Det är fullt i hela Stockholm ni får åka till Södertälje. 

"Det är fullt i hela Stockholm ni kommer få behöva åka till södertälje sjukhuset" 

Detta fick vi till oss när vi stod på BB Stockholm 2016-11-03 med värkar 3st per 10min. Vi hade ju åkt in pga vattenavgång osv men egentligen skulle vi fått en igångsättning hos BB Stockholm denna dag. Hur kunde dom då skicka iväg oss? Vi som hade fått höra så många gånger om att det råder ingen plastbrist på BB nu i höst/vinter så vi behöver inte oroa oss för eventuell förflyttning. Oj så fel dom hade..  

Nu i slutändan så är jag ju glad över att vi faktiskt fick en plats i Södertälje istället för att bli hemskickade (var öppen 1cm endast) men tror att de ville ge mig en plats direkt eftersom jag ändå hade gått max över tiden och då ändå skulle försöka få ut bebis den dagen. Men jag vart så himla uppgiven och besviken när vi fick höra att det var fullt och att vi inte fick vara kvar. Kan bara tänka mig hur det känns för dom sol blir hänvisade kanske ÄNNU längre bort, och har kommit längre in i förlossningsskedet. Eller kanske har sjukhus/förlossnings skräck! Då år det ju extra viktigt att ha en god plan och en trygg plats med bra stöd. 

Anledningen till att jag skriver om detta är för att de under vissa dagar här nu i Stockholm har varit helt fullt på ALLA bb mottagningar.. vilket är hemskt! Det ska inte få behöva vara så! Blir så ledsen för att staten/politikerna/cheferna inte kan få till fler personal/lokaler osv.. det är ju inte OK. 

Jag vill ge en applåd till er alla som gör ett björn jobb på BB och jobbar häcken av er♡ 

Gillar

Kommentarer

Linnea
,
Jag var med om samma sak, nästan. Min dotter hade BF 3/11-2016 (☺️), jag gick över tiden o hade fått igångsättningstid på BB Stockholm 18/11 men de ringer mig o säger att det är fullt i hela Stockholm MEN det finns EN plats på Södertälje annars hade det varit Gävle eller Nyköping. Hade också fått höra hela grav att i november har lugnet lagt sig. Men jag är så glad att det blev Södertälje för det blev ju så bra och ut kom mitt hjärta den 20/11❤️. Har inte kommenterat här förut men tänkte på det senast i går att jag borde det då jag är inne här och följer dig o läser om er bebistid. Extra roligt då min Nova och Frank är födda så nära. Han är för övrigt så fin er son Tack för tips, speciellt angående amning o mat då vi försöker fasa ut amningen här hemma . ✌️
viktoriabergh
,
Åh så lika de kan vara!!! Men kul att du lämnar avtryck och delar med dig! Hoppas det går bra med amningen och att ni fick pepp och tips inför utfasningen:) kram!!