Den vackra sanningen


En sak jag vill lyfta fram här på bloggen är dessa förändringar som sker med kroppen nu när jag håller på att skapa vårt barn.

Jag har alltid haft synliga/ytliga blodkärl på sidan av låren vilket för mig är jobbigt för jag har funderat många gånger på om man kan bleka dom? När jag solar så försöker jag tom sola mer av sidorna på låren för att jag tror att om det blir lite mer bränna där så syns det inte lika tydligt..

Bröstvårtorna börjar bli mörkare vilket heller inte känns så vackert...

Jag har hitills (vecka 23) gått upp ca 5-6kg och jag tror att allt har lagt sig runt magen och rumpan.. känner mig fortfarande fin och så men det där extra som finns där på sidorna och väller över mer än vanligt stör mig.

Huden känns mer elastisk alltså mer celluliter tom på armarna när man ligger ner och armen kläms ihop..

Sen finns ju alla inre förändringar men det kan jag ta i ett annat inlägg..

Alla dessa brister som jag ser hos mig kanske känns som små bagateller och jag brottas med mina hjärnspöken av att bli BÄTTRE på att äta nyttigt, träna mer osv samtidigt som jag känner ähhh vadfan! Det hör till att kroppen samlar på sig och alla dessa förändringar kan man fokusera på efter bebis är född. Varför känna stressen nu när jag egentligen ska äta lite vad jag känner för, träna när jag känner för det och strunta i alla hjärnspöken.

Har åtminstone kommit fram till att jag ska bli bättre på att äta nyttigt, träna när jag har energin och inte känna stressen. Jag kommer stolt visa upp mina ytliga blodkärl på låren i sommar! Men kosten ändrar jag mest för att jag vet att jag kommer må bättre av det samt att vårt barn också mår bättre av en god kosthållning. ?

Vad ser ni för brister hos er själva och hur gör ni för att övervinna dom/göra något åt dom? För jag tycker att man faktiskt kan försöka förändra saker man är missnöjd med men ibland kanske man bara får tillåta sig själv att det går lika bra att inte göra något! Utan acceptera dom :)

