Frågestund DEL 1

Hej! Jag är beräknad att föda idag & undrar vad du upplever nu med bebis som du absolut inte trodde? Alltså saker som du trodde skulle vara på ett annat sätt innan, som visade sig för dig/er inte alls vara så:)
Både positivt & negativt. Undrar även vad du tycker varit den största omställningen? Kram!


Svar: Åh spännande! hoppas du slipper gå över tiden så länge som jag gjorde! Lycka till!!
Jag trodde att jag skulle ha mycket mindre tid än vad jag har, att jag liksom skulle bli låst vid hemmet och få ge upp så mycket av mitt liv! Så till en positiv förvåning så hinns det mesta med som vanligt faktiskt fast med lite mer framförhållning ;) Negativt är ju att jag lägger mer kärlek på denna lilla knodd än på min fina man! Så jag försöker pussa så mycket jag kan på båda och liksom inte glömma bort att ge varandra kärlek!

Hej! Tänkte fråga om hur du mår nu? hur har ditt liv ändrats sedan innan du blev gravid och kommer ni att gifta er och skaffa fler barn längre fram? Kram till er! / Lizzy

Svar: Hej Lizzy! Jag mår väldigt bra! Livet har verkligen förvandlats till det bättre men man är väldigt känslofylld och det är väl hormonerna som spökar. Många tårar men oftast av lycka! Är väldigt tacksam över min fina familj och vi vet inte om vi vill ha fler barn, vi tar ställning till det längre fram beroende på hur vi känner då. Gifta oss kommer vi absolut göra när vi har tid och pengar;) Kram!

Hur känns det "där nere" efter förlossningen och nu efter? Hur länge gör det liksom ont där? Ska snart få mitt första barn och är lite nervös inför förlossningen..

Svar: Efter förlossningen var man ju öm och svullen, hade även fortfarande ont av foglossningen och det gjorde ju saken värre då hela bäckenbotten blev känslig av rörelser. Jag tyckte det ömmade när jag hade suttit ett tag för länge och att kissa sved inte första gångerna. Det var mer när jag kom hem från BB och såren började läka/klia.. som ett sår gör Kliar alltså.. hemskt! tycker nog det varit det jobbigaste samt att man läcker sårvätska och blod hela tiden.. så än har man ju binda och det kliar och svider lite men ömmar inte alls på samma sätt nu 2v senare och det tar ju ett tag innan stygnen gått ihop och läkt helt. Känns ok ändå! Vågade heller knappt bajsa efter förlossningen men det gick bra! Du kommer greja förlossningen galant! var inte orolig, tro på dig själv! STORT lycka till!

Hej! I sista delen av förlossningsberättelsen så skrev du att barnmorskan inte trodde att du gått över tiden med Frank, och nu är jag lite nyfiken på det där haha:) hade man räknat fel från början eller hur menade dom? Hoppas ni mår bra alla tre, kram!

Svar: Ja alltså dom vet ju ungefär hur en bebis ska se ut/väga om den är överburen.. eftersom han hade sååå mycket fosterfett på sig vilket liksom inte bebisar i vecka 42 har så kunde de inte se att han skulle va överburen.. Ultraljud är ju också en uppskattning/genomsnitt och behöver absolut inte vara 100%. Sen vägde han ju inte ens 3,5kg och på tillväxtultraljud så hade de ju beräknat något helt annat. :) Tack! det görvi. Kram

Stort grattis till den fina pojken! Fick själv en liten kille den 11 oktober. Jag undrar om du har varit påverkad av amningshormonerna? Själv blev jag väldigt känslosam när mjölken rann till (mycket gråt).

Svar: Åh tack snälla! vad kul grattis själv :D Ja det har jag verkligen varit.. har gråtit mycket de första dagarna för att jag är så LYCKLIG! med världens finaste killar i mitt liv. Sen har jag gråtit lite av utmattning/frustration, men de tillfällena har bara varit 2gånger. Så ja mer lycka än sorg :D

Hej jag är nu 5 dagar över tiden.. Undrar ifall du kände något speciellt tecken innan det drog igång? Idag har jag haft galen mensvärk och slemproppen har gått i bitar i typ 3 dagar.. Och hur känns det nu i underlivet kan du sitta vanligt eller gör det ont? Kramis

Svar: Åh håll ut Klara <3 Jag letade tecken HELA tiden! magen kom igång lite mer 1 vecka innan, molande mensvärk kom och gick, han var super aktiv i magen osv! MEN inget av detta var tecken på att förlossningen var igång. Vaknade bara upp av att värkarna hade startat..så tyvärr inga tecken som kom krypandes! Försök låta det ske bara utan att leta efter tecken.. svårare gjort än sagt! men lycka till när det startar! Nu känns underlivet bra, kliar lite och man känner av stygnen men inte så att det gör ont. Läker på bra! Så inget jag tänker på under dagarna.


