Egentid utan bebis

Har funderat lite på det här med egentid efter att ha fött barn och nu varit mamma i 1vecka.
Jag tror att det är sjukt viktigt att man faktiskt får ta sig 1h eller 2 där man bara får vara ensam OM det går dvs! Nu har ju vi en väldigt snäll bebis som är nöjd och eftersom jag kan pumpa mjölk så såg jag till att det fanns hemma så att Simon kunde mata Frank medan jag åkte iväg på en shoppingrunda.

Ville verkligen köpa en farsdag present och kände även att jag skulle må bra av att få komma iväg en liten stund för mig själv. Känns så härligt att jag har världens finaste kille som mer än gärna är hemma själv med Frank och är pappa så att jag får min tid.

Alla funkar ju olika men såhär funkar jag och när jag kom hem nu så kände jag att jag hade ny energi och ville bara pussa på vår bebis! ♡ sen tror jag att det är viktigt att Simon får sin egentid med Frank så att de knyter band. Jag ammar ju och har burit han i över 9månader så mig känner han ju enklare kontakt till.

Dessutom var det skönt att få göra sig lite fin och få upp sin egobost på det viset med!

Gillar

Kommentarer

Mello
,
Helt rätt tänk 😊 vilken pump använder du och är du nöjd med den? 😊
linnea hedstromss,
Vad bra att det funkar för er med flaska och pump 😊 jag pumpade ut ikväll ca 60 ml.. men han ville inte ha flaskan 😟
www.nouw.com/hedstromss
Viktoria Bergh
,
Medela handpump använder jag och den funkar fint:)!
Viktoria Bergh
,
Vi köpte medelas flaska som inte hämmar amningsteknikrk och hade tålamod så funkade flaskan
linnea hedstromss,
Okej kanske får testa en sådan 😊 jättekul att det funkar för er! ☆ Vi fick vår lilla kille att ta flaskan precis nyss när vi testade på nytt. Vi körde med vår anti-colic flaska från MAM 😃 helt underbart ju att far och son kan knyta an genom matning de med 😊
www.nouw.com/hedstromss
Emelie
,
Det gjorde du helt rätt i, en glad mamma=glad bebis! Jag älskade att smita iväg någon timme då och då i början även om det bara var för att åka och storhandla, man är så ny i mammarollen och tyckte det var skönt att få fixa mig lite och smita iväg i en timme eller två och bara vara mig ensam en stund. Tycker det är så synd att mammorna ska få så mycket skit såfort man lämnar sin bebis själv med pappan som exakt lika bra kan ta hand Om bebisen som vi men så fort dem drar säger ingen ett skit! Jag velade under hela graviditeten om jag skulle amma eller ej och bestämde att jag får se hur jag känner när lillen kom. Kände direkt när jag fick upp han att amma inte var nått för mig så när barnmorskan som förlöst mig frågade om jag tänkt amma sa jag nej och jäklar vad hon gick igång och skulle hålla föreläsning för mig. Där låg jag liksom helt nyförlöst och ville vara mysa med min lilla och hade sån god lust att bara skälla ut henne men kände mig så ny och obekväm i min roll som mamma så låg o teg o lyssnade.. är gravid igen nu och vet redan nu att jag inte ska amma och om nån skäller ut mig på BB denna gång ska jag samla mod och säga att alla gör precis som dem vill och det som passar dem bäst. Alla vill inte amma även fast det är det kanske bästa för barnet, men idag finns så pass bra supstitut mot förr så jag tänkte hellre att jag känner mig glad och bekväm i mig själv än att må dåligt varje gång bebis skulle matas.
Mikaela Wahlqvist
,
Det gjorde du verkligen rätt i. Egentid är något som vi alla behöver. Alina är nu 4 & 1/2 månad och jag får göra saker på egen hand när jag känner att jag behöver det då min man också vill vara hemma själv och mysa med vår tjej. Men är så otroligt trött på människor som kommenterar att man är en dålig mamma baraför att man inte har med sig sitt barn överallt. Det värsta är nog när folk frågar mig om min man är hemma och passar vårt barn. Vaddå passar? NEJ, han tar hand om sitt barn! När man skaffar barn så är man faktiskt två om det och det är lika viktigt för mig som för min man att få egnetid lixom! Har börjat våga säga ifrån mer och mer nu för är så trött på hur folk tror att de är bättre än en själv baraför att de är äldre och har haft barn längre. Man känner sitt eget barn bäst och man blir helt klart en mycket gladare mamma om man får just egentid:) Stor kram på dig! <3