Första inskolningsdagen

Morgonen blev pannkaka rent utsagt! Hahah vi försov oss, så det blev en varsin smörgås för barnen medan jag slängde i mig gröten.. sen gav vi oss iväg, Frank på cykel och Ralf i vagnen, exakt som jag skrev igår! Hahh dock så släppte jag ut han innan vi skulle gå in för att jag själv ville ha minnen från när han själv traskar omkring med sin söta ryggsäck in på förskolan med sin storebror! Frank gjorde ett bra jobb som storebror när han drog sin lillebror i ryggsäcken åt rätt håll! Perfekt ;)

Hjälp brorsan med ryggsäcken

Mamma jag hjälper Ralf in!

Sen lekte han mest för sig själv men så nöjd! Han ville vila lite på förmiddagen och då satt han i vagnen och tittade på de andra barnen i ca 20min innan han ville komma ner och leka igen.
Vid lunchen så åkte all mat ner på golvet med tallriken och inte mycket hamnade i munnen men han somnade gott ute i vagnen sen.
Imorgon ska vi stanna till mellanmål och kanske lämna några gånger. :)
Spännande detta! De har ju gått väldigt bra och det visste jag att de skulle göra men även jag klarar detta bra 🤣👍🏼

Gillar

Kommentarer

Gisela
,


En mycket bra bok du läser. Det är alltid svårt att ge råd när man inte har all information om de olika situationerna. Generellt kan man säga att många barn saknar strategier att hantera starka känslor. Det är något vi lär oss med tiden. När man saknar verktyg gör man det man kan, i detta fall exempelvis slå sig själv. Alla beteenden har en funktion för oss människor. Det som är viktigt är att ta reda på vilken funktion detta har för Frank - de vanligaste funktionerna brukar vara uppmärksamhet, för höga krav/undvikande eller att inte få som man vill. Försök att ta reda på vad som är den utlösande faktorn, det kan ge dig svaret på vad han behöver hjälp med, exempelvis är det bråk med syskon, är det för att han inte får godis eller är det att avsluta en rolig aktivitet. Om man arbetar mer förebyggande så att barnet inte hamnar i affekt brukar det fungera bättre. När han väl är i affekt ändå är det svårt att göra något, bättre att vänta till han lugnat ner sig alternativt ligga steget före så att han inte hamnar i en så kraftig affekt. Men som sagt detta är inte lätt ändå och vet inte ens om jag förklarat begripligt.

Ett annat gott råd jag kan ge på vägen är : Välj dina strider. Vad är värt att ta en konflikt om och vad är inte. Mellan de strider som är oundvikliga fyll på med positiv samvaro, en kravlös stund tillsammans med ditt barn där ni gör något roligt tillsammans som att rita eller spela spel. Det är otroligt viktigt för relationen och hjälper även på sikt alla framtida konflikter.

Viktoriabergh
Viktoriabergh,
Wow stort tack för att du tog dig denna tid att dels fördjupa sig och förklara pedagogiskt och ej dämmande. Uppskattar verkligen dina råd! Kommer definitivt börja köra på i dessa spår. Så tack till dig! ❤️❤️
nouw.com/viktoriabergh