Fotokurs!

Jag har varit iväg på en fotokurs på fotografiska!! ?

Jag kände att jag inte nyttjade min kamera till sitt fullo och det är ju så trist när man vill ta fina bilder men inte får till det! Så jag bokade en grundkurs för digitalkamera och OJ SÅ BRA DET VAR!!!

Rekomenderar varmt att ta en sån här utbildning om man känner som jag att man vill kunna grunderna med sin kamera och få till rättvisa bilder!

Jag har lärt mig massor! Vad exponering betyder, vad som innebär med slutartid, iso, autofokus, hur bländaren funkar och mer därtill!

DET viktigaste av allt är att jag aldrig mer kommer gå tillbaka till de automatiska inställningarna som finns i kameran! Nu vågar jag köra på min egna inställning.
Tänkte visa er en sak som jag lärde mig.

Jag har lärt mig att kameran inte uppfattar vitt som vitt och svart som svart för den vill alltid hamna däremellan och på såvis kommer de flesta korten då bli grå!
När jag fotade den vita väggen utan att ställa in efter rätt inställningar så såg det ut såhär:
Efter att ha höjt exponeringen så ser bilden ut såhär istället:
Detta var alltså ett av de praktiska testen vi gjorde.

Fotade även mina svarta skor mot de svarta golvet för att se skillnaden när de verkligen blir svart. Poängterar här att vi endast fokuserade på exponering så jag har inte ändrat något annat än just den biten.
Här tex är en bild tagen direkt med auto inställningar.

Och efter lite pill i inställningar:
Som sagt så testade vi många olika inställningar för att se skillnad osv så bilderna är kanske inte perfekt kombinerade med att få ljuset rätt, rätt vitbalans/skärpa men man ser ju tydlig skillnad eller hur??

Jag tycker det var värt varenda krona! Kostade runt tusenlappen och jag bokade in mig via nätet!

Kursen höll på från 10:00-14:15 perfekt en lördagförmiddag såhär ? vi fick även tillgång till utställningarna i fotografiska där jag fastnade för Bryan Adams bild på Kate Moss!
Jag var bara tvungen att köpa på mig en tavla med henne. Size 50×70 med postern + ram betalade jag 345:- fanns massa olika porträtt/fotografier att köpa hem! Jag som tycker att det är så svårt att hitta snygga tavlor kommer definitivt åka dit igen för att fylla väggen här hemma ?
Visar er rätt format sen när jag fått upp tavlan! Men sådär ser bilden ut iaf.

Gillar

Kommentarer