Frågestund del 1

Har ni haft sex ännu efter graviditeten? Hur kändes det?
Svar: Ja nu har vi myst och det kändes lite som första gången.. med mycket glidmedel och försiktigt "mysande" så gick det väldigt bra :) var nog mer nervös än vad jag behövde vara

När Frank skriker, rinner mjölken till då? ”Sprutar” det mycket bröstmjölk bara sådär?
Svar: Nu gör det inte det men dom första veckorna så rann det alltid jätte mycket när han var nära mig och skrek eller åt från ena bröstet. nu kan det liksom mer spänna till i brösten.

Hur många gånger och var har du varit utomlands?
Svar: Oj över 10st iaf.. Portugal, Thailand 3 gånger,Vietnam, Spanien, Zakynthos, roadtrip USA, Cypern 2 gånger, Tunisien, Polen

Hur gör du med energidryck och amning?
Svar:Jag dricker en celsius om dagen och det funkar bra med amningen :)

Hade du jobbigt med illamående under graviditeten? Och hur gick det att jobba?
Svar:Jag mådde jätte illa och blev sjukskriven pga illamåendet/kräkningar.. men ibland fick jag gå in och spy när jag hade pt kunder, inte det roligaste!

Oroar du dig över plötslig spädbarnsdöd eller att ditt barn ska gå bort när du inte har ett vakande öga på honom?
Svar:Nej jag har faktiskt inte tänk så mycket på det där.. tror att det är bäst att inte tänka för mycket på sånt hemskt! självklart är jag medveten över risker osv men vill inte lägga mitt fokus på det för då nojjar jag nog upp i onödan.

Använder ni någon form av andningslarm?
Svar:Nej vi har inget andningslarm då han ändå sover bredvid oss :)

Vill ni ha fler barn i framtiden?
Svar: Nu kan jag svara JA på den frågan..vi vill ha fler barn i framtiden! :)

Har du något mål för 2017
Svar:Hela listan tog jag i ett tidigare inlägg :) sök i arkivet på nyårslöften så finner du mina löften!

Har du snapchat där man kan följa din vardag i sådanfall vad heter du där?
Svar:Jag har snapchat men använder den aldrig, brukar kika på vad mina vänner har för sig bara ibland :)

Hur e din och Simons relation efter Frank kom?
Svar:Den är bra vi har fått ta mer diskussioner och prata igenom olika situationer för att komma fram till lösningar, men jag tycker att vi jobbar jätte bra som ett team och jag älskar mina killar mer än något annat <3

Hur har ditt liv ändrats sen Frank kom?
Svar:Mitt liv har blivit betydelsefullt! han är det bästa vi gjort och jag njuter varje dag med han för att jag får vara hans mamma! han är prio ett och jag älskar att få ge han all uppmärksamhet

Hur vill du/tror du att ditt liv ser ut om 7 år?
Svar:Oj vilken bra fråga! jag tror att vi är kvar i Enköping i vårt radhus och har gjort om gästrummet till ett till barnrum med en till son för jag tror vi kommer få en till pojke när det väl är dags. Jag kommer nog ha ett jobb där jag verkligen trivs och kan tänka mig att jobba länge. Jag hoppas att det blir så iaf :)

Vart skulle du helst vilja bo?
Svar:Jag vet faktiskt inte, jag trivs i Solna men vet inte om jag vill att Frank växer upp här och blir en ungdom som ska åka tunnelbana och härja.. jag vill att han får en trygg uppväxt och jag tror att Enköping kan bli riktigt bra för vår familj. annars kan vi flytta till Karlstad när han blir äldre;)

Har du bra kontakt med din familj fast ni bor på olika orter i Sverige.?
Svar:Ja vi brukar prata mycket i telefon och brukar åka hem och hälsa på varje eller varannan månad och dom hälsar på här. önskar dock att jag och min syster inte bodde så långt ifrån varandra.. GBG-STHLM

Hur delar du och simon ansvaret på nätterna, och hur får ni sova?
Svar:Jag är ju mammaledig och Simon ska upp till jobb 05. Jag nattammar och behöver sällan kliva ur sängen på nätterna om inte Frank har ont i magen eller så men oftast så sker ju allt via sängen och då bli det ju väldigt naturligt att jag gör allt då han inte kan amma ;) funkar jätte bra! jobbigt bara de kvällarna då Frank inte kommit till ro och är otröstlig för när Simon måste gå och lägga sig så kan ju inte jag göra detsamma utan får ju försöka sköta nattningen så att vi båda kan få sova. Nu får vi sova ganska bra :) ammar och somnar om var tredje timme typ!

Helammar du? Om inte, varför?
Svar:Nej, helammar inte då jag skulle ha pumpat och kört flaska med för att inte bli så låst med matningen.. ville involvera Simon mer med matning också för att knyta an med honom, men pumpen gick sönder och ersättningen har funkat bra och mjölken i brösten har inte räckt till riktigt så då har han fått ersättning som efterrätt ibland eller om det passat bättre med flaskmatning så får han det :) men ammar MEST, han får ca 50-100ml ersättning per dag.

Läste att du tycker det blir kladdigt när du ammar, undrar hur du menar?
Svar:I början så sprutade ju mjölken ur brösten men nu har det anpassats till hur mycket han äter så inget mer kladd! wihoo.

Min fråga är hur mycket simon är med Frank, alltså byter blöja, matar, gosar mm ?
Svar:Han är med Frank så ofta han kan känns det som, och leker och myser! samt matar och byter.. när han kommer hem från jobbet så delar vi ganska mycket på ansvaret :)

Såg att du köpte en ny bh, kan du använda vanliga bhar trots amning? Tänker dels på bygeln men även hur du drar ner?
Svar:Tänkte inte ens på det när jag köpte den och ska köpa till en ny amnings bh.. men vill ha en vanlig bh också för något tillfälle då vi kanske är iväg en liten stund och jag vet att jag inte kommer amma då. Dock har jag ammat i den en gång och då knäppte jag upp under tröjan och drog upp sen fick jag hjälp att stänga igen :D så allt går!

Gillar

Kommentarer

Nitram
,
När kommer del 2
Viktoria Bergh
,
Det var över 60 frågor så de tar lite tid att gå igenom:) men ska försöka lägga upp innan helgen! ❤
Nitram
,
Får man ställa ställa en fråga till dig Vart blev Frank till ?
Nitram
,
Hur gick det med dina svar ❤❤