Gillar

Kommentarer

Lorena,
Jag gick upp 12 kg, gick upp mina sista 3 kg mot slutet. Det kliade väldigt ofta på mina höfter, jag kliade såklart ibland.. Vilket jag inte borde gjort för ju mer man kliar på magen ju mer bristningar får man! På magen fick jag inte dock jag la alltid fet olja och smörjde istället för att klia, Jag masserade hela tiden 😊 Jag har små bristningar på höfterna bara, fick två små ljusabristningar på magen efter förlossningen med ? Tyckte också de var jobbigt att bröstvårtorna blev mörkare och större, men det är så det är! Lycka till 😊
nouw.com/loorena
Ewelina
,
Det är skönt att få höra andra med samma ångest och tankar. Jag har extrem ångest för att gå upp i vikt, då jag tidigare gått ner 30 och hållit det de senaste fyra åren. Men med bebis i magen nu så har jag redan gått upp 5 kg och jag är bara i vecka 15.. Men jag håller mig till bra mat och hoppas kunna röra på mig mer nu när jag mår lite bättre. Något mer som stör mig är celluliterna på låren, men det är bara att träna på och hoppas att dem försvinner!
SANDRA W
,
Du är supervacker som du är! Oavsett vad du tycker ?
Cissi
,
Jag har också ytliga blodkärl på lår och även vader. Har märkt att de blir fler och fler med åldern och mår stundtals väldigt dåligt över det, ffa nu på sommaren när man ibland går barbent. Jag har även bristningar på lår, rumpa, nedersta delen av baksida rygg samt mina bröst. Celluiter i mängder som jag också märkt blir värre med åren. Har aldrig varit överviktig eller "tjock", utan bristningarna kom i och med puberteten. Känns som min kropp liksom redan varit gravid när jag tänker på hur den ser ut... Dock är det ibland lite tröstande att andra också har lite skavanker mer eller mindre. Starkt av dig att skriva om det! Man får lära sig att acceptera det(vilket är väldigt svårt) och faktiskt tänka på att det finns en genetisk faktor som gör att vi ser ut som vi gör. En genetisk faktor som också gör att vi har så många andra fina saker och egenskaper som vi ska vara stolta över! Och när man väl blir mamma åt något så fint som ens eget barn så ska man vara stolt över sin kropp och vad den har åstadkommit! Lycka till med resten av graviditeten och nya livet med bebisen!
Karro
,
Vad skönt att veta att jag inte är den enda med liknande tänk. Är oxå gravid fast några veckor innan dig. Har gått upp ca 4 kg än så länge. Har såsom du ett väldigt aktivt liv och tycker jag äter helt ok, det jag fokuserar på nu är faktiskt till stor del vad jag stoppar i mig. Framförallt om jag inte orkar träna om dagarna. Jag äter givetvis inte mindre men tänker på vad jag kan undvika, sen unnar jag mig självklart saker ibland men försöker att inte unna mig för mycket 😊 Så som du skriver så är det ett barn "vi" bakar och allt som händer med kroppen känns väl värt det. Det man inte är nöjd med just nu det kan man jobba extra hårt för när knodden är ute. Tack för du berättar sina brister, den kan hjälpa att veta att du inte är ensam! Du är fin som du är. All lycka till er!
Iris
,
Du är superfin som gravid och 5-6 kg är ingenting. Jag gick upp 21 kg när jag var gravid men tappade massa direkt efter. Dock hänger några envisa kg kvar men jag känner liksom ingen panik över det längre. Jag har fått en frisk pojk som är värld allt på denna jord och då är inte min mage så mycket att bry sig om längre. Självklart vill jag komma i form men det kommer när motivationen infinner sig. Sen är det ju så att kroppen den blir sig aldrig riktigt lik men jag LOVAR dig du kommer inte att bry dig över några blodkärl eller bröstvårtor när din lilla kommit! Man blir förändrad och det kommer liksom så naturligt! ?
linnea,
Graviditeten är jobbig mentalt. Kul att du delade med dig i ett inlägg om dina tankar. Det är kul att vi är i samma vecka (jag är väl max 1 vecka före dig) och har gått upp 6 kg, det värsta jag vet är när folk omkring mig frågar "hur mkt har du gått upp??" Jag hatar den frågan från folk som ej står mig nära. Att prata om vikt är inte kul någonstans och när man är van att träna så blir det någonstans svårt att acceptera sin nya gravidkropp då man helst av allt bara vill bygga muskler, Vara smått deffad till sommaren och dricka sina älskade celsius (Vilket jag avstått sedan plusset på stickan).. såklart är man glad över det som skapas, något fantastiskt. Men jag ska erkänna att jag känner mig minst tre gånger om dagen tjock och tung och ful och det är något som man får acceptera helt enkelt :/ Kämpa på alla gravida. Vi blir bättre versioner av oss själva, vi blir stärkta och får uppleva meningen med livet. Vi borde försöka njuta mer av graviditeten trots hjärnspöken m.m. kram!
www.nouw.com/hedstromss
Maria
,
Jag har alltid pendlat i vikt mellan 48-53kg ungefär, är 1.60 också. Men iallafall så har jag alltid haft bristningar på insida lår som nu har kommit fram lite mer under min graviditet, är i vecka 33 och har hittills gått upp 10kg och det är inte jobbigt men det är såklart sjukt ovant att se att man kommer upp till 60 när man som mest vägt 53kg! Men varje gång jag kollar ( hur ofta man nu kollar mellan låren dvs) haha så tänker jag bara på att vi skapar ju ändå något så vackert att de där bristningarna spelar nog ingen större roll när vi har våra små knoddar uppe på bröstet sen! 😊 Men har i övrigt haft en oförskämt enkel graviditet utan krämpor,illamående och svettningar och önskar dig detsamma! 😊
MammaO
,
Jag gick upp 23 kg under graviditeten och nu 3 mån efter gått ner 15 kg utan att gjort något speciellt! Tror dock de fastnat nu! Detta var min första graviditet och jag led inte av något illamående eller kräkningar utan åt allt jah ville och kände för? Tidigare har jag haft nån bristning på kärlekshandtagen som kom i tonåren men som inte stört mig senaste tiden då de bleknat så pass! Under graviditeten kom dock nya och under förlossningen fick jag några på magen! Avskyr dem men när jag ser vår guldklimp så känner jag bara att alla förändringar var värt det 1000ggr om ?❤️
Sofia
,
Hej 😊 Vill bara börja med att du är så himla vacker!!! Jag kännde mig också överveldigad av alla förändringar som både kropp och själ utsetts för under graviditeten! För mig var viktuppgången och celluliterna väldigt jobbig! även mina bröst har förändrats massor efter ammning. Min son är nu 8 månader och jag lovar det är värt att alla förändringar, det mesta går ju träna bort och det andra kommer du bära med stålthet! Att vara mamma är det största i livet! Önskar er all lycka!