Första långturen med vagnen

Idag var det min tur att ge mig ut själv med Frank på en promenad :) hade lite ont i fogarna och fick gå ganska långsamt men gud så skönt det var att få komma ut i solen och friska luften. Det tyckte nog lilleman också för han sov så sött hela tiden. Vi tog en promenad på ca 4-5km och har precis kommit hem för lite lunch. Det är inte det lättaste att gå med vagn nu när underlaget är som det är! Fick ju gå jätte försiktigt där det var snö så att han inte får typ wiplesh eller hjärnskakning typ! Man blir ju super nojig just eftersom han inte är stabil i nacke osv än! Men hade packat ner han bra så han låg rätt stilla ändå.

Har också insett att man får planera saker utifrån när det passar honom bäst. Det optimala är ju att jag hunnit amma honom och bytt blöja och han precis börjar somna. Då är det bäst att ge sig iväg för då sover han och är nöjd hur gör ni? Planerar ni också utifrån detta?

Gillar

Kommentarer

Caroline
,
Exakt så planerar jag med 😊 min lilla kille är tre veckor nu så lite promenader har vi hunnit med 😊 några grr har han dock vaknat ute i vagnen och skrikit för han blivit hungrig och det har inte varit aktuellt att ta upp honom pga kylan och olämplig plats så har köpt en bröstpump och en bra nappflaska så kan jag ha med mjölk i den åt honom på längre promenader!:)
Viktoria Bergh
,
Ja det är ju smart om man ska vara iväg en stund sådär så man vet att man kan ge mat om de skulle bli gnälligt! Jag har med napp iaf så skulle han börja knorra så kan jag testa den först. För han brukar inte vilja ha mat efter amningen men det kan ju ändra sig
linnea,
Brukar också se till att invänta det där läget med mätt torr bebis innan jag går en prommis 😊 <dock har jag hund som ibland blir nödig lite väl opassande och när bebis är som gnälligast, det kan bli stressande att hinna få bebis någorlunda okej och ner i overall o vagn i tid innan hunden gör på sig inomhus x)
www.nouw.com/hedstromss
Bella
,
Tips är att amma i bärsele/ sjal då kan de sitta där och maratonäta eller bara mysa och sova Brukar inte planera men fördrar så klart att bebis är mätt och nybytt när man ska iväg.
Nelly
,
Jag var med livrädd min son skulle få typ hjärnskakning. Sedan köpte jag en emmaljunga citycross och oj vilken stötdämpning. Då kunde man bara traska på och inte vara rädd .
Viktoria Bergh
,
Vår vagn har SUPER DÄMPARE haha så kan nog inte få bättre vagn men han är ju så liiiite därav oron
Viktoria Bergh
,
Ja dock har jag testat bärselen och han sjunker ihop som en liten boll i den då han är så liten! Han har ju inga nackmuskler alls och behöver liksom mer stöd innan vi kan använda den. Sen är de opraktiskt nu när de är så kallt ute för han har ju kläder som passar i vagn inte i bärsele än. men bra tips som man kan använda sig av sen
Viktoria Bergh
,
Oj förstår! Ja men man måste ju va smart och göra det som är bäst för båda liksom! Nöjd bebis = nöjd mamma!
Karin
,
När min bebis var så liten som din rullade jag en filt och la runt huvudet som en nackkrage ungefär fast runt huvudet istället. Det gjorde att hennes huvud inte åkte från sida till sida utan hon kunde sova ostört i vagnen
Viktoria Bergh
,
Perfekt ju! Har ganska mycket runt om huvudet i vagnen så tror han klarar sig fint men man är ju alltid mer orolig än vad som behövs