Enkel sushi,california rolls

Gillar du inte sushi? Är det rå fisk som skrämmer dig? De flesta inte vet är att sushi innebär inte alltid rå fisk.. vi äter typ endast sushi gjord med kyckling eller räka. Idag var första gången som vi testade på hemmagjord kycklingsushi i california rolls. California rolls är rullar med riset utåt ofta har dom sesamfrön på och majonäs innuti. :) 

Vi gjorde det väldigt simpelt och köpte ett sushi kit. Perfekt när de är första gången för gillar man det och kommer laga fler gånger så kan man alltid köpa till de andra ingredienserna.

Du behöver: 

Ett sushi meal kit detta innehåller matta, pinnar, wasabi, soya, sås att ha i riset, sjögräsblad och ris. 

Det man ska köpa till. Mer ljus soya (vi tyckte inte att de lilla som ingick räckte) samt: Gurka~Avokado~Salladskyckling~Picklad rödlök ~Inlagd ingefära ~Majonnäs & Sesamfrön

Kycklingen och rödlöken köpte jag i salladsbaren :)

De står klart och tydligt i förpackningen hur man ska göra och gå till väga. Jag youtubeade californa rolls för att se hur man gör. Enklast så! :) 

Allt görs efter smak. Vi hade chilimajonäs i våra rullar för extra smarrighet;) blandade i sambal oelek och chilipulver i majonnäsen men de finns färdig chilimayo att köpa i butiken, rekommenderar er att göra det. Sen hade vi sesamfrön på rullarna, både ljusa och mörka sesamfrön. Mums! Det passade riktigt bra med ett glas rosé till faktiskt:)  detta kommer vi göra fler gånger! 

Gillar

Kommentarer