Var förlossningen mer eller mindre smärtsam än du hade väntat dig? Stort grattis till fina Frank!

Svar: Tack söta!! Jag tycker att värkarbetet i slutet alltså 4-6cm var JOBBIGARE än vad jag hade väntat mig.. men krystarbetet tyckte jag var en dans på rosor! Har även insett att det skiljer sig jätte mycket från förlossning till förlossning, så alla har olika upplevelser och ska vi ha barn igen så lär inte min förlossning se likadan ut då heller. :) men jag skrek inte en enda gång utan andades lugnt igenom det hela, så tror att jag hade en ganska bra förlossning!

Hur ont tyckte du att förlossningen gjorde mellan 1-10? Stort grattis förresten! :)

Svar: Tack! det känns så sjukt för där och då skulle jag säga 10!! MEN nu i efterhand så vill jag skriva 7.. Hade ju kontroll på värkarna förutom den sista timmen innan epiduralen och då var jag i tankarna av att jag ville skita i allt och gå hem ( vilket jag absolut inte kunde göra haha! ) Även när han hade huvudet utanför så kändes det också som att jag skulle dö! Nu såhär 2 veckor efter så känner jag att det inte var så farligt.. så hjärnan är rolig... den förtränger smärtan och jag hade gjort om det igen för honom <3..


Hej undrar om du och Simon pratat något om typ jämställdhet i relationen efter att ni fått barn? Typ fördelning och så. Har många kompisar som levt jämställt tills de får barn och då hamnar de i traditionella roller. Nyfiken eftersom ni verkar ha det väldigt jämställt sen innan :) Din blogg är grym!

Svar: Tack först och främst! :) vi har pratat mycket om hur vi ska fördela allting nu när vi är 3. Vi delar oftast på matlagningen och handlar tillsammans och försöker hålla rent i hemmet. Han är väldigt duktig på att sköta om ekonomin, ta hand om mig, se till att bilen rullar som den ska, fixar middag och handlar, samt planerar och styr upp om vi ska iväg. Så jag tar väl lite större ansvar i städningen men jag gillar det ändå. Sen blir det ju att jag får ha hand om Frank lite mer eftersom jag ammar.. dock så pumpar jag så vi har 1-2 flaskor mjölk i kylen så att jag ska kunna åka iväg för handling, egentid eller träning. Simon tycker att det är viktigt att jag får komma ifrån själv. Samt att han får mata sin son och knyta an <3

Nu när Simon börjar jobba imorgon så kommer det bli att jag får ta mer ansvar på nätterna med blöjbyten och matning. Ammar ju honom i sängen när han vaknar och passar på att byta blöjan innan för efter mat så somnar han om direkt. Då känns det dumt att väcka Simon för att få hjälp när jag ändå är vaken. Sen kan jag sova ikapp på dagarna och Simon ska ju upp 5 på morgonen och jobba i 10h så han behöver sova.. om det blir för mäktigt för mig så frågar jag ju om hjälp så hjälper han och avlastar mig. Nu är Frank så snäll än så länge och sover 3h i stöten. :)

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Hej! Gud vad grym grej ni har varit med om. Längtar så mycket efter barn men samtidigt måste det ju kännas 100 % men den framtida pappan. Så jag avvaktar tills jag träffar rätt. Väldigt mysigt att läsa och se era bilder iaf! Jag kanske egentligen är sent ute att fråga en fråga till frågestunden, men jag skulle vilja veta lite hur ert sexliv var under hela graviditeten och även nu efter? Var det så att man hade en period när man var mer kåt? Och hur ställde sig Simon till hela grejen? Har ju hört om killar som inte vill ha sex under graviditet. Och nu efteråt, antar att ni inte har kommit igång något ännu. Känner du suget eller är du uppslukad av bebis? 😊 Tycker det vore intressant att veta! Kram på er!
Elin
,
Hej! väldigt spännande läsning 😊 Måste bara säga att du verkar vara en så underbar person! När jag läste detta så tänkte jag på hur lättsam och rolig du verkar vara. Ville bara få det skrivet 😊 Ha de jättebra, och mys på ordentligt med er lilla guldklimp <3
Viktoria Bergh
,
Åh tack söta du! Vad roligt att höra ❤ stor kram!!