enagos mjölkfria äppelgröt med en klick päronpuree i. Frukost nr 2 kan vara smak av min avokado, mina ägg, eller en halv kycklingleverpastej smörgås. (matglad)

Mellanmålen brukar vara klämmis, banan, avokado, päron, smoothie, bananpannkaka. Det funkar bäst här hos oss. :) Om ni har lite ny inspiration eller tips på ICKE PUREEAD mat som har mycket grönsaker i sig så kommentera gärna! Mjölkfri också.

Gillar

Kommentarer

Fannie
,
Ååh skoj att han gillar käk! Min nyss blivna ettåring ääääälskar mat, speciellt sån han får äta själv. Testa att göra frikadeller (på köttfärs eller tex lax och torsk), det blir perfekta små bollar att hålla i. Enkla att göra, enkla att frysa in och ta fram 😊. Brukar göra typ 100 st samtidigt så kan man variera med potatis, pasta och lite sås osv.
viktoriabergh
,
åh vad smart! finns det något bra recept? 😊
Jessica
,
Plättar är bra I veckan gjorde jag några med matvete (kokt) tofu, mjöl, ägg och mjölk men det funkar med vilken vätska som helst som inte innehåller laktos. Hade färska kryddor i. Sen stekte jag dem lätt och serverade broccoli Till. Man kan säkert göra dem i boll form.
Jessica
,
Hade lök i också
Fannie
,
1) köttbullar Blanda ströbröd och mjölk och låt "gegga ihop" 5 min. Ha ner det i en bunke med köttfärs (blandfärs är enklast) och riven gullök. Krydda med vitpeppar. Rulla till bollar och släng ner i kokande vatten tills de flyter till ytan (dela på nån boll och kolla så den inte är rosa i). 2) lax/torskbullar Mixa lax- och torskfile (skär i bitar först) och blanda med samma som ovan. Tillsätt tex fryst dill. Koka bollar 😊 3) vitsås till fisk Smält smör i kastrull, ha på lite mjöl och vispa. Ha på mjölk och koka upp så att det tjocknar. Smaksätt med tex dill/ persilja/gräslök. Lycka till!! 😊
Christin
,
När är det första och sista målet för dagen för Frank? Min son får sista vid 18.30-19.00 och somnar strax därefter, sen äter han frukost vid 7.30-8.00 (ibland en skvätt välling vid 6 för att sova vidare igen en stund) Han är nöjd där emellan men jag kan ju ändå inte undgå att tänka ifall det är "för lång tid" han inte äter om natten :/
Jennifer
,
Vi ger broccolibuketter och det är dotterns favoritgrönsak 😉 Inte för små och inte för mjukt kokta så att hon mosar dom med handen. Hon brukar sitta och gnaga på dom en bra stund. Även blomkål går hem Ibland!
viktoriabergh
,
Ska testa det! har gett broccoli ibland men han vill så gärna äta allt på en gång ;D glupsk kille! tack för tips!
viktoriabergh
,
Jag tror inte det är några som helst problem! Frank får sista målet kring 19.00 och vi försöker natta kring 20.00 😊 Frukosten blir när han vaknar om klockan är förbi 05.00 då dvs.. brukar försöka natta om först men om inte detta går så går vi upp och gör "morgon"