Fläskfilégryta gorgonzola
Ni var några stycken som önskade receptet på den goda fläskfilégrytan som jag tillagade igår! Här kommer det:
Du behöver:
Fläskfilé
1gul lök
4dl grädde
2dl mjölk
Maizenaredning
1 fond "du chef" beef
Gorgonzola cremoso
Salt, vitpeppar & svartpeppar
Såhär gör du:
Börja med att finhacka löken och fräs den i stekpannan, häll sedan av i en skål och stek på fläskfilén, fläskfilén kan vara delad i mindre bitar. Salta & peppra köttet. Lägg sedan av i en skål.
Därefter häller du i grädden, mjölken samt fond du chef buljongen i stekpannan.. och reder med maizena till önskad tjocklek på såsen.. lägg sedan ner den frästa löken.. detta ska puttra i ca 10min innan man lägger i köttet. Avsluta med att lägga i gorgonzolan. (valfri mängd) Jag använde ca 2/3 av osten i såsen.. men smaka av för att se hur du vill ha den.. :)
Till detta serverade jag ju kokt vit sparris samt klyftpotatis. Voilà!
Du behöver:
Fläskfilé
1gul lök
4dl grädde
2dl mjölk
Maizenaredning
1 fond "du chef" beef
Gorgonzola cremoso
Salt, vitpeppar & svartpeppar
Såhär gör du:
Börja med att finhacka löken och fräs den i stekpannan, häll sedan av i en skål och stek på fläskfilén, fläskfilén kan vara delad i mindre bitar. Salta & peppra köttet. Lägg sedan av i en skål.
Därefter häller du i grädden, mjölken samt fond du chef buljongen i stekpannan.. och reder med maizena till önskad tjocklek på såsen.. lägg sedan ner den frästa löken.. detta ska puttra i ca 10min innan man lägger i köttet. Avsluta med att lägga i gorgonzolan. (valfri mängd) Jag använde ca 2/3 av osten i såsen.. men smaka av för att se hur du vill ha den.. :)
Till detta serverade jag ju kokt vit sparris samt klyftpotatis. Voilà!