Ett steg bakåt

Natten var hemsk.. eller inte hemsk.. men känns som att det går bakåt i projekt sluta amma på nätterna. Igår somnade han 19.00 och vaknade redab vid 20.00.. sen skedde nog 2 uppvak till innan kl slog 22.30. Kunde som tur va vagga om utan att ta upp alla gånger.. även de andra uppvaken som blev på natten då han sov ca 1h mellan uppvaken. Vid 04.00 så hjälpte det dock inte att tröstas i famnen.. fick börja med alla möjliga sorters nattningsmetoder.. tittade på nicke nyfiken, kliade på ryggen, tröstade, vaggade i famn, gav vatten i nappflaska, tittade på lejonkungen, la ner och tog upp i ca 1h!!!! Hemskt.. han var otröstlig mellan alla försök. Tillslut satte vi honom vid matbordet och försökte få i han lite gröt. Gick inte. Så jag gav flaska med utpumpad bröstmjölk och för en gångs skull kunde han slurpa i sig lite.. tror han blev ganska nöjd då iaf. För 15min senare efter ytterliggare mer kamp och gråt så somnade han tillslut i sin säng.

Tycker detta är mentalt SÅ jobbigt. Göe vi fel? Ska jag strunta i att amma honom i vår säng efter 06.00 för då får han ju liggammas och somna vid bröstet.. kanske måste ta bort det helt och ge något annat!? Vad tror ni? Han verkar ha ont i tänderna igen med samt vara hård i magen. Så vet ju inte om det är själva "amningskampen" som gör att han är såhär just nu. Vad tror ni? Behöver er hjälp..

♡♡

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Missade den biten, då förstår jag att det inte funkar :/ Men är det tänderna så kan det störa honom så att det bara är tillfälligt, så det inte har med amningen att göra. All pepp till er och hoppas det vänder snart ❤ Det är tufft när man är mitt i det! Välling har varit vår räddare i nöden många gånger med mellersta! Men vill bara säga att den kan göra små magar hårda så ge lite katrinplommon om det behövs, vår kille var ständigt hård i magen när han drack det, fick alltid ge laktulos men sen han självmant slutade med vällingen så försvann den hårda magen. Inte trodde vi att det var pga vällingen.
Hedstromss,
Hej.. jag har inte läst kommentarerna men tänkte tipsa om en sak. Kan han vakna för att han kanske är för varm på natten? Tanken kom bara då vår son vaknade varenda natt flera gånger och gnällde sen kom jag på att prova ta bort täcke helt o hållet ur sängen hans och tjoff så sover han bättre.. bara en tanke det blir ju bara varmare ute (och inne!) 😊
Nouw.com/hedstromss
Leila
,
Hej! Ett litet tips är att koka lite anis på kvällen med lite puttelite socker i och ge i flaska innan läggdags. Funkar varje gång på min pojke på 7 månader när han är gnällig. Hoppas det blir bättre!!
Sanna
,
Våra rutiner har liksom bara fallit på plats efter att haft en "regel" på att ge mat kring var 3-4e timme. Höll på riva av mig håret när våran i dag 6 månaders bebis skulle vakna o äta heela nätterna. Var på väg att ge upp o börja ge flaska redan kring 2-3 månader när det börjades men en kompis övertalade mig o hålla ut att det blir bättre. Idag vaknar vi "bara" 2 ggr per natt o ammar. Vilket jag fått finna mig i då han verkar vara en nattätare. Och ha sugbehov. Har provat med att låta han amma i princip hela eftermiddan men han har ändå vaknat på nätterna. Han somnar gott vid 19 och sover hur bra som helst nu fram till 00-01 då han vaknar och vill äta. Sedan vaknar han igen mellan 05-06. Vilkets känns underbart efter att få hoppa upp från sängen hela nätterna tidigare. Tillslut hittar dom nog rutiner som dom faller in i. Om man gör samma sak. Tilll läggdags får han amma slut på det jag har. Sedan får han NAN ersättning 120 ml. Det ha verkat räcka o det är han nöjd på. Ibland äter han upp allt o ibland blir det kvar. När han vaknar får han amma. Sedan får han gröt kring lunchtid. Och sedan amnings resten av dagen. Och även smakportiner av mat/fruktpureer. Nu börjar det bli mer o mer fast föda under dagen och mindre amning. Hoppas ni hittar något som funkar på er Har förresten även köpt mulit mam babydent för tandsprickning nu när han varit lite extra gnällig och man ser i tandköttet att tänderna är på väg upp.
viktoriab
,
Hej nej han har pyjsmss och en tunn gallerfilt över sig. Ibland brevid 😉
viktoriab
,
Nej de är svårt att veta oftast! Men vi kämpar på. Tack för peppen 😊
viktoriab
,
Fast det går bättre och bättre 😊
viktoriab
,
Okej tck! 😊
Nathalieg
,
Okej. Men du/ni är så grymma! De vänder helt en dag! ❤ är de tänder, så kan de kommas vara jobbigt en period nu. Min dotter började 2,5 mån med tänderna och de har verkligen varit i perioder (är fortf) så till nattetid ger jag Alvedon så hon får en sömn. Men endast om jag ser att de är tänderna som spökar. De får så ont i givet och munnen de små:( hon är 5,5 mån nu. Men fortsätt som ni gör för de ni gör är super
Nathalie
,
Trist hoppas att det löser sig !